fredagen den 17:e december 2010

Chicken curry bun.....for curry and bun lover!!

En härligt kyckling curry bullar.
En mjuk och luftig bulla som fylla med kyckling curry fyllning gör min fika blir riktigt härligt. När man tröt med alla söta saker eller äta de söta för mycket man vill gärna växlar med någon annat som är gott. Jag bakar en asiatisk variation bullar som jag och min man älskar att äta och vi njuter med de goda bullar väldigt mycket.
Vill ni komma och ta en fika med oss!
Kyckling curry bullar är en av min favorit bullar som jag älskar att äta men jag baka inte så ofta. De är en sort av bullar som jag vill gärna rekommendera för någon som älskar curry och bröd.
Den här bullen är en vanlig bulle som vi har i fika men en kopp te/kaffe, mellan mål till barn eller frukost på morgon i Thailand men där i thailand kunde jag inte baka själv som här i Sveriges eftersom det lätt att köpa och de säljer över allt.
Kyckling curry bullar är en bullar som fylla med kyckling curry. Kyckling curry steka jag med gul lök, potatis och curry pulver, ibland man kan lägga i morot och ärter också om man vill har lite extra fyllning och smaka av kyckling curry ska bli en perfekt kombination av söt och salt.
Kyckling curry fyllning.
I Thailand när man ska göra bullar använder man söta deg (smaka av degen ska bli lite söt). För den här bullen använder jag samma recept med Apple Custard roll bread som använder tangzhong eller water roux i degen eftersom jag tycker att bröden smakar riktigt gott, lätt och luftigt
Chicken curry bun
(kyckling curry bullar)
Deg:
• 350 g + 1 msk vetemjöl
• 55g störsocker
• 1 tsk salt
• 1 stura ägg
• 7g mjölk pulver
• 125 ml mjölk
• 120g tangzhong
• 2 tsk jäst
• 30gm smör, rumtempratur
• mandelspån.
• Ägg till penslar
• Blanda alla torra ingredienserna: mjöl, salt, störsocker och jäst i en bunke.
• Blanda mjölk, ägg, och tangzhong sedan häll i mjölblandningen.
• Arbeta till degen blir en tunn elastisk film former gärna med bröd maskin.
• Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 40 minuter.
• Delar i små biter ca 45 g/st. och rulla degen till en boll. Plattar varje bullan med handflatan till en 3 "diameter cirkel.
• Placera fyllningen i mitten av varje plattan deg och dra ihop kanterna för att bifoga fyllningen och placera i muffins form.
• Göra samma metod med varje bullarna och täcker bullarna med plastfolie.
• Låt bullarna jäsa till dubbel volym, ca 30 minuter.
• Pensla med ägg och grädda ca 10 – 15 minuter.
Kyckling curry fyllning.

2 st. kyckling filé (grov hacka)
2dl kok potatis (skära i små bitar)
1 st. gul lök
½ dl ärter
1 msk storsocker
2 tsk salt
1 dl mjölk
2 msk olja
1 tsk svartpeppar
1 msk maizena + 1 msk vatten.

Blanda maizena med vatten.
Hetta upp en wok/stekpanna tillsätt olja och löken.
Lägg i kycklingen och woka tills det är knappt färdigt 1-2 min,
Tillsätt kokte potatis och ärter sedan häll i mjölken.
Rör ner svartpeppar och curry under omrörning och smaksätt med sockret och salt.
Häll i maizena blandningen och woka de till en kladdig fyllning.
Njute.....
Sana made by love...

22 kommentarer:

Erika Skogly sa...

Hej, vad roligt att du kikade in hos mig och lämnade en kommentar. Vilken fin blogg du har, med mycket fina foton.

Ha en trevlig lördag.

http://smaskelismaskens.blogspot.com/

Mårtenssons kök sa...

Håkan älskar curry, så han hade säkert mer än gärna kommit på fika. Anki, däremot, äter inte curry..

sana sa...

Hej Erika...
tack så mycket ;) vad snäll du är!!

Hej Anki...
Oj...gillar du inte curry men det går bra med utan curry också hehe och ni får gärna komma om ni vill :)

Helena S sa...

Jaa, jag vill komma och ta en fika med er! :-) Bullen ser jättegod ut!

Nellie - Sockertussen sa...

Gud vad smaskigt!
Jag älskar dina innovativa kreationer Sana!
Kram på dig
//Nellie

Cupcakesfluffan sa...

Curry är himla gott men jag har aldrig testat det i bröd

Erika - Bakglädje sa...

Vad goda de ser ut. Curry och kyckling är så gott ihop.

CAFE PEPELA sa...

Those look very delicious!
Great photos..

Remsan sa...

Jag kommer också gärna på fika ;-) Dessa måste passa perfekt att ta med sig till pulkabacken tillsammans med lite varm dryck.

Helena Ljunggren sa...

Vackra bilder!

sana sa...

Hej Helena...
tack så mycket ;) du är alltid välkommen hehe.

Hej Nellie...
tack så mycket ;) vad snäll du är!!

Hej Linda...
du får gärna prova ;) det passar mycket bra med bröd tycker jag.

Hej Erika...
kyckling och curry det är ju bra ihop men om man fylla i en riktigt gott bröd det ju blir en perfekt bullar hehe

sana sa...

Hi CAFE PEPELA...
thak you verry much ;)

Hej Remsan...
jag hålla med dig att ta med sig till pulkabacken tillsammans med lite varm tee då bli det perfekt!!

Hej Helena....
tack så mycket ;)

Rosa's Yummy Yums sa...

Definitely for me! I love both. Perfect for teatime.

Happy holidays!

Cheers,

Rosa

Chili [186021] sa...

God Jul önskar vi på The Strange Bakery. Hoppas du får en underbar julhelg!:)

Hanna - Bakfnatt sa...

God jul Sana!

Mårtenssons kök sa...

Vi kikar bara in för att önska dej en riktigt GOD JUL!!!
Kram, Anki och Håkan

sana sa...

Hi Rosa....
thank you very much ;)

Hej Chili....
tack så mycket ;) God Jul på dig också!

Hej Hanna...
tack så mycket ;) vad snäll du är!

Hej Anki...
tack så mycket ;) du är alltid snäll!! God Jul på dig också!

Erika Skogly sa...

God jul till dig. Kramar från Smaskelismaskens.

Cupcakesfluffan sa...

Vill bara önska dig en God Jul och hoppas att ni hade en underbar julafton

Cecilia sa...

God jul Sana! Eller God fortsättning =) Hoppas att ni har det mysigt!

Erka Perka sa...

Instämmer med Remsan, dessa bullar måste vara perfekta tt ta med på utflykten.

God fortsättning!

Helena Ljunggren sa...

God fortsättning!