måndag 22 november 2010

Carrot Cake Cupcakes och min nya favorit creamcheese frosting recept.

Morot kaka cupcakes med creamcheese icing.
När jag bakar kaka klagar min man alltid på mig men när jag bakar morot kaka klagar han ingenting.Morot kaka är min man favorit och är min förta kaka som jag kan baka när jag bor här. När jag kommer till Sverige kan jag inte svenska allt men eftersom jag får stannar hemma som mamma ledigt så jag måste lära mig att baka och morot kaka är min förta lektion.
Jag gillar också morot kaka och särskilt med creamcheese frosting så de blir mer underbar. Morot kaka passar ju utmark med creamcheese frosting tycker jag, när jag spritsa frostingen på mina cupcakesen kan jag inte låta mig själv att smaka de. Jag gillar min nya creamcheese frosting recept väldigt mycket eftersom de smaka riktigt perfekt och jag använde inte så mycket florsocker i frostingen. * It’s test real creamcheese not just sweet*
Jag hittar det här recept från här sweetopia och jag vill gärna bakar de eftersom hon presentera riktigt underbar, enkel dekorerar men så effektfullt! För mina cupcakesen dekorerar jag med rosor, blommor och blad som jag gjorde från Sp.
Kakan smakar riktigt härligt, flufflig och saftigt. Alla som får smakar gillar den här kakan väldigt mycket och de vill gärna har recept från mig hehe. Det kan ju göra blir en stor tårta eller göra blir cupcakes som jag och det blir ingen fel allt tycker jag för en riktigt gott och nyttigt kakan.

Ina Garten’s Carrot Cake Cupcakes
{Original recept från Food Network}
• 1 3/4 cups störsocker
• 1 1/3 cups Olja
• ½ tsp äkta vaniljpulver
• 3 stor ägg
• 2 cups vetemjöl
• 2 tsp kanel
• 2 tsp bikarbonat
• 1 tsp salt
• 3 cups finriven morot
• 1 cup russin
• 1 cup valnötter


Varm ung till 175 grader och Klä en muffinsplåt med muffinsformar.
Blanda mjöl med vanilj pulver, kanel, salt och bikarbonat i en bunke.
Blanda morot med nötter och russin i annan bunke.
Vispa störsocker, olja och ägg med elvisp tills smeten är fluffig sedan tillsätt mjölblandningen.
Tillsätt sedan morot blandningen och vispa tills allt ingrediensen är väl blandat
Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.
Grädda mitt i ugnen ca 15-18 minuter.
Cream Cheese Icing
Original recept from Maida Heatter's Great Book of American Desserts

16 ounces cream cheese
113 g smör rum tempratur
1 tsp äkta vanilj pulver
150 g florsocker
½ saft av lime

• Rör smör, florsocker, vaniljpulver, lime saft och phiadelphiaost krämigt.
• Bred frostingen på cupcakesen.

Sana Made by love...

12 kommentarer:

Sofie sa...

Vilka vackra skapelser! Nästan för fina för att äta upp!!:)

Susanne sa...

Tack! Roligt att du tycker om mina bilder.
Här fanns det också många fina bilder :)

Kramen

Tulipan´s bakverk sa...

dina cuppisar är så grymt söta Sana :)

Kram Stina

Tove sa...

Så söta cupcakes! Visst är morotskaka gott, nästan lika gott som chokladkaka. :-) Sen får man ju också hoppas att morotskaka är ens lite hälsosam. ;-)

Cecilia sa...

Ursöta Sana! Älskar de härliga färgerna.

Håkan och Anki sa...

Som små konstverk är dina underbar skapelser. Att morötter sen är nyttigt är ju bara ett plus, eller hur? :-)
Tack for din fina kommentar hos oss, så roligt att du provar och lyckas med våra recept.

sana sa...

Hej Sofie...
tack så mycket ;) cupcake som jag dekorerar gav jag mest till mina kompisar eller mina barn och jag äta bara de som inte har dekorerat heheh.

Hej Susanne...
tack så mycket ;) dina bilderna är härligt och fina hehe.

hej Stina...
tack så mycket ;) du är alltid snäll med mig och du är grymt mamma ;)

Hej Tove...
tack så mycket ;) choklad kaka vill jag gärna baka men min man han är inte choklad fan så baka jag inte ofta men jag älskar de hehe ;) choklad ju är klassisk!!

Hej Cecilia...
tack så mycket! jag tycker mycket om pastel färg hehe de ser ljuvligt ut ;)

Hej Håkan och Anki...
tack så mycket ;) jag älskar ditt recept ;)

Cupcakesfluffan sa...

Vilka härligt fina cupcakes, så färgglada, och morotsmuffins/kaka är himla mumsigt

Ida - Chokladsockerkaka sa...

Så söta cupcakes! Underbara!

Erika - Bakglädje sa...

Underbart vackra cupcakes som vanligt. Du är så duktig! Morotskaka är jättegott och extra god blir den förståss med creamcheesfrosting. :-)

Erika - Bakglädje sa...

Hej igen! :-)
Jag använder Toves recept på tårtbotten:
http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/2008/06/trtbotten.html
När jag bakar glutenfritt tar jag bara potatismjöl och inget vetemjöl. Pudrar bakformen med potatismjöl också.
Kram Erika

Hanna - Bakfnatt sa...

Så söta de är! Det står verkligen "Sana" på dem och man blir glad av att titta på dina fina bakverk!