söndag 9 januari 2011

Blueberry cream roll…Mumsig blåbär rulltårta med söta lila pricka.

Mumsig blåbär rulltårta med söta lila pricka.
Snön börjar smälta sig utanför min lägenhet. Vädret blir inte så kallt som föra år. Det finns igen saker som gör mig glada utan att stanna hemma och baka kaka till min fika. Rulltårta är mitt val och jag baka lite lila pricka blueberry cream roll till min fika idag.

Jag älskar att baka rulltårta eftersom de är väldig lätt, snabbt och väldigt gott. Min rulltårta som jag bakar ofta finns två typa, först är sponge tårtbottnen och andra är chiffon bottnen. Båda två är väldigt gott och lätt men jag gör alltid sponge bottnen eftersom jag tycket att de är mer saftiga och känna mer mjuka.
Det finns masa roliga saker att göra din rulltårta blir lyxt och ljuvligt. Idag gör jag lila pricka till min rulltårta och fylla jag med färskt blåbär och vanilj gräddkräm. De blir jätte gott och riktigt ljuvligt.
För den här rulltårtan väljer jag vanilj gräddkräm (jag vet inte riktigt vad ska jag kala på den här krämen) eftersom jag har lite vaniljkräm i kylskåp så blanda jag i grädde som jag ska fylla i tårtan och jag fick en riktigt ljuvligt kräm på min rulltårta.
Lila är min favorit färg. Jag gör lila pricka till min rulltårta och jag tycker att de är väldigt tjusigt. För länge sedan gjorde jag också färgglada pricka på min rulltårta och alla säger att de är väldigt sött. Om jag bakar rulltårta nästa gång kanske jag ska göra blommor på min tårta istället för prickigt och de verkar riktigt spännande tycker jag ;)
vaniljtårtbottnen.
4 st ägg
160 g strösocker
10 g SP (spongecake stabliser)
133 g cake mjöl
4 g bakpulver
½ tsk salt
70 g mjölk
40 g smör
1 ½ tsk vaniljsocker

Varm ung till 170 grader
Smälta smör låt de svalna
Blanda mjöl bakpulver och sila 2 gången.
I stora skål, blanda alla ingrediens (salt, socker, ägg, mjölk,SP och mjöl ) vispa med elvisp i låg speed 1 minuter sen byter till högt speed 12 minuter tills smeten är mycket fluffig medan vispa måste skrapa på sidan av skålen också och sänka till låg speed igen
Medan vispa smet häll i smälta smör 1 msk i taget till slut och fortsätta vispa i 2 minuter sen byter till högt speed och vispa 20 second
Skrapa på kanten av skålen och vänd ihop smeten och häll smeten i bakplåt som har prickigt smet.
grädda i ca 10-12 minuter och stjälp upp tårtan på bakplåtspapper.
Dra bort pappret som kakan gräddats på, rulla ihop och låt svalna en stund.
Bred genast på fyllningen och rulla ihop.
Pate à sigarett.


Mjukt smör 10 g
Florsocker 10 g
Äggvitor 10 g
Vetemjöl special 10 g

-Lägg ett bakplåtspapper i bakform (gärna 11*17 inch).
-Vispa smör med florsocker till krämigt.
-Rör ner äggen och vänd ner mjöl i smeten.
-Tillsätt eventuellt karamellfärg.
-Fyll en spritpåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper och låt dem vila i 60 minuter i kylskåp.
Fyllning

Färskblåbär.
5 msk vaniljkräm
2 dl vispa grädde + 3 msk florsocker
½ tsk vanilj pulver (V-sell)

I stora skål vispa vispgrädde, florsocker och vanilj pulver fast och fluffig sedan blanda i vaniljkräm och låt de i kylskåp.
Enjoy....
Sana made by love...

28 kommentarer:

Tulipan´s bakverk sa...

åhhh Sana.. vilken underbar rulltårta. så grymt vacker. Min favorit färg är åxå lila och detta blev så grymt vackert :)

Diana... sa...

Jättefin, älskar lila, var med i min tävling :) http://cakeocupcakemani.blogspot.com/2011/01/tavling.html

sana sa...

Hej Stina...
tack så mycket ;) du är alltid snäll med mig!! lila är så vackert och jag vill att alla mina bak grejer bli lila hehe.

Hej Dina...
tack så mycket ;)

Tove sa...

Så jättesöt rulltårta! Härligt med lila prickar, och det passar ju bra med blåbärsfyllning till den. :-) Skall blir skoj att se om du gör rulltårta med blommor nästa gång. :-)

MM Cake Design sa...

Waw vilken stil Sana! Grymt vackert!

Annica - annicake sa...

Helt underbar rulltårta!!
så himla fin med prickarna på!

sana sa...

Hej Tove...
tack så mycket ;) Jag ska prova göra nästa gång men jag inte säkert att jag klara hehe.

Hej Marina...
tack så mycket ;)

Hej Annika...
tack så mycket ;) kanske du måste prova det roligt tycker jag!

Mårtenssons kök sa...

Den var ju gullig och så måste den ju vara nyttig också eftersom blåbär är riktiga superbär! En nyttig rulltårta alltså, perfekt för alla som ska hålla igen nu efter alla helger:)

Cupcakesfluffan sa...

Så mumsigt och så fräckt det ser ut med prickarna på

Remsan sa...

En sån underbart söt rulltårta!

sana sa...

Hej Anki...
tac så mycket ;)självklart blåbär är så gott och den här blåbär som jag fylla in min tårtan är riktigt färsk och stora så de blir mer goda hehe

Hej Linda...
tack så mycket ;)jo, pricka gör min tårta blir mer ljuvligt och mumsigt hehe.

Hej Remsan...
tack så mycket ;) de är väldigt söt hehe

kaksmulan sa...

Åh vilken jättefin rulltårta. Verkligen en kul idé att göra den prickig!! Gott låter det också, hade gärna smakat en bit ;)

Erika Skogly sa...

Oj, det där såg gott ut. Och lika fina bilder som vanligt!

http://smaskelismaskens.blogspot.com/

dailydelicious sa...

น่ารักน่าทานมากเลยค่ะ
ปล.ลูกสาวน่ารักจังค่ะ

The Sweet Maison sa...

โรลดูนุ่มน่ากินที่สุดเลยค่ะ แถมมีสาวสวยมาช่วย present ด้วยสวยเหมือนคุณแม่เลยนะคะ :)

charlotta sa...

vad fint med prickar på rulltårtan! helt fantastiskt tjusig! :)

sana sa...

็Hej Kaksmulan...
tack så mycket ;) om du bor nära mig jag ska bjuda dig fika med min rulltårta hehe

HejErika...
tack så mycket ;)

Hej Charlotta...
tack så mycket ;) Jag älskar lila pricka hehe det gjorde min tårtan blev riktigt tjusig!

sana sa...

ีสวัสดีคะคุณปุ้ก
ขอบคุณคะ ลูกสาวยาฟันหลอคะ เลยจับมาเป็นพรีเซนเตอร์ซะเลย อยากเก็บไว้ดูนานๆคะอิอิ

สวัสดีึคะคุณนุ้ย
ขอบคุณคะ คุณนุ้ยเล่นชมจนยาเขิลเลยนะคะอิอิ ว่าแต่คุณนุ้ยทำคัพเค้กเข้าประกวดใหมคะ น่าสนุกดีนะคะ ยาคิดว่าถ้าทันยาก็ลองคะ

MMCakeDesign sa...

Du har en award hos mig
http://marimilocakedesign.se/roligt/blog-award/

mumsfillibaba sa...

Vilka fina skapelser!!

Bland muffins och pelargoner sa...

Den är underbar!

sana sa...

Hej Marina...
tack så mycket ;=)

Hej Sofie...
tack så mycket ;=)

Hej Johanna...
tack så mycket ;=)

Helena sa...

Prickig rulltårta är ju ett genidrag! :-) I love it!

MMCakeDesign sa...

Sana, jag tänkte precis baka den här, men det gick inte. OK din banan kaka då men det var en och samma problem
Vad menar du med
10 g SP (spongecake stabliser)
Jag har ingen anning vad kan det vara för något.
Kan du skriva till mig och förklara.

sana sa...

SP is an cake emulsifier, often used in Asian cake recipes. In my experience, when it is used in mixing and beating with other cake ingredients like flour and eggs,.. etc, it helps the mixture to be more fluffy and thick, thus the end result of the cake will turn out to be more spongy and soft in texture.
och jag tar med mig från thailand men kan inte hitta eller köpa i Erope eftersom vi använde mäst i Asien.

Elena sa...

Mumsigt!

sana sa...

Hej Elena...
tack så mycket ;)

Hanna - Bakfnatt sa...

Du gör så fina rulltårtor Sana, och goda ser de ut att vara också =)