lördag 30 januari 2010

Pistachio and currant cookies for your tea time


När jag se den här kakor på första gången i Arans blog jag tänker att det måste var en riktig god så jag hade spara recept och pröva baka wow! Det var fantastisk
kakorna blev smarrigt och de verkligen gott hehe :D


jag hämtade recept från Sunday Supper det var riktig gott jag gillar mycket och passa jätte bra med din favorit te på efter middag eller på din fika

Pistachio and currant cookies
Original Recipe : Courtesy of Aran Goyoaga

110 grams butter, room temperature
55 grams sugar
1 egg
225 grams flour
85 grams pistachios, chopped
65 grams dried currants
3g baking soda
4g salt

Cream the butter, brown sugar and sugar together. Add the egg and mix. Scrape the bowl and mix until all ingredients well incorporated.
Add the flour, baking soda and salt and mix until ingredients come together. Add pistachios and currants and mix some more.
Roll the dough into a log that is about 2-3 inches in diameter. Wrap in parchment and let it set in refrigerator for about 2 hours.
Cut the log into disks and place them on a baking sheet (leave about 1 inch between the cookies as they spread a little). Bake them at 350F for about 8 minutes.

2 kommentarer:

Linda sa...

Vad roligt att du skriver på svenska här! Verkligen toppen.. du gör så fina bakverk och du tar verkligen fina bilder med! Min nutellaburk tog slut igår... måste också köpa ny!

Lyckas du inte med dina macarons längre? Det är så konstigt, man har verkligen ingen aning om vad som kan ha gått fel.. jag vågar nästan inte testa något nytt macaronrecept nu.. hihi. Ha det toppen!

Linda sa...

Hej Sana! Kul att du lyckas med dina macarons igen och att du gillar mitt recept! Har du kommit på vad det var som inte fungerade i det andra receptet? Ska bli kul att se bilder! :)