Raspberry Pistachio Frangipane Tarts With Honey Chantilly
Våren har kommit här i Lund, härligt vädret tycker jag!! För några dagar sedan bakar jag Raspberry Pistachio Frangipane Tarts. Jag kan säga att jag älska den här tarts väldigt mycket, de är en fint kombination av mördeg som fylla med Pistachio Frangipane, spritsa med Crème Honey Chantilly och toppa med färska hallon Umm….härligt!!
Aran av Cannelle Et Vanille och Helene av Tartelette är min stora inspiration. Jag önskar mig att jag kan baka så fina saker och göra min blogg bli fina som de två hehe. Jag älskar de två bloggen väldigt mycket. Recept för min Raspberry Pistachio Frangipane Tarts hämtar jag från de två bloggen också men jag får ändra några ingredienser som jag tycker att det passar med mig bäst.
Först tänker jag baka nectarine and pistachio frangipane tarts som jag tar ett recept från Cannelle Et Vanille men jag glöm att jag är allergi mot stenfrukt så söka jag en ny kombination av min tarts och jag hittar min nya inspirerade från Tartelette för att göra min pistachio frangipane tarts blir en lyxig bakelse!!
Raspberry Pistachio Frangipane Tarts With Honey Chantilly.
Pajskal med mandel
120 g smör (riktigt kallt)
70 g florsocker
25 g mandel mjöl
1 nypa salt
¼ tsk äkta vaniljpulver
1 ägg
200 g cake mjöl (mjöl)
1. Blanda mjöl med florsocker, mandelmjöl salt och vaniljpulver i en bunke.
2. Nyp ihop tärnat kallt smör med mjölblandningen.
3. Tillsätt ägg och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.
4. Plasta och låt den vila i kylen i minst 2 timmar tills degen känns fast.
5.Kavla ut degen ca 3mm tjock och klä i pajformar.
6.Nagga degen med en gaffel och och låt den vila i kylen i 1 timmar.
Pistasch frangipane.
100 g ekologiskt osaltat smör, mjukt
100 g socker
1 ekologiskt ägg
30 g vetemjöl
100 g finmal pistagenötter
Vispa smör och socker tillsammans. Tillsätt ägg. Skrapa och blanda väl. Tillsätt mjölet och pistaschmandlar och blanda tills alla ingredienser är väl blandning.
Crème Honey Chantilly.
1 cup vispgrädde
2 msk honung
Tillsätt grädde och honung vispa sakta till det blir fluffigt och glansigt.
Montage
Fylla Pistachio Frangipane i pajskalen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den är gyllene, låt de svalna.
Garnera med en klick Crème Honey Chantilly och färska hallon.
Bon Appétit !!
Sana made by love...