tisdag 24 maj 2011

Raspberry&Pistachio Mini-Cakes.....lovely mini cake make me happy under sunshine!!

Raspberry&Pistachio Mini-Cakes.
Vilken härligt när man sitter med en favorit tidning som ha massa fina bilderna av kaka, en kopp te och lite hembakat kaka under solsken dag av våren, det känns jag riktigt lyckligt. Jag tror också att mina blogläsare tänka samma som jag att hembakt är bäst eller hur?
Raspberry&Pistachio Mini-Cakes finns i mina bakning listan väldigt länge. Jag blev kär i den här små söta kakan för första gången när jag ser dem Cristina, from Buenos Aires to Paris blir jag riktigt intressant i den här kakan, den gröna färg av kakan som dekorera med de röda hallons gör min hjärta rasande hehe, de blir söta och riktigt smarrigt tycker jag.

Pistagenötter är ju min favorit, det är en av anledning till att jag göra denna kaka, båda doft och smak av pistagenötter gör mina raspberry & pistachio mini-cakes blir alldeles läckra kaka någonsin. För frosting som jag använde till mina kakor blir det ”crème au beurre au pistache” de är en traditionell smörkräm som använde till franska bakverk eller man kan kalla för French Buttercream. Pistachio butter cream är väldigt gott och ljuvligt smak tycker jag, kanske det är på grund av ägg som ha i krämen. Jag ha också hemligheten med crème au beurre au Pistache eller pistachio butter cream hehe, jag häll i lite pistachio essence för att göra min kräm bli läckert.
För original recept använde hon pistachio paste i sin smörkräm men det gör jag inte, eftersom jag inte kan hitta de. Den här kakan ska bli riktigt goda när man kan äta alla de tre funktioner på en gång: kaka, kräm och hallons men man kan inte glömma att ha en kopp te eller kaffe också.
Raspberry&Pistachio Mini-Cakes.
Original recept from Cristina.

For the pistachio biscuit ( enough for 10 6cm-round mini-cakes)
* pistachios, 100gr
* butter, 200gr, at room temperature 
* all-purpose flour, 120gr 
* sugar, 180gr
* eggs, 4 
* orange flower water, 1 tsp
* raspberries, 400gr
* icing sugar

Sätt pistaschmandlar och hälften av sockret i mixer. Ge några pulser (ej kontinuerlig) tills pistaschmandlarna finhackad) Värm ugnen (150 ° C) i en stand-mixer, vispa smöret med resten av sockret. Sedan luckan i (medan du fortsätter vispa), ägg, mjöl, orange blomma vatten, och pistasch / socker mix. Smörj en rund kaka mögel (25cm) Grädda i 35/40 ". Låt svalna innan du tar ur formen.
"crème au beurre au pistache" 

(pistachio butter cream)

soft butter (room temperature), 250gr
water, 50ml    
sugar, 140ml   
eggs, 2   
yolks,2    
**pistachio essence, 1 tsp
Vispa mjukt smör tills det blir en krämig konsistens. Häll vatten och socker på låg / medelvärme. Värm tills det når 118 ° C. Under tiden, vispa äggulor och ägg, helst i en stand mixer tills de bleka. När sockerlagen har nått rätt temperatur, häll ägg (med mixer hög hastighet) Sänk hastigheten och blanda tills temperaturen sänker (Bravo! du har gjort en "pâte à bombe"), bör de vara något varm, faktiskt bör ägg och smör ha samma temperatur .... Lägg i smöret gradvis. Blanda tills du får en slät kräm ... Lägg till pistasch essence och några droppa karamellfärg.
**pistachio essence kan man köpa hos Strössel & annat.
Bon apetit!!
 Sana made by love...

22 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Så fint det blev med den gröna färgen tillsammans med hallonfärgen. Nästan så det andas lite 1980-tal:)

sana sa...

Hej Anki...
Tack så mycket!! vad gulligt du är, de blir fina eller hur. Jag gillar färg kombination mellan smörkräm och hallons, kanske en riktigt 1980-tal stil kaka haha ^_^

Anonym sa...

Vilka fantastiska skapelser du gör : ) vackra bilder kram Sofia

sana sa...

Hej Sofia...
tack så mycket ;) vad snäll du är!!

Milla sa...

Men Sana vad du är duktig!!! Vilka färgen och vilka underbara kort du tar! Man blir ju tok hungrig!!!

Ha det gott!!//Milla

sana sa...

Hej Milla...
tack så mycket vad gulligt du är ;) Jag blir kär i den här kakan på grund av färg och smak av pistachio nötter.

Tove sa...

Oj så fint! Jättevackra färgkombinationer. Låter väldigt gott med pistagenötter i kakan. Och så gillar jag din påminnelse om att man inte skall glömma sin kopp kaffe eller te när man äter kakan. :)

Tina N sa...

En sådan kaka och sol till det och är lyckan total! :)

Katarina sa...

Så fina och färgerna är så vackra!

Carina sa...

Ser härligt gott ut!

Cupcakesfluffan sa...

Så härliga bilder och så gott det ser ut

Annica - annicake sa...

Åh, så söta!
Låter jättegott med! :)

The Sweet Maison sa...

your mini cakes look fab!!!! I like the topping..red & green :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Fina bakverk och helt underbara bilder! Kan sitta och titta på dem länge =)

Tina sa...

Åh så vackra bakelser! de ser jättegoda ut :) Vars köper du pistache essens någonstans?

Linda & Bengtssons Baksida sa...

Mm de verkar jättegoda och är så fina att titta på! Håller med dig om att hembakat är godast :-)

Rosa's Yummy Yums sa...

Extremely pretty and surely extremely enjoyable! Wonderful as alaways.

Cheers,

Rosa

yasemin sa...

Sweet as always. Yummie ;)

Lisa - Sockerrus sa...

Otroligt vackert Sana! :-) Jättefina bilder :-)

Anonym sa...

Det där ser så smaskigt ut, och är en sån bra idé när man skall baka till många och vill ha små smaskiga bitar. Tack för bra tips!
http://blogg.amelia.se/husmorsorna/

mikkie97 sa...

เพิ่งแวะเข้ามาดู อาณาจักรของคุณยา น่าร๊าก มาก ๆ เสียดาย ไม่มีวิธีทำเป็น Thai version อยากรู้จักค่ะ อยากทำขนมสวย ๆ และอาณาจักรของคุณน่ารักมาก ๆ ดูแล้ว ชอบที่สุดเรย... ขอเป็นเพื่อนด้วยคนน๊ะค๊ะ

Lill Sai Bakar sa...

Wow visste att du var Thai :) jätte glad att jag hitta din blogg är underbart. Själv har jag precis börjat med min jag är inte så bra på det men försöker ändå.jag älskar att bakar och bakar rätt mkt Thai bakelse. Hoppas att du kan kika in på min blogg oxå :)
Mvh ทราย