måndag 4 april 2011

Raspberry Pistachio Frangipane Tarts With Honey Chantilly....

Raspberry Pistachio Frangipane Tarts With Honey Chantilly
Våren har kommit här i Lund, härligt vädret tycker jag!!
För några dagar sedan bakar jag Raspberry Pistachio Frangipane Tarts. Jag kan säga att jag älska den här tarts väldigt mycket, de är en fint kombination av mördeg som fylla med Pistachio Frangipane, spritsa med Crème Honey Chantilly och toppa med färska hallon Umm….härligt!!
Aran av Cannelle Et Vanille och Helene av Tartelette är min stora inspiration. Jag önskar mig att jag kan baka så fina saker och göra min blogg bli fina som de två hehe. Jag älskar de två bloggen väldigt mycket. Recept för min Raspberry Pistachio Frangipane Tarts hämtar jag från de två bloggen också men jag får ändra några ingredienser som jag tycker att det passar med mig bäst.
Först tänker jag baka nectarine and pistachio frangipane tarts som jag tar ett recept från Cannelle Et Vanille men jag glöm att jag är allergi mot stenfrukt så söka jag en ny kombination av min tarts och jag hittar min nya inspirerade från Tartelette för att göra min pistachio frangipane tarts blir en lyxig bakelse!!


Raspberry Pistachio Frangipane Tarts With Honey Chantilly.
Pajskal med mandel
120 g smör (riktigt kallt)
70 g florsocker
25 g mandel mjöl
1 nypa salt
¼ tsk äkta vaniljpulver
1 ägg
200 g cake mjöl (mjöl)

1. Blanda mjöl med florsocker, mandelmjöl salt och vaniljpulver i en bunke.
2. Nyp ihop tärnat kallt smör med mjölblandningen.
3. Tillsätt ägg och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.
4. Plasta och låt den vila i kylen i minst 2 timmar tills degen känns fast.
5.Kavla ut degen ca 3mm tjock och klä i pajformar.
6.Nagga degen med en gaffel och och låt den vila i kylen i 1 timmar.

Pistasch frangipane.
100 g ekologiskt osaltat smör, mjukt
100 g socker
1 ekologiskt ägg
30 g vetemjöl
100 g finmal pistagenötter

Vispa smör och socker tillsammans. Tillsätt ägg. Skrapa och blanda väl. Tillsätt mjölet och pistaschmandlar och blanda tills alla ingredienser är väl blandning.

Crème Honey Chantilly.
1 cup vispgrädde
2 msk honung

Tillsätt grädde och honung vispa sakta till det blir fluffigt och glansigt.


Montage

Fylla Pistachio Frangipane i pajskalen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den är gyllene, låt de svalna.

Garnera med en klick Crème Honey Chantilly och färska hallon.

Bon Appétit !!
Sana made by love...

22 kommentarer:

Bakverk och Fikastunder sa...

Låter och ser ljuvligt gott ut!

Cupcakesfluffan sa...

Vilka härliga bilder, ser så gott ut :-)

Tove sa...

Ser jättegott ut, och låter så också! Så vackra bilder du har igen. Här är det inte riktigt vår ännu...vi har lite för mycket snö kvar för det. Men nog smälter den väl så småningom. :-)

Mårtenssons kök sa...

Vilket underbart namn kakan har fått, vackert även det precis som själva kakan är!
Tycker du ska vara glad och nöjd över din egen blogg Sana, den är så himla fin och inspirerande för oss som inte alls har din kreativitet!

sana sa...

Hej Ulrika...
tack så mycket ;) de är riktigt gott tycker jag, inte så söt kaka men smaka riktigt ljuvligt!!

Hej Linda...
tack så mycket ;)vad gulligt du är!!

sana sa...

Hej Tove...
tack så mycket ;) hoppas snön blir smälta snabbt hehe, Jag börja kliar på min ögon nu hehe eftersom jag är alagi men jag älskar somma ändå!!

Hej Anki...
tack så jätte mycket ;) jag blir riktigt glad när jag läser dina fina kommentera från dig! jag fick massa inspirera från dig också (för min svensk mat) tack igen!!

Kaksmulan sa...

Åh så goda och fina dessa såg ut. Blir verkligen sugen på att testa.
Det är små konstverk du gör och det vattnas i munnen när man ser dina ljuvliga bilder.

Tulipan´s bakverk sa...

mmmmm.... vad gott :)

sana sa...

Hej Kaksmulan...
Tack så mycket ;) vad gulligt du är, ibland känna jag också vattnas i munen när jag tittade på alla andra bloggare ;)

Hej Stina...
Tack så mycket ;) vad snäll du är!!

Suddrik sa...

Hittade hit från din jätterara kommentar på min blogg!

Vilka fantastiska bilder!! Det är väldigt populärt med dylikt här i USA, jag är nyfiken men saknar talang och fantasi :-) så det stannar vid beundran. Men jag kan säga dig utan att överdriva, att dina bakverk är de absolut finaste jag sett!

sana sa...

็ำ่Hej Suddrik...
tack så mycket ;) vad gulligt du är!! jag är väldigt nöjd med mina bakelse jag är alltid glad när finns någon kommenterar på mitt blog hehe ;) och jag blir jätte glad när jag läser dina kommenterar!!

Lena-Tårtan sa...

Raspberry Pistachio Frangipane Tarts With Honey Chantilly... Jag tror aldrig jag har hört något vackrare namn på ett bakverk! Och så vackra dom är sen...!!

Idas Söta sa...

Men hjälp vad gott det ser ut!!! Superfina bilder som vanligt :)

Cecilia sa...

Det här ser jättegott ut, somrigt och fräscht. Älskar hallon!

sana sa...

Hej Lena...
tack så mycket ;) jag gillar också den här namnet på min bakelse, fina och ljuvlig smak hehe.

Hej Ida...
tack så mycket ;)vad snäll du är!!

Hej Cecilia...
tack så mycket ;) jag gillar också hallon, de är gott, söt och fräsch smak ;d

Sandra sa...

Super super! Ser så smarrigt ut!

sana sa...

Hej Sandra...
tack så mycket ;)

tina sa...

Fint! Och som jag får stora färska-hallon-längtan! Vill ha, nu. Hallon och mjölk till sommarfrukost, bättre finns inte!

Katarina sa...

Ååh, så fina och säkert supergoda!

sana sa...

Hej Tina...
tack så mycket ;) Jag aldrigt prova hallon med mjölk förutt, de låter riktigt fräscht!!

Hej Hovkonditorn...
tack så mycket ;)

Hej Erika...
tack så mycket ;)

Anonym sa...

Vackra bilder och ser galet gott ut : ) kram sugen i Hjo

Anonym sa...

I'm not sure exactly why but this blog is loading extremely slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I'll check back later and see if
the problem still exists.

Feel free to surf to my web page: car insurance quotes brooklyn ny