måndag 27 december 2010

Mer än banan tårta!!

Chocolate Banana Cake With Banana Cream, Sea salt Caramel and Gooseberries.
Chocolate Banana Cake With Banana Cream och Sea salt Caramel är en riktigt härligt banan choklad tårta som fylls med en riktigt krämig banan kräm, choklad glasyr och sea salt karamel Um…så mumsig och riktigt smaskig tycker jag. Jag tror att det finns många som hålla med mig att banan, choklad och caramel passar ju riktigt perfekt tillsammans!
Den här tårtan hittar jag recept från blogg Bake in Paris. Den här bloggen är riktigt strålande. Han har passion full och båda bilderna och bakverk som han har gjord är underbart! Jag är mycket imponerar! När jag se den här tårtan för första gången blir jag riktigt sugen för att göra de och jag är inte besviken eftersom de är väldigt gott jag är super nöjd, alla som smaka gillar min tårta väldigt mycket.
Jag bakar den här tårtan till min fest på min restaurang. Vajer år gör jag och min man fest på restaurang. Eftersom vi jobbar riktigt hård hela året bjuder jag och min man vår arbetsgivare för att äta middag och har en härlig kväll tillsammans. För den här gången lagar jag ris med lamm, pla rad prik (fritera fisk med stark sås) och tårta, min man göra också lax med stark sås och min man kusin göra sushi.
Det blir en riktigt mumsig efterrätt för oss. Vi äter tårtan inte up allt men det finns tre bitar kvar så min man kusin vill tar hem en bit och min flicka vill har också en bit och min man viska till mig ’’de sista bita är min’’ hehe och han får den här biten till sin fika på nästa dag!

Chocolate Banana Cake.

6 st. ägg.
125 g Störsocker.
23 g SP. (spongecake stabliser)
145 g Cake mjöl.
5 g Bakpulver.
100 g väl mogna banan.
100 g smör,
½ tsk äkta vanilj pulver.
6 g kakao.
¼ tsk salt.

• Varm ung till 175 grader
• Smälta smör och åt de svalna.
• Mosa bananerna ordentligt.
• Sila mjöl med bakpulver, kakao, vanilj pulver och salt. Ställ åt sidan.
• I stora skål, blanda mjölblandningen, Sp, sockret, ägg och banan med elvisp i låg hastighet 1 minuter sen byter till högt hastighet 8 minuter tills smeten är mycket fluffig medan vispa skrapa på sidan av skålen.
• Sänka till låg igen hästigheten sedan tillsätt smälta smör 1 msk i taget till slut och fortsätta vispa i 2 minuter sen byter till högt hästigheten och vispa 20 second.
• Skrapa ner sidor för ännu blandning och vänd ihop smeten och häll smeten i bakform.
• grädda i ca 50-55 minuter, ta ut från bakform och låt svalna.
Chocolate Glaze

100 g mörk kvalitetschoklad
100 g vispgrädde

Finhacka chokladen. Koka upp grädden och rör ner chokladen. Rör tills det smält och ställ smeten kallt.


Sea salt caramel.


200g sugar
Tillräcklig mängd vatten
1/2 tsk V-sell äkta vanilj pulver 3g havssalt
140g smör


1. Placera socker i en tung botten kastrull. Tillsätt bara tillräckligt med vatten för att dämpa socker.
2. Koka socker till 160 grader C utan omrörning.
3. Ta kastrullen från värmen och rör i vanilj pulver.
4. Lägg i den varma grädden lite i taget.
5. Lägg till havssalt och rör om för att se till att alla kola löst sig.
6. Låt blandningen svalna till ca 40 grader C.
7. Tillsätt smöret och blanda tills du har en slät blank smet.
8. Täck med plastfilm och kyla i kylskåp.
Banan Kräm
Ingredienser:
- mosade bananer> 85 g
- Limejuice> 1 tsk
- Vispgrädde> 385 g
- Äggula > 50 g
- Strösocker> 70 g
- Agar flake> 1 ½ msk eller gelatin 5 g.
- vaniljessens> ½ tsk
- Äggvitor> 90 g
- Vatten> 2 tsk

Metod:
- Koka upp mosade bananer, limejuice, agar flake och 85 g vispgrädde i en kastrull och rör tills agar flake lösts upp
– Ställ eld på medelvärme och häll i äggulorna och 10 g socker. Värmen och rör smeten tills den når 85C och häll i vaniljessens.
- Vispa äggvita tills full av bubblor och ställ åt sidan.
- värma 60 g socker med vatten på medelvärme tills upplöst socker.
- Öka värmen och koka tills sockerlagen når 121 C.
- Häll försiktigt heta sockerlagen i äggvitan blandning och fortsätta vispa tills en mjuka form.
- Blanda äggvita blandningen med banan blandning och vispa vid låg hastighet tills slät kräm och ställ åt sidan.
- Vispa 300 g vispgrädde till en lagom fast. och häll i 300g av bananer blandningen och fortsätt vispa tills slät kräm.
Montering

Ingredienser:
- Banana kräm
- Choklad glasyr
- Banana skivor
- Sea salt caramel.
- Krusbär> tillräckligt för att dekorera

Metod:
- Skär choklad banankaka i 3 lika lager.
- Applicera halv portion av choklad glasyr i bottnen, följt av ett tunt lager av banan kräm.
- Ordna banan skivor ovanpå grädden. Täck igen med ett annat tunt lager av bananer kräm sedan lägga på nästa bottnen och göra samma som första.
- Lägg på sista skivor och bred ut banan krämen och dekorera med banan skivor och krusbär.
Enjoy....
Sana made by love...

12 kommentarer:

Tove sa...

Supergod ser tårtan ut att vara, jag håller absolut med dig om att det inte finns mycket som är godare än banan, caramel och choklad ihop. :-) Jag förstår bra att tårtan var uppskattad! :-)

Hanna - Bakfnatt sa...

Kul att få se tårtan, den ser riktigt läcker ut!

Bland muffins och pelargoner sa...

Wow vilken läcker tårta!

Erika - Bakglädje sa...

Det ser riktigt smarrigt ut.

dailydelicious sa...

แวะมาชมความงามชัดๆค่ะ ^^

Annica - annicake sa...

Tårtan ser väldigt god ut!

Cecilia sa...

Wow, Sana, den ser maffig och imponerande ut! Gillar fruktigt, så det här hade varit något för mig =)

Mårtenssons kök sa...

Spännande smaker, låter smarrigt. Inte illa att bli bjuden på den middagen!

Tulipan´s bakverk sa...

oj så god den såg ut :) Mums! Den hade man verkligen blivit glad av :)

Foodelicious.se sa...

Wow, det ser riktigt gott ut...smaskiga och frestande bilder :-)

Cupcakesfluffan sa...

Vilken tårta :-), den hade jag gillat, banan och choklad är så gott

Vill passa på att önska dig och din familj ett underbart Gott Nytt År

Linda sa...

Ser ju helt underbart god ut.
Vad är SP (sponge stabilisator) för nått?