måndag 26 juli 2010

Ljuvliga Bananbröd med creamcheese filling


Idag  har jag  ingen cupcakes eller muffins men jag har en riktig gott bananbröd med creamcheese fyllning på mitt te fika i stället.


Vem som har många väl mogna bananer i köket lyssnar på mig!!
Jag har ett riktig gott banan bröd recept som jag vill gärna delar med eftersom jag vill inte blir tjocka ensam hehe.


Jag längtar efter bananbröd recept länge och jag har träffat bara bananbröd som är inte bröd, det blir banankaka i stället. Äntligen hittade jag bananbröd recept i Bloggang (Thailändska blogg) och det finns många som garanterar detta recept!!


Eftersom jag har hittat detta receptet tänkte jag att ska prova jag baka nongång men jag ska inte göra samma som henne, man måste special och annorlunda.
Jag tänker på fyllning som passar utmark med mitt bröd och jag har hittat ett creamcheese fyllning recept som jag tycker att det perfekt och super gott.
Om jag fyllnar fyllningen i mitt bröd blir det inte special eller hur? Så jag lägga mitt bröd i muffinsplåt och fyllnar fyllningen på då blir det lite annorlunda och ser mer söta än vanlig bananbröd;=)


Banana Bread
Original recept tog jag från wee-nong ca 11 st.

300 g vetemjöl special
1 1/4 tsk jäst
30 g störsocker
1/2 tsk salt
25 g ägg
150 g. väl mogna bananer
50 g mjölk
40 g smör

* Skala och mosa bananerna ordentligt.
* Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, bananmos, * smör och ägg.
* Tillsätt vetemjöl och arbeta samman till en smidig deg.
* Jäsa degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40 minuter.
* Dela degen 11 bitar ca 50 g på varje och rulla i runda former.
* Sätt ung 180 grader, kavla degen tunt och lägga i muffinsplåt och låt de jäsa ca 30 minuter.
* Pensla med ägg, fylla ost fyllning och grädda ca 12-15 minuter.
* Låt de kalna pudra lite florsocker och toppa med jordgubbar innan serverar.


Creamcheese filling
Original recept tog jag från Febie

280 g Philadelphia ost
200 g mandel massa.
60 g florsocker
2 st. Äggulor
1/8 tsk salt
1 tsk vaniljsocker


- Vispa smör och Philadelphia ost krämig.
- Tillsätt äggulor, florsocker, salt och vaniljsocker och blanda väl.
- Låt de i kylskåp innan fyllnar på bröd.


Denna Bananbröd får bli mitt bidrag till Månadens blogg på Matfeed.se

Bon appetit !!

19 kommentarer:

Tulipan´s bakverk sa...

Men åhh vad det där ser och låter gott :)

charlotta sa...

vad fina de ser ut! jag bakar ofta bananbröd när jag har bananer över. hoppas allt är fint i värmen!

Idas Söta sa...

Bananbröden ser jättegoda ut! Det är ju så himla gott med banan i bakverk! Bra idé med cream cheese på, det låter som en jättegod kombination!

Erika - Bakglädje sa...

De ser helt underbart goda ut. Det receptet spar jag.

Sandra sa...

Du gör så fina bakverk! Fantastiskt! Kram

Hanna - Bakfnatt sa...

Hihi, du är rolig du Sana! Och påhittig! Behöver jag säga att dina bilder är underbara som alltid?!

sana sa...

Hej Stina...
Tack så mycket!! du är altid snäll ;=)Jag hann inte bakade så mycket som innan även om jag ville gärna baka nästan varje dag, jag måste passa min påjke och joba hahah.

Hej Charlotta...
Jag ska prova baka med din recept nångång hihi och hoppas allt är fint i värmen till dig också ;=)

Hej Ida...
De är riktigt gott ;d jag har sparat i kylskåp och jag varma i mikro 30 sekon då blir det som ny bakad hihi.

Lisa - Sockerrus sa...

Klart du får det Sana! Kloka ord måste ju spridas

sana sa...

Hej Erika...
tak så mycket!!Du måste prova ;O Jag garanterar med min tjocka mågen hihi.

Hej Sandra...
Tack så mycket;=) vad snäll du är och tusen tack för den goda te och jag ska hälsa på dig nångång!!

Hej Hanna...
Tack så mycket hihi ;=)
Ju man måste har roligt, annars blir snabb gammal eller hur.

sana sa...

Hej Lisa...
tack snälla!!

Fru Cupcake sa...

Ohhh det där brödet såg super mumsigt ut. Vilken fin blogg du har :)

Cecilia sa...

Ser helt perfekta ut! :)

sana sa...

Hej Fru cupcake...
tack så mycket ;0

Hej Cecilai...
tack så mycket ;=)du är altid snäll!

Cupcakesfluffan sa...

Oj så gott det låter, gillar smaken av banan i kakor och i min kyl ligger två helsvarta bananer som jag borde baka något på, dessa bananbröd låter ju helt underbart gott

linda sa...

Hej. Tack för ditt svar, men jag måste fråga lite mer. Ska den kondenserade mjölken vara kokt i burken eller ska den vara rinnande. Och det ska vara 1/4 kopp vatten till gelantinen, menar du cup eller kaffekopp?? vad skulle du säga i dl. Och sista frågan är det pressan apelsinjuise eller på tetra.
Hoppas du inte tycker jag är jobbig, jag vill ju bara att det ska bli bra...

Tove sa...

Bananbröd är något helt nytt för mig men det ser både gott och fint ut! Och dina bilder är alltid så fina. Du kanske borde bli fotograf (också). :-)

sana sa...

hej Linda...
Ju det passar perfekt till din två svarta bananen i kylen hihi bara prova jag rekommenderar!!

hej linda...
tack!! du behöver inte koka mjölken och du blanda 1 tsk gelatin pulver i 1/2 dl varm vatten och låt de nästan kalt och blanda med ost blandning.

Hej Tove...
tack så mycket för din fina ord, mycket glad jag blev ;=) jag vill gärna tar kurse fotograf och om dekorera tårta faktisk hehe.

Erika - Bakglädje sa...

Hej igen! :-)
Hur mäter du upp jästen? Smular du ner den i måttet eller tar du en bit som är lika stor som 1,25 tsk jäst?

sana sa...

Hej Erika...
jag använder Kron Jäst i pose
1 tesked + 1/4 tesked (just a pinch/halva av 1/2 tsk)