Madeleine Ispahan....a lovely treat under sunshine day!!
Solen lyser, himlen är blå, vad det är skönt att leva då. Alla fina blommor finns över allt. Jag älskar sol, jag älskar blommor och jag älskar att spendera min tid i köket med mina bakverk. Hur lyckligt jag blir när man siter under en solsken dag med min söta bakelse och en kopp te.Madeleine är en lite bakverk som jag gillar att baka eftersom man kan göra i vilken smak som helts. För den här gången bakar jag ”Madeleine Ispahan” som jag fick inspiration från min favorits blog Evan's Kitchen Ramblings klicka gärna och tittar hennes fantastisk blogg och många fina recept.
Madeleine Ispahan
recept ändra några ingredienser från Pierre Hermés Madeleine Ispahan
socker 120 g
Sockerlag 20 g
Vetemjöl 130 g
Ägg 130 g
Bakpulver 1 tsk
Mjölk 20 ml
Vaniljessens
2 tsk
Ros essens 10ml
Clarified butter 130g
- Hallon 30 g
- Sila mjöl med bakpulver stall
åt sidan.
- Blanda socker med
sockerlag, vanilj och ägg i en skål.
- Rör sidan ner
mjölblandning, mjölk, rosessens och clarified butter till en jämn smet.
- Låt smeten stå kallt i fryst
ca 10-15 minuter.
Bon apetit!!
Det är också mitt Månadens sötsak bidrag hos Tea söta socker på temat sommar!!
Det är också mitt Månadens sötsak bidrag hos Tea söta socker på temat sommar!!
Sana made by love.....
12 kommentarer:
Vad smarrigt det låter! Och vilken otroligt fin blogg du har :)
Vad goda kakorna ser ut! Och vackra bilder som vanligt :)
De ser goda ut!
mmm.. vad gott :)
Kakorna ser jättegoda ut! Och jag blir på så gott humör av att se dina vackra bilder. :)
Underbara bilder på jättefina kakor Sana!
Hej Johanna...
tack så mycket ;) jag blir så himlar glad hehe
Hej Ida...
tack så mycket ;)
Hej Hovkomditorn...
tack så mycket ;)
Hej Stina...
tack så mycket ;)det är såååå gott hehe
Hej Tove...
Du är alltid gulligt!!
Hej Amy's...
tack så mycket ;)
du tar fantastiska foton!
Tack Sabina!!
Wow! Vilka rosor! Och vilka bilder!
http://bakasockerfritt.blogg.se/
vi saknar dina inlägg!
Skicka en kommentar