fredag 10 februari 2012

Sweet in the season with Semlor.

Sweet in the season with Semlor!!
Jag tror att jag har ätit semlor nästan en gång på år. I dag bakar jag min första hembakat semlor. Jag tycker att det blir mer goda än att jag köpa från kafé eller matbutik hehe. Jag väljer att använda recept från min favorit blog dailydelicious och hon tog recept från ett välkänd japanska kock Motoko Doi och hon har sin eget bok ” Making delicious Scandinavian sweet” jag tycker att det är ett väldigt intressant recept och jag är verkligen nöjd med.


Semlor

Deg
40g Osaltat smör
150cc Mjölk
3g (eller 1 tsk) Instant-jäst
30g Socker
½ Ägget
1 tsk Kardemumma
3g Salt
240g Bröd mjöl
Egg till pensla
1 äggula + 1 tsk vatten

Fyllning

60g Mandel mjöl
20g mandelspån
120g Florsocker
1 msk Socker
1 msk Amaretto
2tbsp Vatten

Dekoration

200cc Vispgrädde
2tsp Florsocker
Florsocker att pudra

Gör så här:
- Rör ner mjöl, socker, kardemumma och jäst i en skål, häll sedan salt i mjölblandningen.
- Häll vätskor blandningen i skålen och arbeta till en smidigt deg
- Lägg degen i en lätt smord skål . Låt degen jäsa på ett varmt ställe tills dubbel storlek ca 1 timme. Värm ugnen till 180 ° C, och smör muffin pan (Texas muffinsplåt) . Ta degen ur skålen. Tryck försiktigt ner degen och skär degen i 6 bitar. rulla varje bit till en boll, placera på den förberedda muffin pan.
- Täck över och vila i 30 minuter eller tills nästan dubbelt storlek.
- Blanda äggula och vatten tillsammans och passerar genom sikten.
- Pensla brödet med ägg tvätta innan placerats i ugnen. Grädda i 15 minuter eller tills gyllene.
- Ta brödet ut från ugnen och placera på tråd rack och låt brödet svalna innan gör fyllningen.

Gör fyllningen:
- Blanda mandelmjöl, florsocker och socker, häll amaretto och vatten i blandningen, blanda tills kombineras. - - Vik försilvrade mandel i blandningen. Ställ åt sidan. Vispa vispgrädde med florsocker till ett lätt och luftig.
- Skär brödet med en kniv punkt en lite nedåt för att göra ett hål i brödet. Skär upp brödet med cookie cutter.
- Lägg mandel fylla i brödet, sedan toppa med den vispade grädden.
- Täck med toppen och pudra med florsocker.
Njute...!!
Sana made by love...

8 kommentarer:

Tove sa...

Så gott med hembakade semlor! Hoppas jag också skulle hinna göra sådana. Fint med det hjärtformade locket, och jag tycker så mycket om alla dina bilder!

sana sa...

Hej Tove...
tack så mycket ;) vad snäll du är!! jag blir alltid glad när jag läser dina kommentera.

Hovkonditorn sa...

Så gott och fina semlor du bakat!

Amy's piece of cake sa...

Så kul att du också gjort semlor med hjärtformat lock... det gjorde jag för ett tag sedan :)

Dina bilder ser jättefina ut!

Smulansbakblogg sa...

så fina,och superfina bilder

Sara sa...

Så många fina bilder!

Parich's kitchen sa...

เอาใส่ถ้วยคัพแบบนี้ก็เก๋ไก๋ดีเหมือนกันเนอะ

Kaffebilen sa...

Dina bilder är så proffsiga!