lördag 2 juli 2011

Rose cupcake...

Rose cupcake.....a sight of love for you!

Jag längta efter Rosessens väldigt länge eftersom jag vill gärna bakar roscupcake cupcakes och många sorter av kakor som smaka ros. För ett tag sedan gjorde jag ispahan macaron och jag tycker att de är riktigt härligt smak med ros i kakor.
Min Ispahan cupcakes fick jag inspiration från Evan's Kitchen Ramblings som hon tog recept från en underbart bloggare Helene, jag tror mycket att alla känna henne Helene från Tartelette Det här receptet tycker jag mycket om, de är väldigt gott och riktigt perfekt konsistens som jag leta efter länge love….love…. smaka riktigt gott och saftigt även om de inte ha frosting på cupcakesen. Jag väljer att spritsa mina cupcakesen med crème au beurre au ros eller rose butter cream och dekorera jag mina cupcakesen med en tjusigt gulros som jag gjode från fondant.
Rosessens köpte jag från Strössel & annat där finns allt som jag behöver när jag ska baka hehe och där kan man hitta fondant som är underbart att jobba med.

Rose Cupcakes
Original recept från Tartelette och några fick ändra.

2 ¼ cup cakemjöl.
1 tsk bakpulver
¼ tsk salt
1 / 4 cup mald mandel
1 cup osaltat smör, mjukt
2 cup socker
4 stora ägg, rumstemperatur
3 / 4 cup mjölk
1 / 4 cup rosvatten
1 tsk ros essens

Värm ugnen till 350 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Bland rosvatten och rosessens med mjölken.
Vispa smör och socker tills smeten är fluffig och tillsätt sedan ett ägg i taget.
Rör i mjölblandningen ner i smeten omväxlande med mjölkblandningen.
Skrapa ner smeten i skålen för att se till alt ingredienserna är väl blandat.
Fylal muffinsformarna till 2/3 och grädda cirka 25-30 minuter. Låt svalna.

Crème au beurre au ros.

Mjuk smör (room temperature), 250gr
Vatten, 30ml
Rosvatten 20 ml
socker 140ml
ägg 2
äggulor 2
Rosessens 1 tsp

Vispa mjukt smör tills det blir en krämig konsistens. Häll vatten och socker på låg / medelvärme. Värm tills det når 118 ° C. Under tiden, vispa äggulor och ägg, helst i en stand mixer tills de bleka. När sockerlagen har nått rätt temperatur, häll på ägg (med mixer på hög hastighet) Sänk hastigheten och blanda tills temperaturen sänker, bör de vara ha samma temperatur .... Lägg i smöret gradvis. Blanda tills du får en slät kräm och lägg till ros essence och några droppa karamellfärg.
Det blir också mitt bidrag till Rosa temat hos Tea Söta Saker!!


Sana made by love....

15 kommentarer:

Shiko sa...

Hej!
Hjälp mig att bli Nellys nästa klänningdesigner, rösta 5 stjärnigt på min klänning.

http://nelly.com/se/designyourdress/?obj=1JReXo92UCLofpPsLUkcEGwhIkKN3hhqryKCbG4vICZlrmT254T8#Gallery

Tryck på femte stjärnan, skriv in koden & klicka på "rösta här"...Är otroligt tacksam! ^^
Snälla, ignorera inte detta. <3

Ida - Chokladsockerkaka sa...

Vilken otroligt vacker ros!

Caroline Dourén sa...

Håller med Ida fullkomligt! Vilken fantastiskt vacker ros. Du gör så mycket vackert att man tappar andan!!!

sana sa...

Hej Ida...
tack så mycket ;) vad glad jag blir!!

Hej Croline...
tack så mycket ;) vad gulligt du är!!

Mårtenssons kök sa...

Underbart som vanligt Sana, man blir allt lite avundsjuk på dina kreationer!

sana sa...

Hej Anki...
tack så mycket ;) vad roligt du är hehe. jag vill säger att jag har hittat sås som jag frågar dig innan och nu blir min tur att följer ditt recept hehe.

Cupcakesfluffan sa...

Så tjusig den blev

Tulipan´s bakverk sa...

Otroligt fin Sana... och rosen är ju underbart vackert gjord. Du e så duktig Sana på att göra rosor :)

Sannas Goda sa...

Vilka fantastiska rosor du gör!

Erika - Bakglädje sa...

Vilken vacker cupcake. Du gör otroligt vackra rosor.

Cecilia sa...

Så vacker, Sana! Älskar formen och färgerna.

Sofia sa...

Tack för den gulliga kommentaren : )) Otroligt vackra bakverk du gör kram en imponerad Sofia i Hjo

Kris Ngoei sa...

Besides the great recipe, I am very impressed with the outstanding design of your cupcake! The yellow rose is just perfect :-)

Anonym sa...

Helt underbar din gula ros=) /Jonna

Carola sa...

Så vackra bilder du tar..och mycket vacker ros