Ett ljuvligt socker kaka som doftar rosen.
Jag tyckte att kaka var väldigt gott och smakade riktigt perfekt, inte så söt och kände lite krispiga med mandel som fanns i kakbottnen särskilt man behöv inte jobbade mycket för att dekorera.
Denna kaka recept som gjorde mig att prova baka kaka med Rosvatten eftersom jag hade inte hört om rosvatten förut, när jag provat bakad blev jag älskade de direkt.
När jag bakade denna kaka så jag kunde känna dofta av rosvatten hela min lägenhet. Kakan också dofta lite ros och hallon tillsammans. Nu visste jag ’’Varför ros och hallon var riktigt fina kombination’’
Original recept skapande från Hermé and Julie Andrieu och de ligger i ett book som heter CONFIDENCES SUCREES. Jag tog det här recept från dailydelicious
Pour le biscuit aux amandes à la rose
160g Smör.
110g Florsocker.
170g Fin mald mandel.
3 Äggulor.
1 Ägg.
80g Vetemjöl.
3 Äggvitor.
40 g Strösocker.
25 g Mjölk.
40g Rosvatten.
Pour la garnityr.
125 g Färska hallon.
Ugn: 175°
Blanda rosvatten och mjölk tillsammans.
Sila vetemjöl 2 gången.
Vispa smör, florsocker och mandel krämig, tillsätt ägg, äggulor och vispa väl.
Häll i rosvatten blandningen vispa ihop.
I annan skål, vispa äggvitor med storsocker till ett mjukt skum.
Häll i 1/3 av mjöl i smeten växelvis med äggvitan och vispa tills smeten ser jämn och fin ut.
Häll 1/3 av smeten i formen och sätt sedan hallon på toppen.
Häll ytterligare 1/3 av smeten och lägg hallon ovanpå smeten igen.
Häll den sista delen av smeten Grädda i 50-60 minuter.
gott....gott....gott!!
16 kommentarer:
Som alltid har du förmågan att kunna få allt att se så gott ut! Lika kul varje gång du uppdaterar din blogg =)
Tack så mycket Hanna för dina fina ord ;=) du är alltid snäll ock jag blev rolig när jag läser din kommentera.
Åh så gott det såg ut. Kan riktigt känna den ljuvliga doften av hallon och rosor. Jättefint!
Vi använder rosvatten ibland här hemma i bakverk och sånt... min man är ju från Pakistan. Det är gott, men det smakar nog lite "konstigt" för såna som inte är vana vid smaken.
Tack för dina gulliga kommentarer, Sana... du är så söt och gullig!!!
Många kramar från mig!!!
Hej Kaksmulan...
tack så mycket ;=) det dofta riktig gott eller hur hihi'
Hej Tårtspecialisten...
tack för din fina kommentera ;=)vad snäll du är!!
jag har set de använde rosvatten i briyani ris men jag har alldrik testa de förut men det gott i kaka tyckte jag,
Vad gott det ser ut, snygga bilder som alltid :-) , har aldrig testat rosenvatten när jag bakar, det måste jag prova på, låter gott med hallon i också
Vilken god blandning, rosor och hallon! Finfina bilder också, den där skeden från Greengate är ju så söt! :-)
Spännande kaka. Och jättefina bilder. Jag skulle gärna komma på fika hos dig ;-)
Hej Linda...
Det kan du inte missa hihi;=)
Du komma att älska den här doften.
Hej Helena...
tack så mycket;=) den där skeden använde jag inte hihi eftersom den är min fotomodel bara.
Hej Erika...
tack så mycket ;=)Välkommen hihi du kan komma när du vill och jag ska baka goda thailändska kaka till dig ;)
Så härligt med färska hallon. Älskar hallon :)
Hej Cecilia...
Hallons är ju gott men det är mycket syrlig hihi.
Åhhhh nuuuu vet jag vad jag ska göra med dom trädgårdshallonen jag har på mina buskar, verkar inte bli så många ännu eftersom vi planterade dom i somras :)
rosvatten har jag bara testat i en fluff till ett par cupcake... men kanske skulle testa denna kakan :)
Och som vanligt är dina bilder så himla fina att man bara vill hoppa in i dom och börja fika :)
Kraaam STina
Hej Stina...
Sägga till!! när ska du komma fika jag ska baka goda kaka till dig hihi ;=) och du får gärna prova därför att de är väldigt gott ;d
Vad läckert det ser ut med hela hallon i kakan =)
Jag kommer mer än gärna och självklart säger jag till ;)
Jag testade denna. men tog nog ur den ur ugnen för tidigt. Borde kanske ha varit några minuter till. Sen skulle jag ha låtit den stå en stund till innan jag vände den upp å ner :(..
Men ska nog testa en bit snart *hehe*
Your cake look great!
Skicka en kommentar