torsdag 2 december 2010

Soft and fluffy Apple Custard roll bread....I love it a lot!!

Mjuk och saftigt äpple bullar!
Jag älskar att äta bröd och bröden som jag gillar mycket är ju en soft, springy och fluffy bröd. Här i Sverige finns många olika bröd men de är helt annorlunda med bröden som jag brukar äta där i mitt hemland. I Asien äter vi mjuk, fluffig och lite söta bröd och vi har inget matbröd som finns här i Sverige eftersom vi äta ris eller nudlar i varje måltid. Det ganska en kultur som skillnad mellan Asien och Europe tycker jag.
Jag bakar bröd ganska ofta och jag är fortfarande söka många recept för att hitta ett bra bröd recept som är soft and fluffy bröd till nu hitta jag ett secret av hur man göra bröd blir mjuk och fufflig. De hemligheterna av mjuk och saftigt bröd är att använder ‘Tangzhong starter’ .
A Chinese Tangzhong starter / Water roux starter is a mixture of flour and water. That is to combine together one portion of bread flour and five portions of water by weight in a pot. Heat up the mixture to bring out the gelatinization of starch in flour. What makes the bread baked with this kind of starter difference is Starch Gelatinization, which helps to engage more water, namely more water will be absorbed, to provide a characteristic softer, more elastic-textured bread. Moreover, the bread will have long-lasting freshness. Från Ivy Liacopoulou
Det är mitt första bröd som jag bakar med Tangzhong starter. Jag har sett många Asien bloggare använder Tangzhong starter i sina bröd men jag är inte säkert att jag ska prova till jag sett den här Apple Custard Buns recept blir jag sugen för att göra dem.
Jag gillar äpple, jag älskar vaniljkräm och jag är så tjusigt i bröd så jag kan inte låta mig att inte prova baka de. När jag tar mitt bröd ut från ugnen jag kan inte vänta att smaka min bulla eftersom de är väldigt mjuk, saftigt och fluffig bröd faktisk….åh så himlar gott...YuM ;)
Jag tar det här receptet från Christine'sRecipes och där finns step by step som förklara hur man göra Tangzhong starter och hur man använder dem. Jag blir riktigt nöjd med resultat och jag ska fortsätta baka bröd med Tangzhong eftersom jag fick en wonderfully soft and fluffy bröd till min fika! Hoppas allar som läser vill gärna prova baka dem och jag lova att alla komma att bli uppskatta som jag.
Här är recept för att göra tangzhong starter från Christine'sRecipes.

Tangzhong 

50 g vetemjöl
250ml vatten

- blanda mjöl och vatten väl utan några klumpar i en kastrull.
- Låt koka upp på medellång värme under omrörningtill en tjock blandning och ta de ut från värmen och täck med plastflöj till blandningen bli kal.
- Häll i burken och låt de vila i kylskåp ca en natt.
Apple Custard roll bread.
Original recept från Christine's Recipes och några får ändra.




Deg:
• 350 g + 1 msk vetemjöl
• 55g störsocker
• 1 tsk salt
• 1 stura ägg
• 7g mjölk pulver
• 125 ml mjölk
• 120g tangzhong
• 2 tsk jäst
• 30gm smör, rumtempratur
• mandelspån.
• Ägg till penslar


  • Blanda alla torra ingredienserna: mjöl, salt, störsocker och jäst i en bunke.
  • Blanda mjölk, ägg, och tangzhong sedan häll i mjölblandningen.
  • Arbeta till degen blir en tunn elastisk film former gärna med bröd maskin.
  • Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 40 minuter.
  • Kavla ut till en stor, rektangulär platta som är cirka 1 cm tjock.
  • Bred ut vaniljkräm över degen sedan strö över med äpple fylkningen och rulla ihop till en rulle.
  • Skiva rullen i 5-6 cm tjocka skiva.
  • Lägg skivorna i pappersformar på en bakplåt.
  • Sätt ungen på 200 C och låt de jäsa till dubbel storlek i ca 45 minuter.
  • Pensla med ägg och strö över mandelspån.
  • Grädda i ungen i ca 10 minuter.
Vnilj kräm
• 200ml/4/5 cup mjölk
• 3 st. äggulor
• 50gm/3 tbsp störsocker
• 20gm/2 tbsp+1 tsp vetemjöl
• 1/4 tsp äkta vaniljpulver (V-sel)
• 1 tbsp smör

Koka upp mjölk med vaniljpulver i en kastrull.
Vispa äggulorna, mjöl och sockret luftigt med elvisp.
Slå över den heta mjölken under vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning.
Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en skål.
Tillsätt smöret, låt smälta, täck med plats och ställ kallt.


Äpple fylning


• 2 äpples, skalad
• 60g störsocker
• 1/2 tsk kanel

Skiva äpplen i små bitar sedan blanda med kanel och socker.
Enjoy......
Sana made by love...

21 kommentarer:

Kaksmulan sa...

Åh det ser verkligen jättegott ut. Jag älskar också äpple och vaniljkräm så de måste vara helt underbara. Önskar man kunde få smaka ;)

Cecilia sa...

Jättefina. Blev säkert underbart goda!

Erika - Bakglädje sa...

De ser verkligen supergoda ut.

sana sa...

Hej Kaksmulan...
Tack så mycket ;)
Om du bor nära mig jag ska ger till dig för att smaka min nya favorit bröd hehe

Hej Cecilia...
tack så mycket ;) de är riktigt ubderbart hehe men om man använder brödmjöl som original recept tror jag att de komma att bli mer mjuka och fluffliga an vanligt vatemjöl.

Hej Erika...
tack så mycket ;) vad snäll du är!

Cupcakesfluffan sa...

Det där ser ju supersmarrigt ut :-)

Tulipan´s bakverk sa...

åhhh så gott det ser ut Sana :)

Helena sa...

Det där såg gott ut!

Maria sa...

Vilka fina bullar - riktigt lyxiga! Mycket mer avancerade än de vanliga kanelbullar jag brukar göra :-)

Rosa's Yummy Yums sa...

That bread is so tempting! I love your choice of filling.

Cheers,

Rosa

Mårtenssons kök sa...

Mums, äpple och vaniljkräm, härligt gott!

Karin sa...

Det där såg riktigt gott ut!
Du har väl inte missat Bagerskans julkalender - fylld med härliga tävlingar, kram Karin

mm cake design sa...

Jag älskar äpple. Dina bilder är alltid vackra och roliga att se.

sana sa...

Hej Linda...
tack så mycket ;) vad du är snäll!

Hej Stina...
tack så mycket;) andra smak ska komma snart hehe det få vi se.

Hej Helena...
tack så mycket ;)

Hej Maria...
tack så mycket ;) att använde water roux i bröd gör bröden blir mjuk och dofta gott, inget fellom man ska pruva eller hur ;p

sana sa...

Hej Rosa...
I love this filling ;d it's tase really good and i think apple is a good kombo with custard!

Hej Anki...
de är ju verkligen gott hehe;d

Hej Karin...
tack så mycket för tipsen ;9 det ska jag göra!

Hej Marina...
tack så mycket ;) jag blir glad för dina fina ord!

Jen sa...

Mmmm va gott!

sana sa...

Hej Jen...
tack så mycket ;)

Vanille sa...

Sana, it looks deliciously fluffy. Just perfect for breakfast !

The Sweet Maison sa...

นานๆเห็นคุณยาทำขนมปังออกมาน่ากินเหมือนขนมเค้กสวยๆของคุณยาเลยนะค่ะ นุ้ยเองยังไม่เคยลองทำขนมปังแบบทำ tangzhong ก่อนเลย เห็นแบบนี้ไว้จะลองดูบางค่ะ :)

sana sa...

Hi Vanille...
thank you very much ;)

Hi The Sweet Maison...
เมื่อก่อนยาก็แค่ซุ่มๆอ่านของเค้า ไม่คิดจะลองทำกะเค้าหรอกคะ แต่พอได้ทำเข้าจริงๆแทบจะหยุดตัวเองไม่ให้หยิบเข้าปากไม่ใหว มันทั้งหอม ทั้งนุ่มเลยหล่ะคะ เชียร์ๆนะคะคุณนุ้ย ลองเลยคะ

Yasemin sa...

Alltid lika fina bilder som vanligt. Såg jättegott ut både det här och kakorna innan. Mums.

sana sa...

Hej Jasemin...
tack så mycket ;) vad gulligt du är!