måndag 10 maj 2010

Chocolate cupcake with caramel buttercream...umm...så gott!!


Första ord som mina kompisar sade när de såg min choklad cupcakes var
’’ Wow… vilken söta cupcake!! Är du bakar själv!! och bla…bla…bla…
I söndags bjöd jag mina kompisar att äta middag hos mig. Jag lagade typisk malaysiska rätt, grillade kyckling och sallad. Det var en rolig kväll, vi åt mycket gott mat, vi pratade och skrattade jätte mycket och vi njutande med en riktigt gott cupcake som jag tog recept från Cecilia flickan & kakorna hon är jätte duktigt och har underbart blogg ;=)


Jag bakade denna cupcake i lördags kvällen och jag smakade de direkt efter de kom från ungnen sedan tänkte jag att göra frosting som passade bra till mina cupcake …. Då blev caramel buttercream som jag trodde att det passade mycket perfekt.


Mitt cupcake spritsa jag med caramel buttercream och jag dekorerade med pistag nougatine. De var vändigt gott och passade utmärkt!!
Detta recept var mycket lätt och spännande eftersom jag använde agave i stället för socker så jag tyckte att min cupcake smakade mer ljuvliga och mer godare än vanligt störsocker i och jag måste tacka till Cecilia eftersom jag fick en riktigt gott choklad cupcake recept från henne ;=)


Chokladmuffins med agave Från Cecilia flickan & kakorna

ger ca 25 babycupcakes och 10-12 större

• 1 3/4 dl mjölk
• 1 tsk vinäger
• 3 ½ dl mjöl
• 1 tsk bikarbonat
• 1 tsk salt
• 1 dl kakao
• 1 1/4 dl olja
• 1 ½ dl agave (borde kunna bytas rakt över mot vanlig ljus sirap)

Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Vispa mjölk och vinäger luftigt i en bunke och ställ åt sidan någon minut. Sikta under tiden de torra ingredienserna i en annan bunke. Tillsätt därefter agave och olja, samt mjölk-vinägerblandningen till de torra ingredienserna och blanda. Försök få bort ev klumpar utan att blanda alltför länge. Den ganska tunna smeten tjockar snart till sig och blir trögflytande. Häll på formar av valfri storlek. De växer en hel del i ugnen så om du inte vill ha muffins som spiller över räcker det att fylla till strax över hälften av formen.
Gör du babaycupcakes som jag tar de ca 10 minuter i ugnen (börja testa med baksticka redan efter 8 minuter är mitt tips) medan större muffins behöver 18-20 minuter eller mer om ännu större. Om du sticker en baksticka i muffinsens mitt och den kommer ut utan kladd är det dags att ta ut dem på en gång. Ställ att svalna innan du ev dekorerar.


Caramel buttercream /kola smörkräm
recept adapt från dailydelicious

200g + 2 tsk störsocker
50ml vatten
50ml vispgrädde
340g mjuk smör
4 äggvitor, rumtemperator
1 tsk vaniljsocker
¼ tsk salt

1. Göra caramel, lägg 100g + 2 tsk sockret i kastrull och kokade till sockerblandningen blir mörkbron och häll försiktigt vispa grädden i kastrullen och låt de svalna.
2. Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.
3. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.
4. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.
5. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.
6. rör ner caramel i krämen och arbeta krämen blank.


gott...gott...verkligen gott!!

22 kommentarer:

Milla sa...

Åhh, så vacker Cupcake!!! Du är så duktig på att spritsa vackert!!!

Mvh Milla

Kristin sa...

Vilka snygga cupcake, dom verkar väldigt goda också!

sana sa...

hej Milla...
tack så mycket

hej Kristin...
tack så mycket, det är vänligt gott!! jag måste tack för Cecilia som delar fina recept

bagerskan sa...

Hej!

Du har väl inte missat Bagerskan´s 1-års jubileum?

Fullt med tävlingar och erbjudanden under en hel vecka!
Just nu kan du vinna fjärilsutstickare, pulvermousse och presentkort på müsli + få rabatt hos FikaMera.

Mer information finns så klart i bloggen, kramar Karin

Tulipan´s bakverk sa...

Men SANA!!!! Guuuuuud så mumsigt goda dom ser ut ..... VILL HA!!! :)

Cecilia sa...

Åh så fina de blev!! Och så kul att du gillade receptet. Blev lite nervös, tänk om hon inte gillar det? =)

Jättesöta blev de! Jag vill också ha en sån spritstopp, det blir så läckert. Hm jag blev sugen på att baka cupcakes igen... ;D

Tove sa...

Så underbart vackra cupcakes igen! Spännande recept också, kanske något man borde pröva nåt tag. :-)

sana sa...

hej Karin...
tack så mycket, det ska jag göra ;=)

hej Stina...
hur mycket vill du ha hihi jag kan posta till dig ;=)

sana sa...

hej Cecilia....
jag gillar din recept mycket hihi därför att det var mycket lätt och jag måste göra igen jag lova ;) jag tycker mycket om min nya sprit som jag bestälde hos klara fadiga och går det funkera riktigt perfekt hehe, du måste ha en eftersom du älska baka cupcakes hehe

hey Tove...
tack så mycket!! du måste prova detta recept, det var mycket gott och lätt hihi

Jenny, Matlust sa...

Ja, dom är verkligen söta! Och de ser jätte goda ut. =)

sana sa...

hey jenny...
tack så mycket

Tina sa...

Vilka snygga cupcakes! :D det ser verkligen proffsiga ut!

yasemin sa...

Den är verkligen jättefin.

Sara sa...

Så otroligt fina cupcakes!!
o dom verkar vara lika goda också:-)

sana sa...

hey Tina...
tack så mycket ;=)

hey Yasemin...
tack så mycket ;=)

hey Sara...
tack så mycket,du kan prova de var vänligt gott

Helena sa...

Vilka söta små cupcakes! Och caramel buttercream... det låter helt underbart!

sana sa...

hey helena...
jag gillar mycket caramel buttercream de är underbart gott ;=)

Kaksmulan sa...

De ser jättegoda ut och fina! Hittade en massa godsaker här på din fina blogg. Ha en trevlig helg

Sandra sa...

Låter supergott! Mums!

Dao sa...

lol น่ารัก น่ากินอะไรเช่นนี้ พักนี้ขยันทำขนมจังเลย

Daniella - BakeCake sa...

Åh så fina bilder! Det ser helt underbart gott ut! Ha det bra! Kram Daniella - BakeCake

Linda sa...

Åh, så fina! Vilken snygg spritsning, och var har du köpt de formarna? Så annorlunda och fina. Låter ju otroligt gott med..

Kram Linda