tisdag 12 oktober 2010

Fira min blog ett år med Lite Black Forest Cake!!

I oktober förra året började jag skev min blog eftersom jag ville gärna har en fin blog som alla andra bloggare. Jag började skriva min blog om min familj och mina barn i thailändska sedan lämnade jag till januari började jag igen!
Jag kunde inte mycket svenska men jag ville gärna skriva i svensk och jag har mycket tur att jag få många svenska läsare koma läsa och titta in min blog! Jag blir alltid glad när jag lägga in mitt bakverk och jag fick kommenterar från ni som tittade in min blog.
Jag tror inte på mig själv att jag kan göra en blog och finns blog läsare komma att läsa och skiva fina kommentera till mig. Jag är riktigt imponerar och tack så mycket för alla fina kommentera som ni gav till mig! Jag blev glad och väldigt nöjd.
Jag älskar att baka och laga mat!
Jag lagar mat varje dag och jag baka nästan varje vecka. När jag va lite flicka bakade min mamma alltid kaka hemma och hon brukade läggande kanel i hennes kaka så jag blev glada hela tiden när min mamma baka och jag fick alltid hjälpte till henne när hon baka.
Baka är min favorit!!
Jag kan baka när jag glad även om jag ledsen kan jag baka också. Mina kompisar frågade mig alltid…. Varför har jag så mycket tid att baka eftersom jag har fyra barn som är lite allihopa och jag säger att jag kan fixa min tid haha och mina barn är inte med mig hela tiden eller hur ;)
För att fira min blog blir ett år bakar jag en godaste tårta som stor i mitt bak listan jätte länge så det blir en Lite Black Forest Cake eller black forest cake version utan alkohol! En riktigt ljuvlig choklad tårta som fylla med körsbär fyllning och väldigt fluffig grädde som doften lite vanilj och tårtan fick dekorera med choklad och körsbär.
Den här tårtan är riktigt gott tycker jag. Tårtan är riktigt saftigt och härligt smak.
För original version måste man lägga i Kirsch eller körsbärslikör men jag drycker inte alkohol så blir det lite istället ;d
Att baka den här tårtan behöver man choklad chiffon bottnen. Varför väljer jag chiffon bottnen? Därför att chiffon bottnen är lätt (light) och enkel att göra, särskild det passar mycket perfekt med grädde och körsbär fyllning!!

Black Forest Cake.
Original recept från Beebei.

Choklad Chiffon Cake.
- 100 g Vetemjöl special.
- 200 g Störsocker (1)
- 48 g Kakao.
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Bikarbonat
- 1 / 4 tsk Salt.
- 4 äggula och 6 ägg Vitor.
– 100 Störsocker (2)
- 100 g Olja
- 1 tsk Äkta vaniljpulver
 - 112,5 g Vatten
  • Varm ung till 175 grader
  • Sila mjöl med bakpulver, bakpulver, kakao, vaniljpulver och salt. Ställ åt sidan.
  • Blanda olja med vatten och ställ åt sidan.
  • I stora skål, Vispa äggulan med sockret(1) tills ljuset och sedan häll olja blandningen.
  • Rör ner mjöl blandningen och vispa snabbt samman till en smet.
  • Vispa äggvitan med resten av sockret tills ett hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten.
  • Häll smeten i formen och sätt i ungen.
  • Grädda kakan i ca 55-60 minuter; lägg eventuellt lite folie kakan efter 30 minuter.
  • Låt kakan kallna och skär kakan i 2 delar.


Körsbärs sirap


75 g vattnet från körsbärs i sirap.
50 g störsocker

Koka up vattnet med sockret och låt dem svalna.





Vanilj Whipped cream

7,5 dl vispgrädde
5 msk florsocker
½ tsk äkta vaniljpulver

Lägg i alla ingrediens i en bunke och vispa med elvisp tills du får en jämn och fin kräm.


Körsbärs fyllning.


750 g körsbärs i sirap.
150 g störsocker.
3 msk vatten.
1 msk Maizena.

Blanda Maizena med vatten och ställ åt sidan.
Koka körsbärs med sockret i en kastrull.
Låt koka upp på medellång värme. Låt de puttra 1 minuter och häll i maizena blandningen kokade till såsen tjockare.
Montage.




Pensla första choklad bottnen med körsbärs sirap sedan spritsa därefter på grädde.
Fyllda med körsbärs fyllning och spritsa därefter på grädde sedan lägga på nästa bottnen.
Täcka med grädden och dekorera med choklad och körsbärs.




Tack så mycket för alla fina kommemtera!!
Jag blev glada och uppskatta mycket.
                      Sana Made by Love.

30 kommentarer:

Remsan sa...

Grattis bloggen på födelsedagen! Och Sana, fortsätt blogga! Du är så duktig!

Erika - Bakglädje sa...

Grattis till bloggen på födelsedagen. Hoppas du fortsätter blogga, för din blogg är så härlig. Kakan ser otroligt mumsig ut. Kan du skicka en bit? :-)

Tulipan´s bakverk sa...

GRATTIS till bloggen :)

Tänk vilka underbara recept vi fick börja se här när du startade din blogg, och vilka ljuvliga recept vi fick när jag inte kunde hålla tyst längre och bad dig börja skriva dom på svenska ... hihi...
Inte gör det något att det inte är fullt ren svenska... vi förstår ändå och du är JÄTTE duktig ;)

Och du... jag vill smaka denna ljuvliga tårta... jag ÄLSKAR körsbär.. så jag ska nog allt testa den tror jag :) någon dag ialf!


Kram Stina

Milli sa...

Grattis till bloggens ettårsdag :)Tycker du är jätteduktig och hoppas du fortsätter att blogga åt oss =) Kakan ser jättesmarrig ut trots att jag inte är så glad i körsbär. Tack för att du delar med dig :)

Linda sa...

Alltså den här ser så fantastiskt god ut! Denna måste jag bara prova! Och grattis till bloggen, jag är jätteglad för att du började skriva på svenska! Tänkte fråga dig om du vet var i Malmö man kan köpa matcha-te? Kram

TårtOlga sa...

Grattis till bloggen, Sana! Du är jätteduktig både på att baka och presentera dina skapelser på ett otroligt vackert sätt! Jag väntar alltid på nya inlägg på din blogg!

Kram,
Olga

Johanna sa...

Grattis till bloggen! Den där kakan ser såå god ut! Och du tar så bra bilder. =D

Tove sa...

Grattis till din blogg! Tårtan är jättefin och ser väldigt god ut! :-) Du bakar så mycket vackert och tar så fina bilder så jag blir alltid glad av att läsa din blogg, så jag är också nöjd att du skriver på svenska! :-)

sana sa...

Tack så jätte mycket alla!
jag blir super glada när jag vet att alla gilla min blog.

The Sweet Maison sa...

คุณยาทำเค้กสวยกว่าร้านเบเกอรี่บางร้านอีกนะคะ ส่วนตัวไม่ชอบเค้กที่ใส่เชอรี่รู้สึกเหมือนกินยาแก้ไอตอนเด็กอ่ะค่ะ

Sanne Erlandsson sa...

Grattis! Vilken superläcker tårta. Jag gillar när man blandar ljus fyllning med mörka bottnar. Ser så häftigt ut! Snyggt spritsad också!

Annica - annicake sa...

Grattis på 1-årsdagen! :)

sana, tårtan ser helt undrbart god ut! Blir väldigt sugen på en bit!!

Är väldigt imponerad av dina fina bakverk och bilder!

Jennie sa...

Grattis på bloggfödelsedagen. Kakan ser verkligen riktigt god ut!

Cupcakesfluffan sa...

Grattis till bloggen på födelsedagen, du lägger alltid in så smarriga recept och toppenfina bilder

Milla sa...

Hej Sana! Och ett stort GRATTIS!!!!
Du är en fantastisk bakerska!! Dina recept blir man så glad av och så sugen på att äta upp, så när man läser dina recept så är man nästa tvungen att ha en servett brevid sig när man läser recepten!! (Man drägglar);O)
Helt underbara fotografier och din svenska jaa, den är super bra tycker jag i alla fall!!!

Ha den riktigt bra dag och fira den ordentligt nu för det är du värd!!

Kram Milla

Cecilia sa...

Grattis till 1 år Sana! Jag tycker att du gjorde helt rätt som firade med en lyxig tårta. ;) Den låter jättegod och ser fantastiskt smarrig ut dessutom!

Helena sa...

Grattis på bloggfödelsedagen! Din blogg är så vacker och inspirerande, och jag hoppas att du fortsätter med den länge!!

sana sa...

Hej alla...mina bästa läsare
Tack för alla fina kommentera! jag uppskattar väldigt mycket och jag ska fortsätter med min blogg och jag ska alltid göra ni glada hihi ;)

Kari sa...

Gratulerer med jubileum!

Du lager fantastiske kaker og tar så flotte bilder. Takk for all inspirasjon du gir.


Kari i Norge

sana sa...

Tack så mycket Kari ;) Vad glad jag blev!

Marina sa...

Grattis till bloggens födelsedag!
Sana jag blev rörd djupt i min hjärta när jag läste din inlägg. Hade samma funderingar om jag kommer att bli acepterad med min svenska. Jag är ful medveten hur viktigt det är med språket men tror att vi duger som vi är, så fortsätt bara vara den härliga Sana och baka med kärlek dina underbara tårtor. Jag har alltid haft en strevan att utvecklas och tror att min och din svenska kommer bara att förbetras med det att vi skriver blogg.

yasemin sa...

Hipp hipp till din ettårsdag. ;) Kul att se alla fina saker du gjort Sana. Kram.

Mårtenssons kök sa...

Grattis från oss i Mårtenssons kök! Det ser verkligen ut som en underbart smarrig tårta du firade dagen med!
Urtjusiga bilder som vanligt...

sana sa...

Hej Marina..
tack så mycket för dina fina kommentera jag upskratta mycket;) din svenska är ju underbara och jag ska fortsätta studera mer svenska nästa termin så jag hoppas mina svenska ska komma bli bättre!!

Hej Yasmin...
tack så mycket och välkommen tillbaka till bakvärlden!

Hej Anki...
tack så mycket ;) vad snäll du är!

Louise Alexandersson sa...

Du har en väldigt fin blogg och jag tycker du skriver riktigt bra!

ha en fin dag
Hälsningar Louise

sana sa...

Hej Louise...
tack så mycket ;) vad snäll du är!!

Unknown sa...

Where can I buy the cherry in syrup here in Stockholm? Don't know where to buy them?

Kathja sa...

Hej!
Trillade in på din blogg när jag letade recept till Black Forest Cake eftersom min son önskade sig en sån på sin 20-års dag. Vad bra att du har visat precis hur man gör - nu ska nog även jag lyckas...
/Katharina

Anonym sa...

Hej sana!
Vilken underbar blogg du har skapat, jätte duktig...

Anonym sa...

Hej Sana! Jag älskar det här receptet och har gjort det till min man, hans bror och min son nästan varenda en av deras födelsedag i tio års tid. Tusen tack!