fredag 31 december 2010

Montblanc och Gott Nytt År!

Underbara franska bakelse med kastanjekräm.
Gott Nytt År allihopa! Jag önska att alla mina blogg läsare har en fantastisk hela 2011. Jag vill tacka för alla som tittar, läser och skriver kommentera till alla mina blogg inlägg, det gör mig glada hela tiden när jag läsa de. Jag kan inte fortsätta blogga min blogg utan er. Jag har haft ett fantastisk och mycket roligt att baka och blogga min blogg hela 2010.
Montblanc är en väldigt känd bakelse i Frankrike (vi snacka inte om berg i Alpernas hehe). Kaka är riktigt smaskig och ljuvligt smak med kastanjekräm och Crème Chantilly. Faktisk det originalet gör de med maräng bottnen eftersom jag är inte maräng lover så blir en montblanc i min egen stil.
Jag har gjort mina montblanc med sable breton (mördeg), Crème Chantilly, och kastanjekräm. I mitten av mina montblanc lägg jag en kastanje nötter också. Det blir ett roligt och spännande bakverk tycker jag. Jag tror att jag älska mycket kastanje kräm därför att de smaka riktigt härligt, inte så söt men riktigt gott.
Jag fundera ska göra den här kakan för länge sedan eftersom jag gillar mycket att äta kastanje nötter. Varje gång när jag handlar grejer i Abdus (arab affär i Malmö) köpa jag alltid kastanje nötter som färdigt kokat i små påsar äter jag och min man i bilar medan köra vi hem till Lund, själklart jag använder de i färdigt kokat kastanje nötter i den här kakan också.

Sable Breton 
Recept från Aran (Cannelle Et Vanille)

  • 160 grams sugar
  • 160 grams salted butter
  • 4 egg yolks
  • zest of half an orange
  • 1/2 vanilla bean
  • 225 grams unbleached all purpose flour
  • 15 grams baking powder
In an electric mixer, cream the butter and the sugar together.
Add the egg yolks, vanilla and the orange zest. Add the flour and baking powder combined until it comes together. Cover the dough with plastic wrap and let it rest in the refrigerator for at least 2 hours. Roll out to about 1/2" thickness and cut 3" circles with a round cutter. Place the circles in molds and bake at 350F for about 20 minutes or until golden brown.
Chestnut Cream


200 g chestnut paste
200 g unsalted butter, softened
1 tsk vanilla extract

Blanda alla ingredienser och vispa de till en slät kräm.







Crème Chantilly


1-1/2 cup vispgrädde
2 msk florsocker
¼ tsk äkta vanilj pulver

Tillsätt grädde, vanilj pulver och florsocker
och vispa sakta till det blir fluffigt och glansigt



Montage
Spritsa lite crème chantilly i mitten av breton sedan lägg en kastanje nötter.

Spritsa sedan crème chantilly på nötter som ett berg.

Spritsa kastanjekrämen runt hela det vita berget.

 (Alla crème chantilly ska vara täckt med kastanjekrämen).

Pudra med lite florsocker och dekorera med kastanje nötter och riven mörk choklad.
Bon apetit!
Jag ska fortsätta blogga även om min beskrivning inte är riktigt perfekt 
men det gör jag med mitt hjärta...
Sana made by love...

måndag 27 december 2010

Mer än banan tårta!!

Chocolate Banana Cake With Banana Cream, Sea salt Caramel and Gooseberries.
Chocolate Banana Cake With Banana Cream och Sea salt Caramel är en riktigt härligt banan choklad tårta som fylls med en riktigt krämig banan kräm, choklad glasyr och sea salt karamel Um…så mumsig och riktigt smaskig tycker jag. Jag tror att det finns många som hålla med mig att banan, choklad och caramel passar ju riktigt perfekt tillsammans!
Den här tårtan hittar jag recept från blogg Bake in Paris. Den här bloggen är riktigt strålande. Han har passion full och båda bilderna och bakverk som han har gjord är underbart! Jag är mycket imponerar! När jag se den här tårtan för första gången blir jag riktigt sugen för att göra de och jag är inte besviken eftersom de är väldigt gott jag är super nöjd, alla som smaka gillar min tårta väldigt mycket.
Jag bakar den här tårtan till min fest på min restaurang. Vajer år gör jag och min man fest på restaurang. Eftersom vi jobbar riktigt hård hela året bjuder jag och min man vår arbetsgivare för att äta middag och har en härlig kväll tillsammans. För den här gången lagar jag ris med lamm, pla rad prik (fritera fisk med stark sås) och tårta, min man göra också lax med stark sås och min man kusin göra sushi.
Det blir en riktigt mumsig efterrätt för oss. Vi äter tårtan inte up allt men det finns tre bitar kvar så min man kusin vill tar hem en bit och min flicka vill har också en bit och min man viska till mig ’’de sista bita är min’’ hehe och han får den här biten till sin fika på nästa dag!

Chocolate Banana Cake.

6 st. ägg.
125 g Störsocker.
23 g SP. (spongecake stabliser)
145 g Cake mjöl.
5 g Bakpulver.
100 g väl mogna banan.
100 g smör,
½ tsk äkta vanilj pulver.
6 g kakao.
¼ tsk salt.

• Varm ung till 175 grader
• Smälta smör och åt de svalna.
• Mosa bananerna ordentligt.
• Sila mjöl med bakpulver, kakao, vanilj pulver och salt. Ställ åt sidan.
• I stora skål, blanda mjölblandningen, Sp, sockret, ägg och banan med elvisp i låg hastighet 1 minuter sen byter till högt hastighet 8 minuter tills smeten är mycket fluffig medan vispa skrapa på sidan av skålen.
• Sänka till låg igen hästigheten sedan tillsätt smälta smör 1 msk i taget till slut och fortsätta vispa i 2 minuter sen byter till högt hästigheten och vispa 20 second.
• Skrapa ner sidor för ännu blandning och vänd ihop smeten och häll smeten i bakform.
• grädda i ca 50-55 minuter, ta ut från bakform och låt svalna.
Chocolate Glaze

100 g mörk kvalitetschoklad
100 g vispgrädde

Finhacka chokladen. Koka upp grädden och rör ner chokladen. Rör tills det smält och ställ smeten kallt.


Sea salt caramel.


200g sugar
Tillräcklig mängd vatten
1/2 tsk V-sell äkta vanilj pulver 3g havssalt
140g smör


1. Placera socker i en tung botten kastrull. Tillsätt bara tillräckligt med vatten för att dämpa socker.
2. Koka socker till 160 grader C utan omrörning.
3. Ta kastrullen från värmen och rör i vanilj pulver.
4. Lägg i den varma grädden lite i taget.
5. Lägg till havssalt och rör om för att se till att alla kola löst sig.
6. Låt blandningen svalna till ca 40 grader C.
7. Tillsätt smöret och blanda tills du har en slät blank smet.
8. Täck med plastfilm och kyla i kylskåp.
Banan Kräm
Ingredienser:
- mosade bananer> 85 g
- Limejuice> 1 tsk
- Vispgrädde> 385 g
- Äggula > 50 g
- Strösocker> 70 g
- Agar flake> 1 ½ msk eller gelatin 5 g.
- vaniljessens> ½ tsk
- Äggvitor> 90 g
- Vatten> 2 tsk

Metod:
- Koka upp mosade bananer, limejuice, agar flake och 85 g vispgrädde i en kastrull och rör tills agar flake lösts upp
– Ställ eld på medelvärme och häll i äggulorna och 10 g socker. Värmen och rör smeten tills den når 85C och häll i vaniljessens.
- Vispa äggvita tills full av bubblor och ställ åt sidan.
- värma 60 g socker med vatten på medelvärme tills upplöst socker.
- Öka värmen och koka tills sockerlagen når 121 C.
- Häll försiktigt heta sockerlagen i äggvitan blandning och fortsätta vispa tills en mjuka form.
- Blanda äggvita blandningen med banan blandning och vispa vid låg hastighet tills slät kräm och ställ åt sidan.
- Vispa 300 g vispgrädde till en lagom fast. och häll i 300g av bananer blandningen och fortsätt vispa tills slät kräm.
Montering

Ingredienser:
- Banana kräm
- Choklad glasyr
- Banana skivor
- Sea salt caramel.
- Krusbär> tillräckligt för att dekorera

Metod:
- Skär choklad banankaka i 3 lika lager.
- Applicera halv portion av choklad glasyr i bottnen, följt av ett tunt lager av banan kräm.
- Ordna banan skivor ovanpå grädden. Täck igen med ett annat tunt lager av bananer kräm sedan lägga på nästa bottnen och göra samma som första.
- Lägg på sista skivor och bred ut banan krämen och dekorera med banan skivor och krusbär.
Enjoy....
Sana made by love...

fredag 17 december 2010

Chicken curry bun.....for curry and bun lover!!

En härligt kyckling curry bullar.
En mjuk och luftig bulla som fylla med kyckling curry fyllning gör min fika blir riktigt härligt. När man tröt med alla söta saker eller äta de söta för mycket man vill gärna växlar med någon annat som är gott. Jag bakar en asiatisk variation bullar som jag och min man älskar att äta och vi njuter med de goda bullar väldigt mycket.
Vill ni komma och ta en fika med oss!
Kyckling curry bullar är en av min favorit bullar som jag älskar att äta men jag baka inte så ofta. De är en sort av bullar som jag vill gärna rekommendera för någon som älskar curry och bröd.
Den här bullen är en vanlig bulle som vi har i fika men en kopp te/kaffe, mellan mål till barn eller frukost på morgon i Thailand men där i thailand kunde jag inte baka själv som här i Sveriges eftersom det lätt att köpa och de säljer över allt.
Kyckling curry bullar är en bullar som fylla med kyckling curry. Kyckling curry steka jag med gul lök, potatis och curry pulver, ibland man kan lägga i morot och ärter också om man vill har lite extra fyllning och smaka av kyckling curry ska bli en perfekt kombination av söt och salt.
Kyckling curry fyllning.
I Thailand när man ska göra bullar använder man söta deg (smaka av degen ska bli lite söt). För den här bullen använder jag samma recept med Apple Custard roll bread som använder tangzhong eller water roux i degen eftersom jag tycker att bröden smakar riktigt gott, lätt och luftigt
Chicken curry bun
(kyckling curry bullar)
Deg:
• 350 g + 1 msk vetemjöl
• 55g störsocker
• 1 tsk salt
• 1 stura ägg
• 7g mjölk pulver
• 125 ml mjölk
• 120g tangzhong
• 2 tsk jäst
• 30gm smör, rumtempratur
• mandelspån.
• Ägg till penslar
• Blanda alla torra ingredienserna: mjöl, salt, störsocker och jäst i en bunke.
• Blanda mjölk, ägg, och tangzhong sedan häll i mjölblandningen.
• Arbeta till degen blir en tunn elastisk film former gärna med bröd maskin.
• Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 40 minuter.
• Delar i små biter ca 45 g/st. och rulla degen till en boll. Plattar varje bullan med handflatan till en 3 "diameter cirkel.
• Placera fyllningen i mitten av varje plattan deg och dra ihop kanterna för att bifoga fyllningen och placera i muffins form.
• Göra samma metod med varje bullarna och täcker bullarna med plastfolie.
• Låt bullarna jäsa till dubbel volym, ca 30 minuter.
• Pensla med ägg och grädda ca 10 – 15 minuter.
Kyckling curry fyllning.

2 st. kyckling filé (grov hacka)
2dl kok potatis (skära i små bitar)
1 st. gul lök
½ dl ärter
1 msk storsocker
2 tsk salt
1 dl mjölk
2 msk olja
1 tsk svartpeppar
1 msk maizena + 1 msk vatten.

Blanda maizena med vatten.
Hetta upp en wok/stekpanna tillsätt olja och löken.
Lägg i kycklingen och woka tills det är knappt färdigt 1-2 min,
Tillsätt kokte potatis och ärter sedan häll i mjölken.
Rör ner svartpeppar och curry under omrörning och smaksätt med sockret och salt.
Häll i maizena blandningen och woka de till en kladdig fyllning.
Njute.....
Sana made by love...