torsdag 29 juli 2010

Hokkaido milk loaf series 1.


Någon sa att ’’ It tastes so tender and you can feel it melting on the tongue, with the pleasant smell of cream.’’ (från Ruby@Cuisine )


Hokkaido milk loaf (Hml) är en japanska stil bröd som väldig popular i Aslans blogger. Bröden är väldig gott, saftigt och riktig mjuk.
Hml stor i min bakning list lägre eftersom jag har sett många thailändska bakar detta bröd och fick ett riktigt fint resultat. Texturen av bröden är väldig mjukt och fluffigt. Det fins jätte mycket recept men jag väljer detta recept som jag tycket att det är lätt att baka.


I Hml recept använder cake mjöl och jag vet att många villa gärna veta om det.
’’ Cake flour has a 6-8% protein content and is made from soft wheat flour. It is chlorinated to further break down the strength of the gluten and is smooth and velvety in texture. Good for making cakes (especially white cakes and biscuits) and cookies where a tender and delicate texture is desired. från joyofbaking
Man kan göra själv också om man vill.
För att göra cake mjöl behöver
84 g vetemjöl special + 15 g maizena blanda och sila 3 gången.

Det viktigast steget är att knåda deg till en elastisk film (när sträcka degen blir en tunn elastisk film former).
För denna gång bakar jag Hml med russin och jag ändra några ingredienser från original recept men de är fortfarande mjuk, gott och saftigt och jag är nöjd med mitt resultat.


Hokkaido Milk Loaf med russin.

Original recept hämtar jag från bake by pong.

Vetemjöl special 450 g
Cake mjöl 150g
Jäst 10g
Stösocker 80g
Ägg 1st
Varm mjölk 225g
Vispgrägge 150g
Salt 9g & Russin



Gör så här.
- Blanda vetemjöl och cake mjöl.
- Bela mjölk 80 g, rör ner jäst och 1 tsk socker, Låt de jäsa 5 minuter och häll i mjölblandning.
- Blanda resten av mjölken med vispgrädde, socker, salt och ägg och rör ner i mjölblandningen.
- Rör ner russin och arbeta samma till en smidig deg och degen blir en tunn elastisk film former.
- Jäsa degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 50-60 minuter.
- Sätt ugnen på 175°C. Smörj bakformar med matfett.
- Dela degen i två bitar. Låt degbitarna vila 10 minuter på bakbord.
- Forma degen till limpa formar och lägg dem i formen och låt bröden jäsa ca 30 minuter.
- Pensla med ägg och grädda bröden i ca 40 minuter.


Börjar en ny dag med en kopp kaffe och ett saftigt russin bröd.

                     Njute!!

9 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Åh, det ser ut som ett riktigt gott bröd.

Helena S sa...

Det låter ju jättegott, ett sådant bröd skulle jag vilja ha tillsammans med en kopp té!

Ida - Chokladsockerkaka sa...

Ser supergott ut! Ser extra gott ut med russinen i brödet :)

Tulipan´s bakverk sa...

nej men nu blev jag hungrig :P

Cupcakesfluffan sa...

Ser riktigt smarrigt ut

Yasemin sa...

Det lät riktigt gott.
Har du ny bloggdesign? Eller är det jag som är trött. ;)

Helena Ljunggren sa...

Mums vad gott det där såg ut!

sana sa...

Hej Erika...
ju..de är riktig gott!!

Hej Helena S...
det riktig gott med te faktisk heheh;=)

Hej Ida...
russin i bröden gör min bröd blir mer goda haha ;)

Hej Stina...
Om du hungrig kan jag dela bröden med dig hihih

sana sa...

Hej Linda...
tack så mycket ;=)

Hej Yasemin...
jag har bytt för tre veckor sent kanske ;=) change new feeling hehe.

Hej Helena...
tack så mycket;=)