fredag 2 juli 2010

Apricot & almond Chelsea buns: Soft and sweet buns for Apricot lover


''Chelsea bullar är uppfinning i 18th århundradet, som gjorts känd av Chelsea Bun House i London, en anläggning som gynnas av Hanoverian royalty och revs 1839''.
Det är en enkel och gott bullar som jag gjorda av en rik jäst deg och fyllning innehåller torkade aprikoser, flagad mandel, socker och smör.


Jag älskar att äter bullar och jag vill gärna prova baka alla bullar recept som är goda!!
Ibland är jag succé men ibland bara kastar i soptunna hihi. Denna gång provar jag bakar Chelsea Buns som fyller med torkade aprikoser och jag tycker att det är gott och bullarna är mjukar även om jag ligger den i påse för två dagar.


Detta recept är väldigt lätt särkilt de som har assistans som hjälpt att knåda i köket så blir det super lätt, man kan bara slänga alla ingredienser i maskin och låt de jobba till en fin deg men om man inte har maskinen man måste exercis lite hihi.


Recept hämtade jag från dailydelicious ขอบคุณมากๆคะสำหรับสูตรที่แสนอร่อย ;=)

Apricot & almond Chelsea buns

Deg

450g vetemjöl
14g jäst (instant jäst)
1 tsk salt
50g strösocker
200ml varm mjölk
50ml vatten
1 ägg
50g osaltat smör, smält, plus extra för smörjning


För fyllning och Topping.

25g mjuk smör
85g torkade aprikoser, finhackade
85g. rostade flagad mandel, plus ett par extra att dekorera
25g strösocker
2msk aprikos sylt


1. Lägg mjöl, jäst, strösocker och salt i en stor skål och blanda väl. Gör en brunn i mitten och häll i varm mjölk, vatten, uppvispade ägget och smälta smöret. Använda dough hook på medellång hastighet och arbeta ihop till en smidig deg.
2. Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40 minuter.Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut önskade bullar. Lägg dem på en smörad bakplåt och låt dem jäsa i cirka 20-30 minuter.
4. Kavla ut degen till centimetertjocka rektanglar. Bred på smöret jämnt över degen, sedan strö med hackade aprikoser, mandel och socker. Rulla ihop som en rulltårta från en av långsidorna, dämpande den öppna kanten för att hjälpa den hålla om du behöver.
5. Skär i bitar och lägg i dessa i bullformarna. Låt jäsa i cirka 30 minuter
6. Grädda i ungen i ca 10 minuter.
7. Smält sylt med 1 msk vatten, borste över hela bullar, sedan strö med några fler flagad mandel.


gott...gott...gott!!

13 kommentarer:

Nina's sa...

Compliments for everything you make!
You have the golden hands!

sana sa...

Hey Nina's
thank you very much ;=)
I hope you enjoy my blog

Ida - Chokladsockerkaka sa...

Åh, bullarna ser jättegoda ut! Det här receptet måste jag prova!

Cupcakesfluffan sa...

vad snygga de blev, så höga liksom, annars är det ju lätt att bullarna jäser ut åt sidorna, ser verkligen goda ut

Hanna - Bakfnatt sa...

Sana, Sana.. Du kan verkligen konsten att få bakverk att se så goda ut!! Hoppas du har en fin helg!

sana sa...

Hej Ida...
tack så mycket ;=) du kan prova hihi denna deg kan använda till annan bulle som helt !!

Hej Linda...
jag använd en stor bulleform så det blev höga hihi

Hej Hanna...
tack så mycket ;=) det samma till dig också!!

Erika - Bakglädje sa...

Vad goda de ser ut. Var har du köpt de fina formarna? Använder du muffinsplåt när du gräddar eftersom de blir så höga och fina? Mina bullar brukar ofta vräka ut sig i formen.
Kram Erika

Cecilia sa...

Spännande, sådana har jag aldrig smakat. Så fint det blev med de formarna till också!

sana sa...

Hej Erika...
jag använde muffinsplåt (texas-size)
det passade mycket bra när man ska baka bullar

Hej Cecilia...
Det är mycket lätt och man kan byta till annan fyllning också

dailydelicious sa...

ดูสวยงามน่าทานมากๆเลยค่ะ ^^

joblovenuk sa...

เข้ามาดูสูตรอร่อยครับ

sana sa...

หวัดดีคะคุณปุ้ก...
ดีใจจังที่แวะมาคะ แป้งสูตรนี้นุ่มมากเลยคะ ชอบใจจริงๆ

หวัดดีคะคุณjoblovenuk ...
ขอบคุณที่แวะมานะคะ ยินดีเสมอคะ

Anonym sa...

มากี่ที น้ำลายหกทุกที