söndag 16 maj 2010

Simply delicious med Choux à la Crème...


Jag alltid glad när jag kan ägna mina tider i köket med mina bakverk. När jag träffar något recept som jag intresserar måste jag prova baka direkt. Ibland fick jag mycket goda kakor men det inte alltid *hihi*


Jag hade gjort Chou Cream många gången med olika recept men denna gång fick jag inte samma resultat det mycket skinnade och ge mig mycket nöjt med resultat, skalen blev tunna och fyllde med extra rich crème pâtissière custard fyllning. Varje bitar när du bet dom det blev alldeles fina och himlar gott!!


Detta recept hämtade jag från Tiny Bakery när jag såg henne chou cream blev jag kliade på min hand och vill gärna testa baka dom. Jag trodde att detta recept kom från Japan. Där kallade dessa fransk stil cream puffs var shuu cream och tar de sitt namn från den franska Chou (the puff pastry) och den engelska grädden (cream) så det blev ’’Chou Cream’’


Pate a choux

smör 100 g
vatten 150 g
mjölk 100 g
störsocker 6 g
salt 3 g
mjöl 150 g
ägg 4 st.

* Sätt ungen på 200 grader.
* Koka ihop vatten, mjölk, salt, socker och smör i en rymlig kastrull. Koka upp * blandningen under omrörning och ta kastrullen från spisen. Tillsätt mjöl på en gång. * Rör kraftigt med träslev. Sätt tillbaka kastrullen på spisen. Rosta massan under ständig omrörning tills den släpper kastrullens kanter och bildar en boll. Låt degen svalna i fem minuter.
* Rör ner äggen ett i taget och rör om ordentligt mellan varje ägg. När äggen är tillsatta ska degen vara blank och krämig i konsistensen. Fyll degen i spritsstrut med slät tyll (nr 12) eller klipp ett hål i struten.
* Spritsa ut till olika former. Grädda choux fått färg, höjt sig och stabiliserats ca 25-30 minuter.
* När de börjar få lite färg, kläm fast en träslev i ugnsdörren för att släppa ut lite ånga.
* Ta inte ut plåten för tidigt ca 5 minuter, då sjunker hela chou-degen.


Crème Pâtissière

mjölk 250 ml.
störsocker 60 g
äggula 3 st.
mjöl 10 g
maizena 15 g
vaniljstång 1/2 st.
smör 30 g

Blanda i en skål samman äggula, 30 g socker, maizena och mjöl.
Koka upp mjölken tillsammans med 30 g socker och vanilj.
När det börjar koka, häll lite av den varma mjölken över äggblandningen och häll direkt därefter tillbaka detta i kastrullen.
Vispa snabbt tills det börja koka.
Ta av från plattan och tillsätt smöret, häll krämen i en skål, täck med plats och ställ kallt.

Crème Chantilly

1-1/2 cup vispgrädde
2 msk florsocker

Tillsätt grädde och florsocker och vispa sakta till det blir fluffigt och glansigt. Blanda ihop med Crème Pâtissière och ställ kallt.

Montage

För Choux Crème : spritsa i krämen och pudra med lite florsocker.

För Choux Crème et aux fruit: Skär av ett lock på Pate a choux, spritsa i krämen och fylla med frukt, lägg tillbaka locket och pudra med lite florsocker.


Bon appetit

14 kommentarer:

Hanna - Bakfnatt sa...

Åh, vad gott det ser ut!! Hade gärna provsmakat ;-)

Cecilia sa...

Vad fina! Såna har jag aldrig gjort, tror inte ens jag smakat, men de ser mycket läckra ut! =)

Tina sa...

Vilken läcker gobit, det ser verkligen gott ut! :)

Tulipan´s bakverk sa...

åhh vilka läckerbitar :).. Såg ditt meddelande Sana.. vad glad jag blir att jag ska få lite "klet" :) du e snäll och go du

puss å kram

sana sa...

hej Hanna...
de var lätt jag tror att du kan göra 100% och de var jätte goda hehe

hej Cecilia...
jag tror räcker inte med en kanske bli mer hihi

sana sa...

hej Tina....
tack så mycket ;=)

hej Stina...
hon ska komma imorgon tror jag och jag kan skicka till dig senare hihi

madde sa...

denna måste jag göra=) Min sambo kommer älska dessa:D


Jag väntar på ditt bidrag till min CUPCAKE tävling;)
2 st vinner valfria prylar från CELEBRATIONS till ett värde av 1200kr.

Passa perfekt nu till Studenten,Barnkalas, Sommarfeter mm!!

http://maddesmumms.blogg.se/2010/may/utkast-maj-4-2010.html

Hjärtligt gott! - Sara sa...

Dom ser otroligt goda ut, skulle gärna ha provsmakat!:-) Vilken mysig blogg du har!

Dao sa...

น่ากินจัง อันนี้เราก็ชอบกิน

sana sa...

hej madde...
tack så mycket och jag ska inte glömma att skicka min bidrag hihi

hej Sara...
tack så mycket

hej Dao...
thanks a lot ja ;=)

Parich's kitchen sa...

คุณชานะเข้าใจแต่งนะคะ น่ารักจังเลย
ถ้วยน้ำชาสวยมากเลยค่ะ
คุณชานะก็เข้าร่วม Afternoon tea กับคุณปุ๊กใช่ไหมค่ะ ใช่ตัวนี้หรือเปล่าเอ่ยที่จะประกวด สวยมากค่ะ

sana sa...

ตัวที่จะประกวดยังคิดไม่ออกเลย ตัวนี้ทำให้เพื่อน แต่ที่ยากินเองอ่ะตัวเล็กๆที่มีแต่ครีมคะ

yasemin sa...

Dem här är så gooooda :)

sana sa...

tack så mycket Yasemin