lördag 22 oktober 2011

Pretty in pink....my cherry blossom cupcakes…

Pretty in pink....my cherry blossom cupcakes…
Cherry blossom är en fantastisk blomma. Här är min hand gjord Cherry blossom blommor som jag dekorerar min cupcakes. Jag fick lära mig från min thailändska kompis som jag har berättat i min föra inlägg.
Jag tänker alltid att jag ska köpa en Cherry blossom utstickare men eftersom min thailänska kompis lära mig att modellerar då blir jag ändra mig direkt. Det inte så svårt allt att göra och det blir mer roligare när man kan göra dem själv. Jag tror att alla mina blogläsare gillar också den här blomman. Jag ser många blogger dekorerar sina cupcakes, tårtor och sina bakverk med den här blomman.
Det blir fortfarande rosa på mina bakverk hehe. Det här inlägget blir en pretty sweet in pink cupcakes. Eftersom jag har modellerat mina cherry blossom blommor blir det dags att göra cupcakes igen!! Jag tycker att mina cherry blossom blommor passar riktig perfekt till rosa bandet cupcakes så bakar jag lite cupcakes och dekorerar med mina cherry blossom blommor och använder rosa band dekorera på mina cupcakesen.
Mina cupcakes ser riktigt tjusig ut med rosa tema, lite stilig med rosa band på cupcakesen. Jag tycker att det bli alltid roliigt när man bakar cupcakes och dekorerar dem blir fina.
Den här cupcakes är en Earl Grey Cupcakes. Jag är en tedrickare och självklart jag gillar också kaka som ha te smak, recept för den här cupcakesen kommer från min nya cupcakes bok primrose bakery.
Hoppas allar gillar mina rosa cupcakes!!
Njute...

Sana made by love...

lördag 15 oktober 2011

Pink cherry blossom roll cake….

Pink cherry blossom roll cake for a sweet October.
Look great and test good säger jag alltid till mina kompisar när jag göra mina bakverk. Eftersom jag är riktigt galen i bakvärlden, jag älskar att baka och dekorerar mina bakverk så jag bakar nästan alltid om jag har tid.
Sakura eller cherry blossom är en fantastisk fint blommor. I Japan de använder den här blomman till båda matlagning och dessert. I dag ska jag använda sakura till min favorit kaka, det blir en fina Sakura Cherry blossom roll cake.
Evan's Kitchen Ramblings är en av mina favoriter blogs, där gör hon många härliga sota saker och finns många fina recept att prova. För ett tag sedan bakar hon cherry blossom roll cake och jag blir kär direkt efter jag ser hennes rulltårta. Jag vet inte hur man hitta Sakura eller cherry blossom pickled i Sverige eftersom de är japanska kryddor som kan inte köpa från Asien äffär.
Jag måste tacka min thailändska kompis som bor i Japan. Hon hjälp mig att hitta och köpa sedan skicka hon cherry blossom pickled till mig. Nu kan använda sakura pickled i mitt bakverk och jag kan baka cherry blossom roll cake som jag önska mig väldigt länge. Hur lyckligt jag är hehe.
Tårtbottnen som jag använder är spongebottnen typ, de är ju en typisk japanska rulltårtbottnen recept som använde inte bakpulver. Det blir riktigt spännande att prova eftersom många mina kompisar är alltid olyckligt med det här receptet. Jag kan säga att min rulltårta blir en riktigt perfekt, de smaka riktigt gott och härligt.
Pink cherry blossom roll cake….
original recept från Evan's Kitchen Ramblings
för rulltårtbottnen:
40 g osaltat smör, smält
50g shiro-en (japanska vita bönor pasta)
25ml mjölk
80g äggulor
15g strösocker
150g äggvitor
75g strösocker
50g cake mjöl, siktat

Gör så här.

1. Skölj av saltet på inlagda sakura blommar, blötta dem i vatten ca 2 timmar och torka med hushållspapper, placera dem på 1 / 2 side i långpanna som klädda medbakplåtspapper.
2. Vispa äggulor och 15g socker i en skål över en kastrull med hett vatten och vispa tills blek och fluffigt. Kombinerar Shiro-en med mjölk tillsammans sedan lägga i äggulor blandningen.
3. I annan skål vispa äggvitor och 75 g strösocker tills hård skum och vispa sedan ner i äggulorna i 3 tillägg, sila cake mjöl över äggblandningen och vän försiktig, häll sedan i smält smör och blanda väl.
4. Häll smet i bakplåten och grädda i ca 10-12 minuter och stjälp upp tårtan på bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på, rulla ihop och låt svalna en stund.

Shiro-en mousseline fyllning:

80g osaltat smör, mjukt
30g äggulor
30g strösocker
15g tårta mjöl
160ml mjölk
1 / 2 äkta vaniljpulver
60g Shiro-an

Att göra fyllning,
- I en kastrull, skål vispa ihop äggulor, socker, mjöl, mjölk och vaniljpulver, vispa sedan i Shiro-en.
- Koka blandningen på spisen till smet når strax under kokpunkt, dvs 84C sedan låt dem svalna - - vispa smör tills homogen sedan lägga i smeten i 2-3 tillägg och blanda tills du får en slät kräm.
-Bred ett tunt lager av fyllningen på kakan och rulla ihop.
Detta är mitt bidrag till månadens sötsak med temat Ge Bort
Sweet...Sweet...
Sana made by love.

onsdag 5 oktober 2011

Hydrengea & Rose cupcakes...life is always beautiful!!

Hydrengea & Rose cupcakes.
Att dekorera cupcakes är min favorit, den här gången dekorerar jag med lila hyderngea och vita ros. Jag tycker att de passar väldigt bra tillsammans.

För ett tag sedan fick jag ett videoclip från min kära kompis om hur man göra hydrengea blommor utan att använda utstickare, hon är en konstnär och jätte duktig och hon har gjort riktigt fantastisk blommor i många olika typer. Om ni intressera har jag också länka till hennes hemsida http://www.mingclayflower.blogspot.com/

Från börja tänker jag att det är riktigt svårt att göra den här blomman. Jag är aldrig göra den här blomman förut. När jag prova göra för första gången fick jag inte godkänd från henne och hon sa att jag måste öva mer och mer till slut fick jag en godkänd hehe. Hon är riktigt snäll och ge mig många tips att göra fina blommor. Här är länka till hennes video clips om ni vill veta hur man göra hydrengea utan att använda utstickare men det blir thailändska version. Hoppas att alla gillar min cupcakes och mina blommorna ;)
Sana made by love...