Underbara franska bakelse med kastanjekräm.
Gott Nytt År allihopa! Jag önska att alla mina blogg läsare har en fantastisk hela 2011. Jag vill tacka för alla som tittar, läser och skriver kommentera till alla mina blogg inlägg, det gör mig glada hela tiden när jag läsa de. Jag kan inte fortsätta blogga min blogg utan er. Jag har haft ett fantastisk och mycket roligt att baka och blogga min blogg hela 2010. Montblanc är en väldigt känd bakelse i Frankrike (vi snacka inte om berg i Alpernas hehe). Kaka är riktigt smaskig och ljuvligt smak med kastanjekräm och Crème Chantilly. Faktisk det originalet gör de med maräng bottnen eftersom jag är inte maräng lover så blir en montblanc i min egen stil.
Jag har gjort mina montblanc med sable breton (mördeg), Crème Chantilly, och kastanjekräm. I mitten av mina montblanc lägg jag en kastanje nötter också. Det blir ett roligt och spännande bakverk tycker jag. Jag tror att jag älska mycket kastanje kräm därför att de smaka riktigt härligt, inte så söt men riktigt gott.
Jag fundera ska göra den här kakan för länge sedan eftersom jag gillar mycket att äta kastanje nötter. Varje gång när jag handlar grejer i Abdus (arab affär i Malmö) köpa jag alltid kastanje nötter som färdigt kokat i små påsar äter jag och min man i bilar medan köra vi hem till Lund, själklart jag använder de i färdigt kokat kastanje nötter i den här kakan också.
Sable Breton
Recept från Aran (Cannelle Et Vanille)
- 160 grams sugar
- 160 grams salted butter
- 4 egg yolks
- zest of half an orange
- 1/2 vanilla bean
- 225 grams unbleached all purpose flour
- 15 grams baking powder
Add the egg yolks, vanilla and the orange zest. Add the flour and baking powder combined until it comes together. Cover the dough with plastic wrap and let it rest in the refrigerator for at least 2 hours. Roll out to about 1/2" thickness and cut 3" circles with a round cutter. Place the circles in molds and bake at 350F for about 20 minutes or until golden brown.
Chestnut Cream
200 g chestnut paste
200 g unsalted butter, softened
1 tsk vanilla extract
Blanda alla ingredienser och vispa de till en slät kräm.
Crème Chantilly
1-1/2 cup vispgrädde
2 msk florsocker
¼ tsk äkta vanilj pulver
Tillsätt grädde, vanilj pulver och florsocker
och vispa sakta till det blir fluffigt och glansigt
Montage
Spritsa lite crème chantilly i mitten av breton sedan lägg en kastanje nötter.
Spritsa sedan crème chantilly på nötter som ett berg.
Spritsa kastanjekrämen runt hela det vita berget.
(Alla crème chantilly ska vara täckt med kastanjekrämen).
Pudra med lite florsocker och dekorera med kastanje nötter och riven mörk choklad.
Bon apetit!
Jag ska fortsätta blogga även om min beskrivning inte är riktigt perfekt
men det gör jag med mitt hjärta...
Sana made by love...
23 kommentarer:
Gott Nytt År! Vilka fina bakverk du gjort.
Hej Remsan...
tack så mycket ;)
Vilka härlig fina bakverk
God fortsättning på det nya året
E 'la prima visita al tuo blog e adoro le tue ricette, vi invito a visitare il mio.
Felice 2011. Saluti MARIMI
Det var en annorlunda bakelse! Den ser god ut och det låter gott när du beskriver innehållet även om jag inte vet hur kastanjenötter eller kastanjekräm smakar. Du gjorde mig faktiskt en smula nyfiken där! =D
Jag önskar att du och alla de din får ett riktigt gott 2011!
Gott nytt år!!! Supersöta bakelser!!!
Vilket konstverk som vanligt. .) Gott nytt år. God fortsättning.
Hur får man facebook, blogger knapparna under varje inlägg?
Vad gott det ser ut. Jag ser fram emot ett nytt år att följa din blogg. Gott nytt år!
mums.. ser jätte goda ut. Trevlig fortsättning på det nya året. Jag ser verkligen fram emot alla dina nya bakverk sana ;)
kram Stina
One exquisite dessert! Chestnut vermicelli are addictive.
Happy New Year!
Cheers,
Rosa
god fortsättning!
Gott Nytt år vill vi önska dej Sana!
Älskar din blogg o dina bakverk! Älskar att du skriver på svenska och att man förstår precis vad du menar även om grammatik och ord inte är perfekta. Men idag måste jag få bjuda på en ny svensk-lektion och reda ut begreppen tjusig och förtjust. Du skrev ju "Jag är inte så tjusigt i maräng" och det blir lite tokigt på svenska...
Tjusig betyder snygg, stilig, vacker, som till exempel "Åh vilken tjusig tårta Sana har bakat!" Tjusigt är en böjning av tjusig som i "Så tjusigt det blev med rosor på tårtan!"
Att vara förtjust i något betyder att man tycker om det. Som tillexempel "Jag är mycket förtjust i Sanas kakor!" eller "Jag är inte så förtjust i maräng."
Kram Kajsa
God fortsättning!
Mycket fint och annorlunda. Kakor med kastanjer är jätte goda tycker jag.
Kära Kajsa du får jätte järna besöka min blogg. Undrar bara vilka tokigheter jag brukar skriva.
tack så mycket Kajsa ;) de där ordet skulle jag använda hehe men eftersom jag är lite slavigt då bli alltid fel!
คุณยาแต่งเค้กได้สวยแบบเค้กโรงแรมเลยนะคะ น่ากินมากๆด้วยเช่นกัน :)
Vilka fna bakverk! Det ser ut som spaghetti! :-) Gott nytt bloggår!
Jag har aldrig sett något liknande!
Vad roligt att få ny inspiration och något helt nytt!
Du är så duktig Sana!
God fortsättning!
Kram
//Nellie
Hej K Nui'
thank you very much ka ;)happy new year ka'
Hej Helena...
tack så mycket ;) vad snäll du är och God fortsättning på det nya året!!
Hej Nellie...
tack så mycket ;)det är alltid roligt med bakelse eller hur ;)
Woow!
I really like it.Wonderful presentation.. :)
Vad gott! Jag älskar kastanjer och har precis upptäckt hur gott det är som sötsak. :-) God fortsättning på det nya året!
Hej söta Sana!
Nu är jag här och skriver igen ;)
Du har fått en Award av mig för att du är en inspirationskälla och har en stylish blog ;)
Du kan hämta den här:
http://sockertussen.blogspot.com/2011/01/blog-award.html
Kram
//Nellie
Mmm, vad gott det ser ut! Sen måste jag kolla om du fick formarna du vann hos mig som jag skickade i december? Kram
Skicka en kommentar