onsdag 4 maj 2011

Sugar & spice brioche buns.

Sugar & spice brioche buns.
För ett tag sedan köpte jag flour : Spectacular Recept from Boston’s Flour Bakery + Cafe. Joanne Chang är en riktigt grymt bagare som ägare av Flour Bakery + Cafe, hon har sin egen bok ”flor” och hon är world – famous sticky buns. Jag köpte den här boken eftersom min kompis rekommendera till mig och jag är riktigt nöjd med den här boken.
Den klassiska franska formen för brioche är brioche à tête, men för det här receptet måste skära degen i små fyrkanter och bakar dem i muffinsformar.Vilken trevlig recept tycker jag, det blir en blandning av franska och amerikanska.
Idag plockar jag ett recept att prova bakar, jag väljer att göra Sugar & spice brioche buns. Jag tycker att Hennes grund brioche recept är riktigt lätt att göra och brioche är riktigt saftigt, luftigt och jätte gott eftersom brioche degen är så rikt med ägg och smör.

Jag rekommenderar att du/ni äta den här brioche buns direkt efter bakat. Det ska bli mjuk, luftigt, saftigt och jätte gott, de här bullarna passar riktigt perfekt till te fika eller morgon bröd till frukost. Om du/ni inte gillar att toppa de med kryddiga socker kan du/ni också fylla den här bullar med valfri fyllning som du/ni gillar mest eller äta de utan att fylla någonting, man blir jo gott ändå!!

När jag bakar bröd ha jag ett tips för att göra mitt bröd deg blir snabbt jäsa!
Jag lämnar alltid min deg i ugn och tar jag en lite bunke som jag fylla med kokvatten lämnar under. Det blir snabbare och spara tid hehe.
Grundrecept Brioche
från Joanne Chang’s Flour

2 1 / 4 cups (315 gram) vetemjöl
2 1 / 4 cups (340 gram) bröd mjöl
28 g.jäst
1 / 2 cups + 1 msk (82 gram) socker
1 msk salt
1 / 2 cups (120 gram) kallt vatten
6 ägg
310 g osaltat smör, i rumstemperatur, skär i ca 12 bitar

Gör så här
Blanda alla ingredienser till degen, förutom smöret, i en hushållsassistent.
Blanda ner smöret en i taget i degen och arbeta till tills degen blir kladdig, mjuk, och något glänsig.
Lägg degen i en bunke och plasta de med plastflöj.
Låt helst stå över natten eller minst 6 timmar. Degen måste hela tiden vara kylskåpskall.
Sugar and Spice Brioche Buns
från Joanne Chang’s Flour


1/2 recept Brioche Dough
1/2 cup (100 grams) socker
1 tsk kanell
en nypa salt
56 g smälta smör

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
På ett mjölat bakbord, tryck degen i en 10 inch x 5 inch rektangel.
Med hjälp av en kniv, skär degen i 10 lika med 1 inch x 5 inch remsor. Skär varje remsa i 5 bitar. Du bör nu ha 50 rutor i degen.
Lägg 5 rutor i varje beredda muffinsplåt. Täck med plastfolie och lägg i en varm plats i ca 1 1 / 2 timmar,
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda i 25 till 35 minuter tills de är gyllenbruna.
Låt bullarna svalna under 5 till 10 minuter på galler tills svalt nog att hantera.
Under tiden, kombinera socker, kanel och salt i en liten skål.
Pensla toppar av bullarna med smält smör och rulla bullar i socker blandningen.
Bullar är bäst serveras inom 4 timmar efter gräddning. De kan förvaras i en lufttätbehållare i upp till 1 dag, sedan rewarmed i en 300 graders ugn i 5 minuter.
Bon apetit!!

Sana made by love...

23 kommentarer:

Kaksmulan sa...

Åh, de ser vansinnigt goda ut!! så luftiga och fina!! Vill smaka ;)

Tulipan´s bakverk sa...

nej men vilka roliga saker.. ser jätte smaskigt goda ut :)

Hovkonditorn sa...

Ser så sött ut :)

Sofia sa...

Ser supergoda ut så fina duktig du är : ) kram Sofia

Tina N sa...

Mums vad det ser gott ut! :)

Tina sa...

Mmmm.. det ser jättegott ut! :)

sana sa...

Hej Kaksmulan....
De är jätte goda!! mina barn gillar väldigt mycket ;)) och det blir min första bröd som min man ätit och säger till mig att de är gott hehe.

Hej Stina...
tack så mycket ;)) det är en riktigt roligt hehe men det blir fina resultat!!

sana sa...

Hej Hovkonditorn...
tack så mycket ;))

Hej Sofia...
tack så mycket ;)) vad snäll du är!!

sana sa...

Hej Tina...
tack så mycket ;))

Hej Tina...
tack!!

Milli sa...

De ser jättegoda ut :) Roligt med annorlunda former också än de tradiotinella sätten man bakar bröd på :-)

Mårtenssons kök sa...

Briocher som är så gott, har faktiskt aldrig funderat på att göra egna. Visst är det smart att jäsa över varmt vatten och slippa vänta på det goda...

Hoppas du får en fin helg,
Anki o Håkan

CakeCarrot sa...

ขนมปังน่าทานมากเลยค่ะคุณยา ถ่ายรูปสวยมากๆอีกแล้ว เดี๋ยววันใหนหยุดคงต้องลองทำบ้างแล้วค่ะเพราะทำขนมปังต้องใช้เวลานิิดนึงเนอะ. อิอิ ถ้าเอามาใส่ไสสังขยาจะเข้ากันมั๊ยคะ? หรือว่าทานเปล่าๆจะอร่อยกว่า...

Erika - Bakglädje sa...

Åh, vad gott det ser ut, jag blir riktigt sugen. Hade gärna smakat en bit... eller två. :-)

Milla sa...

Åh, Sana dom ser farligt goda ut!! ;O)Dessa måste jag prova baka!! Mvh Milla

sana sa...

Hej Milli...
tack så mycket ;) jag tycker att det roligt att prova göra nya saker!!

Hej Anki...
tack så mycket ;)vad gulligt du är!! jag tycker att du måste prova min tips eftersom de funkera alltid perfekt när jag baka bröd.
Hoppas du får en fin helg också!!

sana sa...

หวัดดีคะคุณสา....
ยาคิดว่าน่าจะอร่อยนะคะ เพราะ้เห็นสูตรสวีดิชบางสูตรเค้าแอบมีบริโอเชสอดใส้ด้วย น่าลองจริงๆนะคะ ยายังมีโดว์เหลือในฟรีสและคิดว่าจะลองสอดใส้ครีมคะ มาลองด้วยกันใหมคะ ;)

sana sa...

Hej Erika...
tack så mycket ;) du är så duktigt att baka bröd hehe och det finns många recept från din blog som jag vill gärna testa hehe!!

Hej Milla...
tack så mycket ;) du komma att älska brioche som jag hehe.

Annica - annicake sa...

De ser jättegoda ut!

önskar dig en trevlig helg!

karin sa...

de ser ju jättegoda ut, jag kommer genast att tänka på paris!

Yasemin sa...

Så annorlunda och söta Sana. :)

Helena S sa...

Vilka ljuvliga brioche buns! Jättefina bilder också! :-)

The Sweet Maison sa...

เข้ามาทีไหร่ได้เห็นขนมน่าทานตลอดเลยค่ะ brioche ดูนุ่มน่าทานมากๆเลยค่ะคุณยา :)

Cupcakesfluffan sa...

Så tokgott det ser ut :-)