måndag 22 februari 2010

Pistagebullar: riktigt got och saftigt jag vet du kommer att älska det.



Jag älska pistagebullar det var riktigt gott. Min kompis har berättat till mig :- du måste prova bakar den här bullan du vill komma älska de.



Nu jag vet varför min kompis säger så hehe :d , bullarna var saftigt fyllningen var riktigt smarrig och underbar!!



Pistagebullar

* 1 sats vetedeg
* Pistagefyllning
* Ägg till pensling
* 1 näve mandelspån


1 sats vetedeg

1 msk svarta kardemummakärnor
3 dl mjölk 3 %
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 st ekologiskt ägg
11-12 dl vetemjöl special

1. Mal kardemummakärnor fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.
3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
4. Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40 minuter.
5. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut önskade bullar. Lägg dem på en smörad bakplåt och låt dem jäsa i cirka 20-30 minuter.

Recept från Leila Lindholm "A Piece of cake"



Pistagefyllning:

250 g mandelmassa
150 g smör, rumstempererat
1 dl vanilj kräm
100 g skalade pistagenötter, inte rostade eller saltade

Mixa mandelmassa smör och vanilj kräm i mixer till en slät massa
Hacka pistagenötterna i en matberedare, ganska fint.
Blanda ner nötterna i Mendelmassablandningen.

Recept från Annes Mat


Gör så här

1.Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor, rektangulär platta som är cirka 1 cm tjock.
2.Bred ut hälften av fyllningen över degen och rulla ihop till en rulle.
3.Skiva rullen i 3-4 cm tjocka skiva.
4.lägg skivorna i pappersformar på en bakplåt och upprepa med andra deghalvan.
5.Sätt ungen på 200 C och låt de jäsa till dubbel storlek i ca 45 minuter.
6.Pensla med ägg och strö över mandelspån.
7.Grädda i ungen i ca 10 minuter.



vill du smaka !!

7 kommentarer:

Helena sa...

Tack för din kommentar inne på min blogg! Din blogg är också jättefin, vad duktig du är på att baka! Den där orange sponge cake ser fantastisk ut, och det gör macaroonsen också!

Tulipan´s bakverk sa...

Ja men eller hur... visst är dom goda :)
Dina blev jättefina dessutom ;)

Linda sa...

Dessa ser så goda ut! Gott med pistage.. blir riktigt sugen bara av att se dem!

Kristin sa...

Du gör så mycket gott här! Dom här bullarna såg riktigt fina och goda ut!

Helena Ljunggren sa...

Underbara bilder! Så himla goa de ser ut!

Anonym sa...

Hur gör du vanilj krämen till fyllningen? Eller är det köpt? Vad är det för nåt i så fall?

Anonym sa...

Hi to every body, it's my first visit of this weblog; this web site contains awesome and really excellent stuff designed for visitors.

Look into my page - Jackpot 6000 free ()