Genoise är en typ av tårtbottnen som mjuk och fin, goda och saftiga än annan typer av bottnen på grund av smält smör som läggs i smeten (andra typ av sponge tårtbottnen inte använder smör.) Det är också mindre söt än andra bottnen. Kakan är fast och stabil, och smulas inte lätt sönder. Arkitektur ger en god grund för att skapa mer avancerade desserter.
’’Genoise Coffee Cake’’ Jag har sett många gången från thailändska blogg, eftersom dom var väldigt populär i thailand och många som göra de. Det var min första Genoise coffe cake och jag tycker att det var alldeles gott, fantastisk kaffetårta nånsin som jag har smakat *hihi*!! Jag tyckte mycket om alla kakor som har kaffe smak särskilt kaffetårta de var en av mina favoriter tårta faktisk.
’’Genoise Coffee Cake’’ jag tror att det finns många som känner inte denna tårta eftersom jag har inte sett denna tårta här förut eller kanske finns jag vet inte men om du kan smakar denna tårta vet jag direkt du ska komma älskar denna tårtan som jag. Fluffliga tårtbottnen smakar av kaffe, smörkräm var riktigt ljuvligt och goda och dofta av kaffe som finns i båda bottnen och smörkräm göra mig galen när jag smakar de, dessutom caramelnuts topping var riktigt krispiga och jätte goda tillsammans ;=)
Recept hämtade jag från här ,självklart det är thai version ;=) men mina version anpassa sig för min smak och riktigt goda också.
Genoise Coffee Cake
125 g Vetemjöl.
160 g finmalt socker.
4 ägg.
60 g smör.
3 msk vispgrädde.
1 msk espresso pulver.
10 g SP
1 tsk bakpulver
1 / 2 tsk salt
* Varm ung till 170 grader
* Smälta smör låt de svalna
* Blanda mjöl, espresso pulvret och bakpulver och sila 2 gången.
* I stora skål, blanda alla ingrediens (salt, socker, ägg, mjölk, SP och mjöl ) vispa med elvisp i låg speed 1 minuter sen byter till högt speed 12 minuter tills smeten är mycket fluffig medan vispa måste skrapa på sidan av skålen också och sänka till låg speed igen
* Medan vispa smet häll i smälta smör 1 msk i taget till slut och fortsätta vispa i 2 minuter sen byter till högt hästigheten och vispa 20 second
* skrapa på kanten av skålen och vänd ihop smeten och häll smeten i bakform.
* grädda i ca 50-55 minuter, ta ut från bakform och låt svalna.
Kaffesmörkräm.
1. Smör 150 g .
2. Kondens mjölk 200 g.
4. Honung 1 1 / 2 matskedar.
5. Salt 1 / 2 tsk.
6. Kaffepulver 1 msk + vatten 1 msk.
Vispa smör med elvisp ca 15 minuter med högsta hastigheten till en lätt och luftig kräm. Häll i mjölken, salt och kaffe blandningen och arbeta krämen blank (ca 15 minuter).
Caramel cashew-nötter Topping.
1. Cashewnötter 250 g
2. Strösocker 60 g
3. 60 g vatten.
5. Smör 20 gram.
Göra caramel, lägg störsocker + vatten i kastrull och kokade till sockerblandningen blir tjock och lite gyllene vacker.
Tillsätt smör i blandningen tills smöret blir ihop med sockerblandningen.
Lägg nötter i sockerblandningen, blanda ihop tills caramelen täcker nötter och låt de svalna. (man kan också grädda i 200 grader till nötter blir gyllene vacker och låt den svalna innan använda)
Mocka kanache.
Vispgrädde 125 g
Finhacka mörk choklad 155 g
Smör 30 g
Ljus sirap 1 tsk
Espresso pulver 1 msk
Placera hackad choklad i en skål.
Värm grädde, espresso pulver och smör i en kastrull över medelhög värme bara en koka.
Hälla kokande grädden över chokladen och rör om med en visp tills slät.
Låt dem svalna och lämna i kylskåp ca 30 minuter.
Jag kommer definitivt att njuta av en bit eller mera ;d.
15 kommentarer:
Detta var något helt nytt för mig! Det är en av de roliga sakerna med att titta in på din blogg Sana, att man stöter på nya saker hela tiden =) Kaffe är ju gott som det är, och i bakverk, mmm! Det verkar vara en riktigt bra botten, det är inte alla som skulle klara av att bli utskurna så fint utan att smula sönder helt.. =)
Så himla fin. När jag ser ett hjärta smälter jag :)
Åhhhhhhhh เปิดร้านเบกาีั้รี้ ขายแข่ง ร้่านอาหาร อ่าวไทย เลยดิ พี่จะเป็นลูกค้าประจำ พักกลางวัน จะได้ไปนั่งกินทุกวัน กินให้อ้วนไปเลย ชอบๆๆๆๆๆๆๆ
hej Hanna...
tack så mycket ;=) vad glad när jag läser din kommentera,vill du prova göra sponge tårtbottnen jag kan skicka dig ett recept som man behover inte använda Sp och du kommer att älska säkert ;=)
hej Yasemin...
tack så mycket ;=)
ดีคะพี่นัน....
แหมๆๆ..จะให้ป๋าที่บ้านไล่เหรออิอิ อยากเปิดเหมือนกันนะร้านเบเกอรี่อ่ะ แต่ย้งไม่มีทุนอิอิ
Åh, mer spännande thailändskt! Som en hjärt-bakelse, jättefint med olika lager. Flera hjärtan i ett =)
Jag måste ju hålla med Hanna... din blogg är nog den mest spännande av alla, för det är alltid något nytt som vi svenskar inte har en susning om :)
Älskar din blogg... och sen e du juh så go åxå Sana ;)
Kram Stina
hej Cecilia...
det alltid roligt med bakelse ellerhur ;=) men kaffe tårtan är jätte gott hihi
hej Stina...
tack så mycket så fina du hade skivit ;=) jag blev mycket glad hihi
Jag tycker också det är roligt när du presenterar nya bakverk för oss, på ett vackert sätt dessutom, jag blir alltid så glad av dina fina bilder! :-) Den här bakelsen ser ju jättegod ut, kaffe, choklad & nötter kan ju inte vara annat än riktigt gott. :-)
hej Tove...
tack så mycket ;=) vad glad jag blev,
jag tittar alltid din(eftersom du är en av min favorit) blogg när du lägger nya bakverk måste jag klickar och läser direkt hihi
Du är verkligen jätte duktig! Testade din banoffee Pie för några veckor sen och den blev helt underbart go, en ny favorit här hemma. /www.bakeacake.se
hej Sara....
tack så mycket ;=)
vad glad jag blev om du gollar de
Oj så gott det såg ut! Detta måste jag testa! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake
hej Daniella...
tack så mycket ;=) jag tror att du kommer gillar de säkert, haen jätte skön helg! till dig också
Vilka fantastiskt fina bakverk du har gjort när jag har varit borta! På hotellet vi bodde på första veckan i Bombay sålde de fantastiska tårtor, då tänkte jag på dig! :-)
Skicka en kommentar