måndag 29 november 2010

Stained Glass Cookies…en härligt kaka som gör mig piggar upp i vintermörkret.

En härligt färgglada kaka som gör mig glada!
FÄRGGLATT är tema av den här månaden hos Tea Söta Saker och mitt bidrag är en Stained Glass Cookies eller en cream cheese cookies som ha färgglada godis i mitten.
Det finns snön över allt här i Lund. Ibland tycker jag att det mysigt men ibland tycker jag att det är tråkigt hehe. Att baka någon gladda färga hemma är ju en härligt uppdrag tycker jag och det gör mig riktigt glada och gör mig piggar verkligen upp i vintermörkret.
Jag tycker att Stained Glass Cookies är ju en härlig kaka eftersom de är väldigt gott och riktigt söt kaka. Att passar på med jul säsong så jag rekommenderar att dekorerar julgran med den här kakan så blir det härligt och mysigt tycker jag.
Jag har sett den här på thailändska bloggen för två år sedan. Det finns en thailändsk tjej visar sin mysiga julgran som dekorerar med den här kakan och nästan alla bloggare gillar hennes ide’ och göra samma som henne. Nu blir det min tur att baka en riktigt fin kaka men inte dekorerar julgran därför att jag har ingen julgran hemma ;)
Jag använder recept för cookies från här Use real butter och jag tycker att hon ha riktigt fantastisk blogg! Fina bilderna och massa fina recept. Ni får gärna kollar in hennes blogg. För den här ide’ fick jag från den här bloggen Passion for cooking.

Stained Glass Cookies

2 cup vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 / 4 tsk salt
226 g. mjuk smör
8 oz cream cheese, rumtemprtur
2 / 3 cup strösocker
1/4 tsk äkta vaniljpulver
Färggladda godis.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i bunke och ställ åt sidan.
Krossa godis till små bitar och ställ åt sidan.
Vispa smör, cream cheese och socker med elvisp tills ljuset och fluffigt.
Vänd i mjölblandning i smeten blanda till en deg.
Låt degen vila kallt i kylskåp över natten.
Värm ugnen till 175°C.
Ta lite deg i taget från kylskåpet och kavla ut degen på mjölat bakbord ca 5 mm tjock.
Använda 2 storlek kaksmått för att ta ut kakor.
Lägg kakorna på en plåt sedan fylla de med krossa godisen.
Grädda 8-15 minuter och låt de svalna på plåten.
Alltid glada med söta saker!
Sana Made by love...

fredag 26 november 2010

Blueberry Swirl Butter Cake....en ljuvligt blåbär sockerkaka för alla som älskar blåbär!

en ljuvligt blåbär sockerkaka för alla som älskar blåbär!

Blåbär är en av min favorit bär. De är gott, nyttigt och man kan göra många bakverk med blåbär. Jag tror att jag ha många recept som jag använde blåbär i mina bakverk. Blåbär muffins är min förta kaka som jag gjorde med blåbär och Blueberry cream cake är min favorit kaka som jag älska att göra med blåbär.
gott och fräch!
När jag ledigt från mitt jobb på restaurang eller jag är ledigt från mina fyra busiga barn läser jag alltid på matblog, jag gillar att prova baka någon nytt och jag älskar att titta på de fina bilderna av bakverk eller mat som de lägga i deras blogg. När jag hittar ett recept som jag intresserar så bakar jag alltid men jag är inte lycka alltid hehe.
Den här blåbär sockerkaka hittar jag från här Hearty bakes. Först tycker jag mycket om muffins form som hon använde sent läser jag vidare på hennes recept och det här recepten är inte svårt allt. För original recept använde bara blåbär sylt på toppen och fyllningen men jag tycker att om jag lägga blåbär i smeten istället min kaka ska blir mer godare tycker jag.
Jag ger den här kakan till vår familj kompis Kamal när han ska åka tillbaka till Jedha och jag tror att han gillar min kaka faktisk hehe, Jag packar kaka med en brun bakplåtpapper och plocka lite blommor framför hans mamma lägenhet för att dekorerar min kaka paket och de blir jätte fint och riktigt snyggt med blommor.
Min blåbär sockerkaka blir riktigt gott och saftigt. Jag är väldigt nöjd med resultat.
Blueberry Swirl Butter Cake.
Original recept från Hearty bakes.
250g smör
200g strösocker
4 ägg
1 tsk vaniljextrakt
250g Vetemjöl
4tbsp Mjölk
1 tsp Bakpulver
¼ tsp Salt
Blåbärssylt och några blåbär.

Metod:
Värm ugnen175 grader .
Lägg smör och strösocker i en bunke.
Använd låg hastighet att vispa till en lätt kräm sedan byt till medelhög hastighet och vispa till en luftig kräm. (socker har inte löst ännu).
Tillsätt ägg en i taget under vispning till en pösig smet.
Lägg i vaniljessens och blanda väl.
Dela mjöl i tre delar, använda lägsta hastighet för att blanda i mjöl. Skrapa ner sidor för ännu blandning.
Tillsätt mjölk och blanda tills smeten ser jämn och fin ut.
Rör försiktigt ned blåbären i smeten.
Fyll muffinformarna till 2/3 delar och rör några blåbärssylt på toppen av smeten och använd en tandpetare snurra runt stoppet runt smeten.
Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter beroende storlek av formen.
Ta bort från ugnen och låt svalna.
Njute....
Sana Made by love...

onsdag 24 november 2010

Tävling igen!

Jag tävlar hos Tårtspecialisten om två stycken knivar från exklusiva märket Satake.
Knivarna kommer från Vikingsun.
 Tävla HÄR du med!
Sana Made by love..

Tävling!

Jag tävlar hos Chokladsockerkaka om härliga formar från Kalasform!

Tävla HÄR du med!
Mitt bidrag till den här tävlingen!
Sana Made by love...

måndag 22 november 2010

Carrot Cake Cupcakes och min nya favorit creamcheese frosting recept.

Morot kaka cupcakes med creamcheese icing.
När jag bakar kaka klagar min man alltid på mig men när jag bakar morot kaka klagar han ingenting.Morot kaka är min man favorit och är min förta kaka som jag kan baka när jag bor här. När jag kommer till Sverige kan jag inte svenska allt men eftersom jag får stannar hemma som mamma ledigt så jag måste lära mig att baka och morot kaka är min förta lektion.
Jag gillar också morot kaka och särskilt med creamcheese frosting så de blir mer underbar. Morot kaka passar ju utmark med creamcheese frosting tycker jag, när jag spritsa frostingen på mina cupcakesen kan jag inte låta mig själv att smaka de. Jag gillar min nya creamcheese frosting recept väldigt mycket eftersom de smaka riktigt perfekt och jag använde inte så mycket florsocker i frostingen. * It’s test real creamcheese not just sweet*
Jag hittar det här recept från här sweetopia och jag vill gärna bakar de eftersom hon presentera riktigt underbar, enkel dekorerar men så effektfullt! För mina cupcakesen dekorerar jag med rosor, blommor och blad som jag gjorde från Sp.
Kakan smakar riktigt härligt, flufflig och saftigt. Alla som får smakar gillar den här kakan väldigt mycket och de vill gärna har recept från mig hehe. Det kan ju göra blir en stor tårta eller göra blir cupcakes som jag och det blir ingen fel allt tycker jag för en riktigt gott och nyttigt kakan.

Ina Garten’s Carrot Cake Cupcakes
{Original recept från Food Network}
• 1 3/4 cups störsocker
• 1 1/3 cups Olja
• ½ tsp äkta vaniljpulver
• 3 stor ägg
• 2 cups vetemjöl
• 2 tsp kanel
• 2 tsp bikarbonat
• 1 tsp salt
• 3 cups finriven morot
• 1 cup russin
• 1 cup valnötter


Varm ung till 175 grader och Klä en muffinsplåt med muffinsformar.
Blanda mjöl med vanilj pulver, kanel, salt och bikarbonat i en bunke.
Blanda morot med nötter och russin i annan bunke.
Vispa störsocker, olja och ägg med elvisp tills smeten är fluffig sedan tillsätt mjölblandningen.
Tillsätt sedan morot blandningen och vispa tills allt ingrediensen är väl blandat
Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.
Grädda mitt i ugnen ca 15-18 minuter.
Cream Cheese Icing
Original recept from Maida Heatter's Great Book of American Desserts

16 ounces cream cheese
113 g smör rum tempratur
1 tsp äkta vanilj pulver
150 g florsocker
½ saft av lime

• Rör smör, florsocker, vaniljpulver, lime saft och phiadelphiaost krämigt.
• Bred frostingen på cupcakesen.

Sana Made by love...