fredag 20 augusti 2010

Brush embroidery cookies series 2.


Sugar cookies med Brush embroidery teknik series 2.


För en månad sedan gjorde jag socker kaka med brush embroidery teknik (länk).Jag tyckte att det var mycket roligt att prova någon nytt och jag fick jätte fina och söta kaka i mitt resultat.


Förra gången hade jag inte recept för royal icing som jag tyckte att det fungerade perfekt eftersom de var alldeles för lös och svårhanterlig så jag måste fyllde florsocker i för att göra de blev tjock och lättare att göra.


Äntligen hittar jag en perfekt recept för min Royal Icing och jag tog detta recept från Pastel pied’s blog. Jag måste säga tusen tack till henne för den fin recept och man kan använda till alla cookies dekoration som behöva royal icing.



Att göra brush embroidery teknik behöva man:

Pensel
* Paintbrush Filbert #8 (jag använde mitt läppstift pensel som jag aldrig använde)

Royal icing
* Tjocka Royal icing för att få man "paint" effect.

Sugar Cookies
* Smör kaka som har Glasyr på.



Om någon vill göra present rekommendera jag för denna kaka och jag tror att någon som får denna kaka blir nöjd och glad.


Denna kaka använde jag samma recept som föra gång men jag dekorerar lite annorlunda och jag tycker att de är väldigt fint.


++Traditional Rolled Sugar Cookies++

- Vetemjöl 315 g.
- Salt 1 / 4 tsk.
- bakpulver 1 tsk
- Störsocker 150 g.
- Smör 170 gram i små bitar.
- Stort ägg 1 st.( ca 50 gram utan skal).
– Viol essens 1 tsk (fick jag från min snäll kompis: Stina Tulipans Bakverk)

Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mjöl och salt tillsammans i skål.
- Vispa smör och socker med elvisp eller i matberedare.
- Tillsätt ägg och essens blanda väl.
- illsätt mjöl blandningen och rör ihop till en kakdeg.
- Knåda lätt och forma degen till en boll. Slå in den i plastfolie och låt den stå i kylskåpet ca 2 timmar, för att bli hårdare och därmed lättare att kavla.
- Dela degen i två delar och arbeta med den ena hälften åt gången. Låt den andra ligga kvar i kylskåpet undertiden.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord till en 0,5 centimeter tjock platta. Ta ut rundlar eller vilken form du vill.
- Lägg kakorna en bit ifrån varandra på plåten och grädda kakorna 15 minuter tills de blivit ljusbruna. Ta ut och låt dem kallna på galler.

Glasyr.

Äggvitor 25 g.

Florsocker 125 g.

Citron saft 1 / 4 tsk

Karamellfärg

Vispa äggvitor till ett mjukt skum, tillsätt florsocker, citronsaft och karamellfärg och blanda väl.
Bred över de avsvalnade kakorna och låt dem stelna.


Royal Icing

Äggvitor 4 st.

Florsocker 1000 g.

Citronsaft ½ tsk.

Gör så här.

Vispa florsocker tillsammans med äggvitan och citronsaft ca 4-5 minuter till ett hårt skum. Om man vill ha färg använd gärna pastafärg.








Njute!!

26 kommentarer:

Ida - Chokladsockerkaka sa...

Återigen väldigt vackra kakor! Kul att du lägger ut recept och beskrivning på hur man gör :)

Emmas Kök sa...

Så vackra kakor!

Hanna - Bakfnatt sa...

Som alltid väldigt, väldigt fint!!

sana sa...

Hej Ida...
tack så mycket ;=) jag toro att du kan göra det nu hehe.

Hej Emmas...
tack så mycket ;=)

Hej Hanna...
tusen tack ;=) du är alltid snäll.

Cupcakesfluffan sa...

Så snygga det blev, jag måste också testa att göra sådana kakor

Daniella - BakeCake sa...

Herregud vilka fina kakor! Du är så otroligt duktig!!

sana sa...

Hej Linda...
tack så mycket ;=) du får absolut prova göra ;) de är kul faktisk!!

Hej bake a cake...
tack så mycket ;=)

Tove sa...

Kakorna är otroligt vackra! Riktigta konstverk. Du har nog rätt i att man skulle bli glad över att få sådana i present. :-)

Erika - Bakglädje sa...

Jättevackra kakor. Vilket pilljobb att sitta och göra dem. Och fina bilder som vanligt. :-)

Kaksmulan sa...

Dina kakor är verkligen små konstverk. Enda problemet är väl att de är för fina att äta upp ;)

Tulipan´s bakverk sa...

Alltså min vän.. du e GRYM på detta... så otroligt vackert!

Detta är något jag måste prova snart... fast jag är juh ingen konstnär... men vore kul att testa ändå :)

sana sa...

Hej Tove...
Vilken fina ord ;=) tack så mycket det kul att höra så.

Hej Erika...
Hihi det tar lite tid att göra men det roligt och glada i slut av jobb ;=)

Hej Kaksmulan...
Jag våga inte äter de men mina flickor som äter upp allt hihi ;=) de tycker att det så fint och gott.

Hej Stina...
Jag tror att du kan göra ;=) ingen svårt allt hihi.

Yasemin sa...

Vilka vackra konstverk Sana. Dem är jättefina. Vet inte om jag har tålamodet att pilla med kakor så där :) Kram.

Anonym sa...

Det är kanske tur att jag inte kan göra så här fina kakor. För jag skulle aldrig kunna äta upp dem! SÅ vackra att titta på.
Många hälsningar från England.

Milli sa...

vad fina de var :) Snygga kort tar du också =)

sana sa...

Hej Yasemin...
tack så mycket ;=) det kan du göra också jag lova och du kommer att bli älka de som jag ;O

Hej Anonym från England..
tack så mycket. Jag känd mig mycket glada hihi'

Hej Milli...
tack så mycket ;=)

Viktkamp sa...

Söta kakor :)

Annica - annicake sa...

helt otroligt vackra kakor!

jag skulle bli väldigt glad om jag fick såna i present! :)

Helena S sa...

Vilka konstverk!

I den där fördrinken jag skrev om kan man utesluta rom helt och hållet om man vill ha ett alkoholfritt alternativ. :-) Kram!

sockerrus sa...

Otroligt vackra kakor Sana! Wow!
Ser så roligt ut! Skulle oxå vilja testa att göra sådana. Får se när jag får tid =)

sana sa...

Hej Viktkamp...
tack så mycket ;=)

Hej Anika...
tack så mycket ;) det gjorde jag också glad när jag får sånna söta kaka.

Hej Helena...
tack så mycket ;=) det ska jag prova snart, får vi ser hur ska det bli hihi.

Hej Lisa...
tack så mycket :=) absolut du kan fixa det ;) jag tror på dig hihi

AlexXandra sa...

hej! vilka fina kakor !

ha en bra dag!

matpolisen sa...

Vilka fantastiskt vackra kakor du lyckats göra.

Anonym sa...

Hej! Hittade hit idag tack vare "Söta Saker". Vilka underbart vackra kakor du gör! Imponerande.
Njuter av musiken också! Återkommer! Kram Anne

Mor-Mia sa...

Vilka fina kakor du bakar!

tata sa...

I like a lot!!!!