Puifai är thailändsk traditionella mjuk kaka som använder i ceremoni eller att firar någon speciell dag t.ex. nytt år eller bröllop eftersom dom tros vara blomstrande som bakelsers namne. En bra Puifai måste vara mjukt som bomull och att ha splittrande yta som blommor. Struktur av kakorna måste vara fint och delikat.
Jag kom ihåg när jag gjorde dessa kakor för första gången blev helt katastrof, misslyckligt!! Mina kakor blir tyngst och hårda *S* men jag skulle inte ge mig up!! Jag tänkte mig hela tiden att jag måste göra dessa kakor bli fina som dom andra. Äntligen mina Puifai blev som du kunde se på mina bilder ;=)
Puifai
200 g vetemjöl.
1 tsk Bakpulver.
200 g socker.
2 ägg.
2 tsk SP.
118 g mjölk
50 g kokosmjölk.
1 / 2 tsk jasmin smak.
1-1/2 tsk Citronsaft.
Gör så här.200 g vetemjöl.
1 tsk Bakpulver.
200 g socker.
2 ägg.
2 tsk SP.
118 g mjölk
50 g kokosmjölk.
1 / 2 tsk jasmin smak.
1-1/2 tsk Citronsaft.
Kokar up vatten i ångkokade kastrull till vattnet kokar.
Sila tillsammans mjöl och bakpulver.
Vispa ägg, socker, SP och vatten tillsammans med elvisp ca 7 minuter med högsta hastigheten till tills smeten är mycket fluffig eller blir ribbob stage*
Tillsätt mjölblandningen och vispa med låga hastigheten till smet är blandning.
Häll i mjölk, jasmin smak, citronsaften och vispa ihop.
Dela upp smeten och blanda med karamellfärg.
Fylla i pappersforma nästan full och ångad med låga varm ca 10-15 minuter.
Låt de svalna och servera kalt med te eller kaffe.
15 kommentarer:
Vilka härliga! Kul med lite annorlunda bakverk :)
Så annorlunda och fina! Färgerna är jättehärliga =) Grattis att du lyckades med dem!
hej Anna...
tack så mycket!!
hej Hanna...
tack så mycket, man kan göra vilken färg man vill och de passa på sommar också tycker jag hihi
Åhhhhh vad LÄCKERT!!!!!!
du e så duktig Sana... älskar dina Thailändska recept :)
Dom ser underbart goda ut! Har aldrig ätit såna, så nu kanske det är dags att baka dom? :) Ha en fortsatt jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake
Härliga färger!
Kul att se dina thailändska bakverk, har aldrig provat sådana (än :))
้ำhej Stina...
tack min vän hihi, de är inte så svår men om du har ångkasrtull i din köket kan du göra snart !!
hej Daniella...
tack så mycket ;=) var snäll du är.
hej Cecilia...
det fint många fina thai bakverk och jag ska visa snart, de är helt annorlunda och fina ;=)
Vad spännande! Det vill jag prova! Jag bara undrar vad är SP för ingrediens?
hej Sandra...
Sp är en typ av kemi som använda i tårsmet och man kan hjälpa att tårtan blir mer fluffliga och saftiga
Kletet som kallas för SP (Spongecake Stabliser ) ska göra bottnarna/kakorna mer saftig och godare.
Waow så himla häftigt det ser ut.Härliga färger.
Nämen vad snällt! Det hade varit jättekul att prova!!!
hej Yasemin...
tack så mycket!!
det altid roligt med glada färg ;=)
hej Sandra...
det ska blir roligt men om du inte har ångkastrull det kan man inte göra.
Jag tror jag kan lösa det med ångkastrull. Hittar på en egen variant! ;) Om det går! Om jag sen ser hur SP ser ut kanske det går att leta upp en butik som säljer det här i Malmö. Det finns ju mycket asiatiska butiker runt Möllan! Maila mig så jag kan skicka min adress till dig! TACK!!! sandrad81@gmail.com
wow, de där kakorna ser ju helt faantastiska ut!
det jeg var ute etter, takk
Skicka en kommentar