onsdag 13 januari 2010

Coffe Macarons & coffee butter cream



Coffee macarons รสนี้เราทำให้เพื่อนที่เรียน SFI ด้วยกันที่ Lunds komvux เธอมีชื่อว่า Anca เพื่อนคนนี้เป็นคนที่มีน้ำใจ ทั้งเธอและสามีของเธอนิสัยดี ลูกสาวเธอก็น่ารัก จำได้ว่าเมื่อตอนวันเกิดของเพื่อนรุ่นน้องที่ไปเลี้ยงกันที่ร้านอ่าวไทย เธอและสามีเอาชอกโกแลตมาฝากเราด้วยหนึ่งกล่ิอง นึกไม่ถึงเลยว่าเค้าจะนึกถึงเราด้วย และตอนคริสมาสเธอก็เชิญไปปาร์ตี้ที่บ้านเธอ แต่เราดันไปไม่ได้ เราก็เลยถือโอกาศ ตอนที่ผีมาคารูนเข้าสิง ทำ coffee macarons เป็นของขวัญปีใหม่ให้เธอและสามีซะเลย
สูตรมาคารูน เราก็ยังคงใช้สูตรเดิมนั่นแหล่ะ เพราะทำแล้วเกิด สูตรอื่นลองมาเยอะ ทำทีไรดับตลอดเลยให้ตายสิ เรามาดูส่วนผสมกันเลย



Coffe Macarons & coffee butter cream

For the shells:

70 gr egg whites (about 2)
50 gr granulated sugar
90 gr powdered sugar
70 gr almonds
1 teaspoon coffee powder

Method :
- Combine icing sugar and ground almond and coffee powder . Sieve.
- Whip egg white until frothy. Add sugar and continue whipping until stiff peaks form.
- Fold almond and icing mixture gradually into the egg white in 2 additions. Add red coloring. Mix carefully with a spatula until batter is shiny and flowy like magma.
- Fill batter into piping bag tipped with a plain circular nozzle and pipe into a circle with a diameter of 3 cm. Piping makes 20 pieces.
- Leave to rest until surface of these pipings are flat and dry or when touched, it doesn't stick to our finger.
- Preheat oven at 150°C.
- Bake at 150°C for 8-10 minutes. Reduce temperature to 125°C, turn tray 180 degrees and continue baking for 8-10 minutes.
- Cool on the rack and detach from Silpat or parchment paper

** Method ** from bake in paris



For butter cream

Base on recept by Tartelette.

2 teaspoons coffee powder
1 tablespoons water
1/2 cup (100gr) sugar
2 large egg whites
1 1/2 sticks (6 ounces) unsalted butter, at room temperature

Place the coffee powder and water in a small cup and heat for 30 seconds to 1 minute in the microwave. Cool and reserve.
Place the sugar and egg whites in a large heatproof bowl over a saucepan of simmering water and whisk constantly, keeping the mixture over the heat, until it feels hot to the touch, about 3 minutes. The sugar should be dissolved, and the mixture will look like marshmallow cream (temperature should be about 235-238F). Pour the mixture into the bowl of a stand mixer fitted with the whisk attachment and beat the meringue on medium speed until it cools and forms a thick shiny meringue, about 5 minutes. Switch to the paddle attachment and add the butter, one tablespoon at a time, beating until smooth. Add the reserved coffee mixture. Once all the butter is in, beat in the buttercream on medium-high speed until it is thick and very smooth, 6-8 minutes. Fill a pastry bag with it and pipe on the macarons.



อร่อยนะ เชื่อสิไม่งั้นไม่ทำบ่อยหรอก อิอิ ทั้งน่ารัก ทั้งอร่อย ขนมอะไรก็ไม่รู้ ชอบเธอนะ Macarons...

รักนะ......เด็กดื้อ

9 kommentarer:

Rayrai sa...

ไม่เคยทำมาการูนได้สำเร็จซักที เห็นคนอื่นทำได้แล้วอิจฉาอ่ะ

Linda sa...

Woow, på engelska! Underbart! Så underbart fina macarons, ser såå goda ut!

sasa sa...

its very good!! both the english post and the actual product!! :)

Jenn@slim-shoppin sa...

Wow, those looks so tasty. I've never seen that flavor before! That's why I love reading food blogs, because you always learn something new!

minee sa...

น่ากินชมัดเลยยยยยยย

ส่งด่วน!!!

Anonym sa...

After checking out a number of the articles on your web site, I
truly like your way of blogging. I added it to my bookmark website list and will be checking back in the near future.
Please check out my web site as well and tell me what you think.


Also visit my webpage :: The way to Enhance your Androgenic hormone or testo-sterone Stage to chop Moobs

Anonym sa...

Hey! This post couldn't be written any better! Reading this post reminds me of my old room mate! He always kept talking about this. I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

Look into my web site :: Genetic continuing growth of gynecomastiain teens

Anonym sa...

Hi there! This article couldn't be written any better! Looking through this article reminds me of my previous roommate! He always kept preaching about this. I most certainly will send this article to him. Pretty sure he will have a good read. I appreciate you for sharing!

Feel free to visit my web site chestfatburner.com

Anonym sa...

When I originally commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is
added I get three e-mails with the same comment.
Is there any way you can remove people from that service?
Thank you!

Feel free to surf to my site: Pills that work well successfully regarding " moobs " remedy (gynexin