onsdag 27 april 2011

Basil Ice Cream & strawberry compote....something nice for your sweet!!

Basil Ice Cream & strawberry compote....something nice for your sweet!!
Jag använder thaibasilika värjer dag till min matlagning på restaurang, jag har aldrig tänker mig att använda till sötsaker förut till jag hitta ett glass recept som ha smak sättning med basilika. Det blir riktigt spännande för mig att prova göra glass med basilika.
Jag hittar det här glass recept från den här blogg 17 & Baking , Hon är 17 år som älskar att baka och ni kan hälsa på hennes här. Jag har provat hennes Favourite Basil Ice Cream och jag är väldigt nöjd med smak av min glass!!
Innan min glass är klart tänker jag alltid att hur ska min glass ser ut!! , Ska de smaka som min mat som jag lagar eller ska de bli helt annorlunda? Man vet aldrig hehe. När jag kokar up mjölk med hacka basilika kommer plösligt arom av basilika som gör mig att älskar den här glassen.
Resultaten var utmärkt!!
Jag serverar min basilika glass med strawberry compote. Den strålande anis smak av basilika, sötad med socker och balanseras av strawberry compote gjorts mig riktigt glädje under solskens dag!! Basilika glass är nog en av mina favorit smak hittills.

Basil Ice Cream

2 cup mjölk
1 / 2 cup socker
1 / 4 cup färsk hackad basilika
Nypa salt
4 stora äggulor
1 / 2 cup kalt vispgrädde

I en liten kastrull, koka upp mjölk, 1/4 cups socker, salt och basilika och låt ställ det åt villa ca 30 minuter, hälften täckt med ett plastflöj.
Häll i Basilblandningen i en mixer och mixa till basilika bli fint mald.
Vispa äggulor och resten av socker fluffigt.
Häll mjölk blandningen till äggsmeten under vispning.
Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna under omrörning med en träslev och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 175 F.
Sila i en metall skål, ställ i kylskåpet så att den blir helt kall och rör om ofta.
Häll i grädde och följ instruktionerna för din glassmaskin och frysa minst två timmar.
Njut!!
Sana made by love...

fredag 22 april 2011

Cherry & fresh cream cupcakes...my little sweet in sunny day.

Cherry & fresh cream cupcakes...my little sweet in sunny day.
Solen skiner och temperatur kommer up till 23 grader!!
Vilken härligt väder som jag har längtat väldig länge. Det gör mig alltid glädje när jag sitter njuter med solen som skiner och ha en lyx fika med mitt hembakat cupcakes och en kopp eael grey te um…. Underbart!!
Cherry & fresh cream cupcakes är en vanlig vanilj cupcakes som spritsa med ny visp vispgrädde och toppa med körsbär sås (hem gjord) eller det passar riktigt perfekt med blåbär sås eller annan typ av bär sås, det blir fräsch och gott när man lämnar de i kyl innan serverar och det blir så gott.
Liten portion med lite kalori hehe. Jag alltig ljuger mig själv när jag baka kakor.
Jag använde samma recept som jag göra Blueberry Cream Cake men istället för baka de stora tårta som tar mycket tids i ugnen så bakar jag i portion cupcakes, lätt och mer snabbare hehe behöver inte vänta länge för att njuter med de goda cupcakes.
Körsbär sås gör jag alltid själv eftersom jag tycker att det mycket lätt och jag kan fixa den såsen på min smak. Man kan köpa körsbär i sirap som säljer i mat butik (arab butik) och lagar själv hemma med lite socker och potatis mjöl eller maizena, det blir en härlig kombination mellan grädde och körsbär såsen jag lovar.
Körsbärs sås.

750 g körsbärs i sirap.
150 g störsocker.
3 msk vatten.
1 msk potatis mjöl.

Blanda potatis med vatten och ställ åt sidan.
Koka körsbärs med sockret i en kastrull.
Låt koka upp på medellång värme. Låt de puttra 1 minuter och häll i potatis blandningen kokade till såsen tjockare.
Spritsad Vispgrädde

3 dl vispgrädde
2 msk Florsocker
1 tsk vaniljsocker

I stora skål vispa vispgrädde, florsocker och vaniljsocker fast och fluffig.
Vanilj cupcakes. (sponge SP recept)

4 st ägg
160 g strösocker
10 g SP (spongecake stabliser)
133 g cake mjöl
4 g bakpulver
½ tsk salt
70 g mjölk
40 g smör
1 ½ tsk vaniljsocker

* Varm ung till 170 grader
* Smälta smör låt de svalna
* Blanda mjöl bakpulver och sila 2 gången.
* I stora skål, blanda alla ingrediens (salt, socker, ägg, mjölk,SP och mjöl ) vispa med elvisp i låg speed 1 minuter sen byter till högt speed 12 minuter tills smeten är mycket fluffig medan vispa måste skrapa på sidan av skålen också och sänka till låg speed igen
* Medan vispa smet häll i smälta smör 1 msk i taget till slut och fortsätta vispa i 2 minuter sen byter till högt speed och vispa 20 second
* skrapa på kanten av skålen och vänd ihop smeten och häll smeten i bakform som har bak papper inne.
* grädda i ca 20 minuter, ta ut från bakform och låt svalna.
* Spritsa med ny visp vispgrädde och toppa med körsbär sås.
Enjoy...

Sana made by love...

lördag 16 april 2011

Mini Passionfruit sandwish cake…. Lovely & delicious sweet with exotic fruit.

Lovely & delicious sweet with exotic fruit.
Baka baka lite tårta!!
Jag bakar min tårta i långpanna. Den här gången bakar jag passionfruit tårta med passionfruit curd fyllning. Jag aldrig använde passionfruit i mitt bakverk förut till jag såg mina kompisar gjorde tarte med passionfruit cream då blir jag vill gärna testa smak av den här exotisk frukt.
Jag använde min favorit SP tårtbottnen recept som jag använde alltid när jag baka rulltårta, jag tycker att det lätt och snabbt och de blir alldeles fluffligt, saftigt och riktigt gott. Jag tror många som har redan provat blir älskar det här receptet.
Mina två flickor gillar mycket den här kakan, man känner riktigt smak av passionfruit i min kaka eftersom jag använde passionfruit pure i min tårtsmet och de blir en av mina favoriter kaka som jag vill gärna alla mina blogläsare prova baka hemma.
Jag gör lite marmorerad på min kaka och jag tycker att det blir fina och gör fin effekt på min kaka. Det inte svårt allt att göra och min kaka ser lyxigt ut när jag dekorera med färsk jordgubbe.
passionfruit cake.
4 st ägg
160 g strösocker
10 g SP (spongecake stabliser)
133 g cake mjöl
4 g bakpulver
½ tsk salt
40 g mjölk
30 passionfruit pure
40 g smör


Varm ung till 170 grader
Smälta smör låt de svalna
Blanda mjöl bakpulver och sila 2 gången.
I stora skål, blanda alla ingrediens (salt, socker, ägg, mjölk,SP,passionfruit pureoch mjöl ) vispa med elvisp i låg speed 1 minuter sen byter till högt speed 12 minuter tills smeten är mycket fluffig medan vispa måste skrapa på sidan av skålen också och sänka till låg speed igen
Medan vispa smet häll i smälta smör 1 msk i taget till slut och fortsätta vispa i 2 minuter sen byter till högt speed och vispa 20 second.
Skrapa på kanten av skålen och vänd ihop smeten
Ta undan ungefär 3 msk av smeten i en skål och häll i några droppa karamellfärger(gul)
Häll smeten i formen och rör ner gul smeten för att göra marmorerad och häll sedan smeten i bakplåt.
grädda i ca 10-12 minuter och stjälp upp tårtan på bakplåtspapper.
Dela i 2 bita och fylla med passionfruit curd.
*SP finns på Strössel & annat
Enjoy.....
Sana made by love...

måndag 11 april 2011

Tarte Ananas rôti...en ljuvligt tarte från Ladurée's Sucré (the Recipes)

Tarte Ananas rôti
För några månader sedan köpte jag en riktigt vackert bak bok som heter Ladurée's Sucré i engelska versioner. Den här boken är en Must have för någon som älskar att bakar.
Ladurée's Sucré (the Recipes)
Jag älskar den här boken väldigt mycket, det finns massa fina recept i den här boken, ljuvliga bilderna på kakor och man blir glada när man ser de ljuvliga bakelse i den här boken.
Jag plockar några recept från boken för att prova och här komma en av dem som jag tycker verkligen om ”Tarte Ananas rôti”.
Tarte Ananas rôti är en ljuvligt röstad anmanas tarte som fyller med en krämig kokos fyllning, de smaka riktigt underbart, fräsch med smak av röstad färsk ananas och kokos kräm som fyllnar i tarten är super otroligt gott.
Jag kan inte förklara hur gott de är eftersom jag är doligt för beskrivning hehe, men om ni vill veta hur ljuvligt de är då måste ni prova själv hehe. Recept kommer från Ladurée's Sucré.
Mina flickor älskar den här tarte väldigt mycket!!
Sana made by love...