fredag 5 november 2010

Lemon Poppy Seed Cupcakes for some day in Autumn!!

Lemon Poppy Seed Cupcakes..... Ljuvligt cupcakes med syrligt smak av citron.
Det är höst nu! Riktigt tråkigt vädret ;( det blir regnar....blåsa....och himlen är inte blå som innan. Det är riktigt svårt att ta fina kort på mina bakverk och jag tror också att alla känd lika som jag. När jag vakna på morgon himlen blir grå och fin inte så mycket ljus.
Lemon poppy seed cupcakes är en saker kaka som smaka citron och blå vallmofrö. Jag tycker att de två kombinationer är mycket perfekt, innan jag baka den här cupcakes bakade jag Lemon poppy seed cookies först och jag tycker att de är väldigt goda så tänkte jag att baka cupcakes med smak av de två kombinationer igen.
Den här cupcakes är ju en socker kaka smet som dofta och smaka syrliga av citron, jag använde båda saft och skal av citronen så fick jag riktigt arom av citronen. Lemon Ccream cheese frosting är mina alternativ på mina cupcakes efter som jag tycker att det passar riktigt perfekt med mina kakor, creamcheese frosting gör mina cupcakes blir mer goda och smaka riktigt ljuvliga.
Recept för den här cupcakes hämtar jag från Pastel pied. Hon säger att det här cupcakes är en av många receptet som är väldigt känd och populär. Original receptet är från Cupcakes From the Primrose Bakery by Martha Swift and Lisa Thomas. Jag behöver inte garanterar hur bra det här receptet är när man tittar på manen av dem som göra den här boken.
Lemon Poppy Seed Cupcakes
Recept från Pastel pied.
Ingredienser
270 g vetemjöl
110 g smör
2 st ägg
200 g strösocker
90 ml mjölk 3%
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk gräddfil
2 msk blå vallmofrö
2 msk citronsaft och rivet skal av 2 citroner
• Varm ung till 175 grader
• Sila mjöl, salt, bakpulver och ställ åt sidan.
• Blanda gräddfil med citronsaft och mjölk och ställ åt sidan.
• Vispa smör och socker tills vitt och riktigt pösigt ca 3 – 5 minuter sedan tillsätt äggen.
• Rör ner i 1/3 av mjöl blandningen i smeten växelvis med mjölk blandningen.
• Blanda smeten med vallmo och citronskal och blanda tills smeten ser jämn och fin ut.
• Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.
• Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter.


Lemon Cream Cheese Icing
Original recept från Leila Lindholm

70 g mjukt smör
2,5 dl florsocker
Skal av 2 citroner och saft av 0.5 citron
120 g philadelphiaost


  • Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet citronskal, citronsaft och phiadelphiaost krämigt.
  • Bred frostingen på cupcakesen.

Enjoy!!
            Sana Made by love...

22 kommentarer:

MM Cake Design sa...

Har en pose med vallmofrö i frysen, kommer att prova receptet, din frosting är den som jag använder ganska ofta.

Hanna - Bakfnatt sa...

Så fina de är! Visst är det trist ljus att fota i, men dina bilder är fina som alltid Sana! De ger en sådan hemtrevlig känsla att jag vill dyka in i bilden och befinna mig på plats ;-)

Erika - Bakglädje sa...

Åh, vad fina! Dina bilder blev jättefina. Det är svårt att fota nu när det blivit så grått och mörkt ute. Trevlig helg!

Helena mitt i smeten sa...

Ja, de tär verkligen svårt att ta fina bilder så här års, men som sagt, du lyckas jättebra! Dina cupcakes är helt ljuvliga!

sana sa...

Hej Marina...
tack så mycket! absolute det kan du göra hehe;) jag tycker att frostingen från original är för söt för mig så jag minska lite florsocker och jag tycker att det blir perfekt.

Hej Hanna...
tack så mycket ;) vad fina dina kommentera, det gör mig mycket glada när jag läsa de

Hej Erika...
tack så mycket ;9 jag hinna att ta bilden bara på morgon därför att när jag komma hem från jobbet solen är borta hehe.

Hej Helena...
tack så mycket ;) vad snäll du är!!

Cupcakesfluffan sa...

Så fina de är och de ser så goda ut, måste testa att använda vallmofrön i muffins, har bara använt det till bröd

Idas Söta sa...

Vad goda cupcakesen låter! Och vilken härlig gul färg de har! Man blir riktigt glad av dem! :)

grub sa...

i also have one of Linda Lindholm's recipe books :) in English though

Unknown sa...

Hi Sana,

Those cakes are awesome...beautifully made...:)

Dr.Sameena@

http://www.myeasytocookrecipes.blogspot.com

Cecilia sa...

Åh så söta! Precis vad som behövs i höstmörkret =)

Bland muffins och pelargoner sa...

jättefina! Ser riktigt somriga ut :)

Tulipan´s bakverk sa...

men guuud så söta cuppisar Sana.. verkligen läckra.. härlig gul färg.. riktigt känner citronen i munnen :)
och TUSEN TACK för din award.. tack jättemycket ;)

Kram Stina

sana sa...

็Hej Linda...
tack så mycket ;)det får du göra men det inte bara i muffin som fungera bra i cookies också bra jag låva.

Hej Ida...
Jag blir mer glada när jag läsa din kommentera hehe ;)

Hi grub...
I like her very much! she alway have someting nice for us to bake ;)

Hi Dr.Sameena...
Thank you very much ;)

sana sa...

Hej Cecilia...
tack så mycket ;) man känna fräsh när man äta de hehe.

Hej Jahanna...
tack så mycket ;)man behöve ibland när ute är inte som sommar.

Hej Stina...
tack så mycket ;) absolut minvän award måste gå till dig hehe.

Sanne Erlandsson sa...

Ser väldigt läckra ut. Gillar vallmo i kakor! Tycker bilderna är jättefina!

Helena sa...

Vilka vår-fina cupcakes! De ser ju precis ut som de på framsidan av min Donna Hay-tidning! :-)

Rosa's Yummy Yums sa...

Oh, what pretty cupcakes! So neat.

Cheers,

Rosa

Food For Tots sa...

Your cupcakes look so gorgeous!! I'm drooling looking at them. ;)

Diana... sa...

Nu har jag en tävling på min blogg, välkommen att titta in!! http://cakeocupcakemani.blogspot.com/2010/11/tavling_08.html

Tove sa...

Cupcakesen är jättesöta! Och dina bilder är nog fina fortfarande, de piggar verkligen upp i höstmörkret och snöstormen som vi har som bäst hos oss...

Mårtenssons kök sa...

Vi bakade oxå sådana här goda i somras, de var en riktig höjdare, även om dom utseendemässigt inte kommer i närheten av dina vackra skapelser. Så underbara!

Sandra sa...

Så gott det ser ut! Jättesöta!