Fluffig rosbullar med dofta av Lönnsirap.
Jag älskar alla söta saker!! Jag bakar massa olika typer av kakor, cupcakes, tårta, paj , tart och bröd. Nu tycker jag att jag fastna med bröd bakning.
Idag har jag ett bröd recept som jag kan rekommendera!!
Det är en Maple-flavored bread flowers eller lönnsirap bulle som forma blir blomma. Jag tror att många mina blogg läsare kanske intressera på den gulliga bullen hehe.
Den här bullen är en typ av söta, mjuka och luftiga bullar eftersom de är en asien stil bullar, Jag hämtar recept från en Japanska hemsidan och de har massa olika sorter av bröd. Den här bullen är lönnsirap smak och de är mjuk och saftigt eftersom jag använder båda bröd mjöl och cake mjöl, de två mjölet gör mina bullare blir riktigt luftigt och mjuk och saftigt med lönnsirap som jag penslar på mina bullare innan jag bakar dem.
Jag formar den här bullen som en ros. Jag tycker att det är ju riktigt roligt att forma bullen som en blomma, det blir lite annorlunda och fina.
Här är recept som jag göra mina Rosbullar och jag hämtar från den här länk Jag försöka göra de blir fina som original men det blir inte samma snygg så jag är jätte nöjda med mina resultat.
Maple-flavored bread flowers.
Bröd mjöl 240g
Cake mjöl 60g
Lönnsocker (störsocker) 50g
Salt 5g
Mjölk 10g
Torrjäst 6g
Vatten + ägg (1 st.) 200g
Smör 30g
Topping.
Lönnsirap (för penslar)
Om 2 msk
Strösocker
Om 2 tsk
Blanda alla ingrediens till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader, stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 18 bitar (32 g : stycken) och forma de bullarna i blommor mönster som jag visa i bilden.
Låt jäsa i cirka 30 minuter, pensla med Lönnsirap och strö med strösocker.
Grädda i ungen i ca 20-25 minuter.
*****Cake flour has a 6-8% protein content and is made from soft wheat flour. It is chlorinated to further break down the strength of the gluten and is smooth and velvety in texture. Good for making cakes (especially white cakes and biscuits) and cookies where a tender and delicate texture is desired. To substitute cake flour for all-purpose flour use 1 cup plus 2 tablespoons cake flour for every cup of all-purpose flour. Make your own - one cup sifted cake flour can be substituted with 3/4 cup (84 grams) sifted bleached all-purpose flour plus 2 tablespoons (15 grams) cornstarch.
Bread flour has a 12-14% protein content and is made from hard wheat flour. The high gluten content causes the bread to rise and gives it shape and structure. Comes in white, whole wheat, organic, bleached and unbleached. Good for making breads and some pastries.
Read more: http://www.joyofbaking.com
enjoy!!
Sana made by love...
12 kommentarer:
Härligt att höra från dej igen Sana! Så härligt luftiga bullarna ser ut att vara, man blir ju riktigt sugen på en smakbit av rosorna:) Underbart!
Ha en fortsatt fin vecka,
Mårtenssons
Hej Anki...
tack så jätte mycket!! vad snäll du är, de är ju jätte gott och riktigt fint bullen faktisk, jag saknar min blogg och jag saknar ni alla mina kära läsaren hehe
Vad gott det ser ut och fin är den också! Roligt att höra från dig igen :)
Alltså JÖSSES vad snyggt! Verkligen söta bullar, så duktigt av dig att göra en hel krans av sådana blommor! Och jag som älskar maple syrup också,det här skulle kunna bli farligt ;)
Så fin den är:)
nej men gud så gott det ser ut :)
Hej Sana!!
Man finner inte ord för din kreation!!SÅ vackert!!! Du har en AWARD att hämta hos mig!!
Mvh Milla
Jag som älskar bullar kommer definitivt att försöka göra en sån här krans! Så vacker, precis som allt annat du gör!
En fråga - vad är det för skillnad på brödmjöl och cake mjöl? Är någon av dem kanske specialvetemjöl?
Kram från Kristin i Borås
wow vad fint de blev.
Såå fint!! Ser väldigt gott ut =)
I love this cake! I'm going to try it soon!!
Thanks for this wonderfull recipe!
Vad tjusigt! :)
Skicka en kommentar