onsdag 24 februari 2010

Hallon och rosvatten cupcakes... väldig söt och romance i känsla…



Igår bakade jag cupcakes till en student som kommer från thailand och hon fyllde år så jag gav lite cupcakes till henne som present.



Jag använde Leilas classic cupcakes recept men jag byte vanilj socker till ross vatten istället det mycket arom och lite romance tyckte jag och det var goda an vanlig cupcakes iallafall :d jag var mycket nöjd i resultat.

Hallon och rosvatten cupcake

•3 ekologiska ägg
•2 1/2 dl strösocker
•100 g smör
•1 dl mjölk
•3 1/2 dl vetemjöl
•2 tsk bakpulver
•1 nypa salt
•1 msk rosvatten
•några hallon

1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Vispa ägg, strösocker och rosvatten vitt och riktigt pösigt.
3.Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4.Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5.Blanda ner hallonen i smeten.
6.Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smeten.
7.Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.



Choklad frosting

200 g mörk kvalitetschoklad
200 g philadelphiaost
50 g florsocker

1. Hacka chokladen och smält den i mikro. Låt svalna.
2. Rör ihop chokladen med philadelphiaosten.



du är mycket söt!!

6 kommentarer:

Tulipan´s bakverk sa...

Söta dom blev :)
Rosvatten har jag länge funderat på att köpa och testa.. känner man någon skillnad på smak?

Kram Stina

sana sa...

ju...du kan känna lite arom inte så mycket 0ch du måste köpa nu tycker jag man kan använda i många olika saker..special i tårta och macarons fyllning hehe

Lena sa...

Vilka fina cupcakes!
Fin blogg du har! :)
//Lena

Lena sa...

Tack själv! :D

pJaeng S. illus sa...

โอ๊ะ โอ..........
มาเจอคนเก่งอีกคนนึงแล้ว

น่ารักจังเลยค่ะ
แล้วจะแวะมาเยี่ยมอีกนะคะ : )

Emmie sa...

Oh, så fina de blev!
Det var spännande med rosvatten, det skall jag nog ta och pröva någon gång!