söndag 27 februari 2011

Floral roll cake...sweet like a sugar.

Floral roll cake...sweet like a sugar.
Jag älskar att baka rulltårta. Föra gången bakar jag blueberry cream roll med lila pricka på min rulltårta. Jag tror faktisk att många gillar de eftersom de är väldigt sött och ser riktigt mumsigt ut.
Här är min floral roll cake. För den här gången prover jag att göra blommor på min tårtbottnen. Det blir lite svårt på börjar men det blir lätt senare. Jag tycker att det är riktigt och jag är väldigt nöjd med resultat.
Att göra blommor på tårtbottnen jag rekommenderar att rita mönster som ni vill göra på bakplåtpapper (gärna vitt färg) så det ska bli lätt när man färgar med Pate à sigarett
smet.
Jag älskar att använda SP på min tårta. SP hjälpa mina tårtbottnar blir en riktigt fint struktur, mjuk och saftigt. Jag kan lämna min tårtsmet nästan en halv timme innan jag grädda de och det ska inte bli fel allt på min tårta. Man kan säga att jag kan lämna min tårtsmet för att gå till bio sedan gå jag hem och grädda min tårta. Min tårta ska bli stabilt och fint resultat ändå.
När jag bakar rulltårta använder jag alltid SP (spongecake stabliser). Många frågar mig var kan man köpa SP i Sverige och jag kan inte svarar heller tills jag fick lite SP prov från Pehrnilla strössel & annat och nu kan alla hitta SP hos henne.
Vanilj sponge tårtbottnen.
4 st ägg
160 g strösocker
10 g SP (spongecake stabliser)
133 g cake mjöl
4 g bakpulver
½ tsk salt
70 g mjölk
40 g smör
½ tsk vanilj pulver (V-sell)

Varm ung till 170 grader
Smälta smör låt de svalna
Blanda mjöl bakpulver och sila 2 gången.
I stora skål, blanda alla ingrediens (salt, socker, ägg, mjölk,SP och mjöl ) vispa med elvisp i låg speed 1 minuter sen byter till högt speed 12 minuter tills smeten är mycket fluffig medan vispa måste skrapa på sidan av skålen också och sänka till låg speed igen
Medan vispa smet häll i smälta smör 1 msk i taget till slut och fortsätta vispa i 2 minuter sen byter till högt speed och vispa 20 second.
Skrapa på kanten av skålen och vänd ihop smeten och häll smeten i bakplåt som har målat med Pate à sigarett.
grädda i ca 10-12 minuter och stjälp upp tårtan på bakplåtspapper.
Dra bort pappret som kakan gräddats på, rulla ihop och låt svalna en stund.
Bred genast på fyllningen och rulla ihop.
Pate à sigarett
15 g smör, rum temperatur
15 g florsocker
15 g vetemjölspecial
karamellfärg

-Lägg ett bakplåtspapper i bakform (gärna 11*17 inch).
-Vispa smör med florsocker till krämigt.
-Rör ner äggen och vänd ner mjöl i smeten.
-Tillsätt eventuellt karamellfärg.
-Fyll en spritpåse med små rund tyll och målar på mönster som har redan skrivit på bakplåtpaper och låt dem vila ca 60 minuter i kylskåp.
Körsbär fyllning.

2 msk körsbär sirap
2 dl vispa grädde + 1 msk florsocker
2 msk körsbär marmelad
1 tsk körsbär essens (kan köpa hos strössel & annat)

I stora skål, vispa vispgrädde, florsocker och körsbär sirap fast och fluffig.
Häll i körsbär marmelad och häll sedan körsbär essens och låt de i kylskåp.
Detta är mitt bidrag på temat "nygammalt" till Månadens Sötsak hos Söta Saker!
Sana made by love...

fredag 25 februari 2011

Romantic rose cupcakes.

Romantic rose cupcakes.
Att dekorera cupcakes är riktigt roligt för mig. Jag gillar att dekorera cupcake med blommor därför att de gör mig alltid lyckligt och glädje.
Här är min cupcakes som jag dekorerar med ros. Jag tror att många älskar att dekorera sina cupcakes med rosen därför att rosen kan betyda i olika mening eller hur!
Den här cupcakesen kan använda som ett fint present till någon som du älskar eller kan göra de till bröllop också men jag göra aldrig bröllop tårta hehe, så vad tycker ni om min cupcakes?
Cupcakes som jag använder för den här gången är samma recept med min Rose bouguet cupcakes och receptet kommer från BBC good food med jag ändra några ingredienser som jag tycker att det passar med min smak. Jag använder Jordgubbe Swiss Meringue Buttercream för min cupcakesen.
Romantic rose cupcakes.
Adapt från Romantic rose cupcakes (BBC good food)

150ml vanilj & jordgubbe yoghurt
3 ägg lätt visp
1 tsk jordgubbessens
150 g ljust muscovadoråsocker
140g vetemjöl special
1 tsk bakpulver
100g mandelmjöl
175g osaltat smör, smält

Varm ung till 175 grader och Klä en muffinsplåt med muffinsformar.
Blanda yoghurt, ägg, och jordgubbessens i en bunke.
Lägg de torra ingredienserna, plus en nypa salt, i en stora skål.
Tillsätt yoghurtblandningen och smält smör, och vispa snabbt samman till en smet.
Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet och grädda mitt i ugnen ca 15-18 minuter.
Love..
Sana made by love...

tisdag 22 februari 2011

Matcha macarons...a scent of Asia in my sweet.

Ladurée's Sucré: The Recipes beställer jag från Internet för några veckor sedan. Jag är kär i den här boken för första gången när jag ser de. Vilken underbar bok, riktigt fina bilderna och finns massa fina recept i boken och i den här boken finns macarons recept som jag älskar väldigt mycket.
Eftersom jag får Laduree macarons recept från min kompis prova jag olika smak med macarons. Här komma en av min favorit smak som jag vill gärna att alla prova, det är grönt te eller matcha macarons.
Det är riktigt svårt när man får bara grund recept därför att jag inte riktigt vet hur mycket grönt te pulver måste jag lägga i macarons smet. Om jag läggar för mycket mina macarons ska blir doligt smak och om jag lägga i för lite mina macarons ska inte bli gott.
Med Laduree recept lycktast alltid jag eftersom jag vet hur man kontrollerar min värm när jag bakar macarons. Den här gången bakar jag macarons med grönt te smak. Jag kan säger att de är så gott och jag love them very much!!
Jag serverar mina macarons med min matcha glass. Jag tycker att de passar riktigt perfekt när jag äter de tillsammans. De blir väldigt gott jag är riktigt nöjd båda glass och macarons som har tesmak!!
Matcha macarons.

48.75 g äggvitor
68.75 g mandelmjöl
52.5 g störsocker
62.5 g florsocker
2 tsk matcha grönt te pulver (jag köpte de från tehusetjava)
redbean paste till fyllning

* Mixa florsocker, matcha och mandel i mixer och sila mandeln kasta de stora bitarna eller mixa igen
* I större skål, vispa äggvitan när börjar skumma tillsätt sockret 1 matsked i taget,försätta vispa tills maräng en är tjock och glansig.
* Häll försiktigt i mandelblandningen i marängen och rör med en slickepott .
* Spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper och låt dem vila ca 15 minuter så att ytan torkar.
* Varm ung till 175 grader och grädda 3 minuter sänka ner värmen till 125 och grädda 7 minuter låt dem svalna och fyll med redbean paste!!
Bon appetit!!
Sana made by love...

fredag 18 februari 2011

Green tea Ice-cream...a tuch of Japan in my sweet.

Green tea Ice-cream...a tuch of Japan in my sweet.
En fantastisk grön färg glass som ger god tesmak för min glass idag är den matcha grönt te pulver. Jag är riktigt förtjust i matcha grönt te smak eftersom de ger en riktigt fina grön färg för mina bakverk och en härligt tesmak också.Jag brokar göra mina bakverk med grönt te smak (matcha) t.ex. Rulltårta, macarons och cupcakes och jag använde röda böner alltid som fyllning därför att de är perfekt kombination och smakar riktigt härlig.
Att göra matcha glass fundera jag väldig länge för att göra de men jag har inte fåt recept som jag tycker om mycket tills jag fråga min kompis och hon ger det här receptet till mig. Det blir spännande för mig att prova göra någon nytt.
Jag fick det här grönt te glass recept från min kompis, hon är helt galen i grönt te så jag tycker att jag frågar rätt person hehe. Det här receptet är väldigt lätt och riktigt gott, jag tror att hon tog det här recept från en japanska bok så blir det en riktig japans touch på min glass.

Om någon inte riktigt vet hur eller var kan man köpa matcha grönt te pulver i Sverige kan ni köpa de från tehusetjava. Jag rekommenderar att äta grönt te glass tillsammans med redbean paste då blir det superb!!

Green Tea Ice Cream

recept från J-nap

Matcha pulder 2 tsk (Jag köpte från tehusetjava)
Störsocker 134 g
Äggulor 3 st.
Mjölk ¾ cup
Grädde ¾ cup
¼ tsk äkta vanilj pulver.


  • Häll mjölk i en kastrull, tillsätt lite socker och vaniljpulver och värm tills den är ljummen, Blanda matcha pulvret och rör om då och då tills pulvret har upplösts. Sila bort klumpar och ställ åt sidan
  • Vispa äggulor och socker pösigt.
  • Häll mjölkblandningen över äggulorna under vispning.
  • Häll tillbaka blandningen i kastrullen, värm blandningen under omrörning tills den börjar tjockna.
  • Häll sedan blandningen i en bunke, låt de svalna och kyl gärna över natten i kylskåpet.
  • Blanda grädde med smeten och häll glassmeten sedan i glassmaskinen till fryst och fluffig konsistens.
  • Frys glassen cirka 5 timmar innan servera.

Enjoy.....
Sana made by love...