tisdag 28 september 2010

Banana & mascarpone roll....a dilicious banana chiffon roll cake with fresh banana!


Banan rulltårta med banan och mascarpone ost fyllning.

Hanna av Bakfnatt har satt en trän med ’’ Marsipan Rulltårta’’. Varje gång när hon visade sin marsipan rulltårta blev jag riktigt sugen för att göra fina saker som henne.


Föra inlägg gjorde jag min första marsipan rulltårta och jag var mycket nöjd med mitt resultat. Jag täckte min rulltårta med färdigt kavla marsipan och dekorerade jag med SP.


Jag valde Banana chiffon rulltårta till min marsipan rulltårta eftersom jag hade många väl mogna bananer hemma och jag ville gärna prova ny smak av rulltårta fyllning också.


Chiffon cake är en sort av tårtbottnen. De är mycket lätt kaka som gjord på olja, ägg, socker, mjöl, bakpulver och aromer eller essens.


Det är inte så svårt allt att baka och man kan använde till vanligt tårtbottnen eller använde till rulltårta som jag. Jag rekommendera för detta recept och jag tror att om du göra du kommer att gillar de säkert eftersom chiffon cake är väldigt populär tårtbottnen i Asien .


Jag använde färska banan i min tårtfyllning också för att jag ville att min tårta bli en riktigt banan smak båda bottnen och fyllningen. Bet var riktigt fint resultat eftersom jag använde mascarpone ost till min tårtfyllning och mascarpone ost var riktigt bra kombination med alla frukt tycker jag.


Recept för min Banana chiffon roll tog jag från moopu och några få ändringar. Tack så mycket för ett fint recept.

Banana chiffon cake.


100g Vetemjöl Speciel
2 tsk Bakpulver
117 g störsocker
1 tsk salt
78 g Olja
5 st. äggulor
75 g mjölk
79 g väl mogna banan
¼ tsk banan essens
5 st. Äggvitor

  • Varm ung till 175 grader
  • Skala och mosa bananerna ordentligt.
  • Sila mjöl med bakpulver och salt. Ställ åt sidan.
  • I stora skål, Vispa äggulan med sockret tills ljuset och sedan häll i banan mosa, olja, banan essens och mjölken.
  • Rör ner mjöl blandningen och vispa snabbt samman till en smet.
  • Vispa äggvitan med resten av sockret tills ett hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten
  • Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
  • Grädda i ca 8-10 minuter och stjälp upp tårtan på bakplåtspapper.
  • Dra bort pappret som kakan gräddats på, rulla ihop och låt svalna en stund.
  • Bred genast på fyllningen och rulla ihop.

Fyllning

150g Mascarpone ost

150ml Vispgrädde

40g Störsocker

2 msk Mjölk

2-3 st Medelstora banan

Lägg i osten, grädden, mjölk och sockret i en bunke och vispa med elvisp tills du får en jämn och fin kräm.


Enjoy...


27 kommentarer:

MariMiloCakeDesign sa...

Kakan är säkert gätte gott. Underbara rosor vill jag också säga!

Mårtenssons kök sa...

Spännande med ett nytt recept på rulltårta! Roligt med lite förändringar. Din är ju dessutom otroligt vacker med alla fina fjärilar och blommor.

Anonym sa...

Den ser riktigt, riktigt snygg och god ut.

Cupcakesfluffan sa...

Ser så gott ut och jag gillar verkligen bananer i kakor och andra bakverk

Sandra sa...

Åh, du är verkligen bäst på att göra rulltårta!

sana sa...

Hej MariMiloCakeDesign...
tack så mycket ;)Tårtan är riktigt gott eftersom mascarpone ost är passar mycket bättre med banan och banan kaka.

Hej Håkan och Anki...
tack så mycket ;) Asien recept är helt skildnad med Europe tycker jag och detta recept är mycket lätt och snabbt, jag vill gärna att du prova göra det.

Hej matpolisen...
tack så mycket ;) det båda snygg och jätte gott jag kan garantera.

sana sa...

Hej Linda...
jag gillar också alla kaka som finns banan i hihi de är jätte gott tycker jag och jag har ett banan glass recept om du vill prova de är jo gott också.

Hej Sandra...
tack så mycket ;) vad snäll du är!!

Erika - Bakglädje sa...

Låter jättegott med banan. Jättefina bilder som vanligt. Du är så duktig Sana!

maameemoomoo sa...

Too bad i cannot read your blog. The pictures are gorgeous!!

Thanks for dropping by earlier at my blog ;)

Tulipan´s bakverk sa...

Åhh så gott det ser ut. Alltså Sana hur får du dina rulltårtsbottnar så underbart fina. Mina blir bara platta och tunna :(

Kram

The Sweet Maison sa...

ม้วนโรลสวยจังค่ะแถมไส้มีกล้วยหอมสดด้วยน่ากินจริๆงเลย ชิฟฟ่อนก็เนื้อละเอียดดีจัง

sana sa...

Hej Erika...
tack så mycket ;) dettea recept kanman använda till vanligt tårta också get funkera mycket perfekt hihi.

Hej maameemoomoo...
thank you very much ;) hihi it's swedish så I think it hard to understand (mee too some times).

sana sa...

Hej Stina...
Det kommer att blir bra senare tycker jag.
- jag använde 11 * 17 inch bakplåt till min rulltårta.
- Jag vispa äggvitor till nästan hårt skum därför att det blir lätt att röra äggvitan när i smetten och man måste blanda till alla blandning (inte så mycket annars tårta blir platta och tunna) jag hoppas du kan föstå mig

Hi The Sweet Maison...
ยาว่าโรลกล้วยกะมาสครโปเน่ แล้วก็กล้วยสดเนี่ยอร่อยมากเลยคะ รสนุ่มละมุนลิ้นเลยหล่ะคะ

Remsan sa...

Tack vad du är gullig. Du skulle själv lägga upp lite matrecept. Du har alltid så bra tips på olika smaksättningar. Du är ju en guldgruva med dina kunskaper!

Olga sa...

Sanna, du har en otroligt fin blogg! Bland de vackraste bakelser och bilder jag har sett!

Hälsningar från Lund :)))

Olga

Kris Ngoei sa...

Looks so pretty and delicious..... Banana is the best for any occasion, thanks for sharing :-)

Sawadee from Bangkok,
Kris

Helena sa...

Vilken vacker rulltårta. Kul med färsk banan i också!

Idas Söta sa...

Men hjälp vad god kakan ser ut! Jag vill prova att baka den på en gång! :)

sana sa...

Hej Remsan...
tack så mycket ;) jag tror att Min thai mat recept vill coming soon hihi.

Hej Olga...
tack så mycket ;)vad glad jag blir hihi om du kom till stan varma hälsninga till Ao thai restaurang för att tästa thai mat från mitt kök ;)

Hej Kris...
Thank you verry much ;)ดีใจจังที่แวะมานะคะ อยากบอกว่าชื่นชอบผลงานของคุณคริสอย่างมากเลยละคะ

sana sa...

Hej Helena...
tack så mycket ;) du är alltid snäll hihi.

Hej Ida...
tack så mycket ;) vill gärna att du prova och jag tror att du kommer att älskar mitt banan bottnen recept.

Dao sa...

ท่าทางจะนุ่ม อร่อย

Mumsigheter sa...

Vad gott det ser ut och vilka fina foton du tar!

Daniella - BakeCake sa...

Åh så gott! Och underbara bilder som vanligt!!

sana sa...

หวัดดีคะคุณดาว...
นุ่มจริงๆนะ อร่อยด้วยจ้ะ

Hej Mumsigheter...
tack så mycket ;)

hej Bake a Cake...
tack så mycket ;)

Lynn sa...

Vilka fina rosor du gör :)

Erka Perka sa...

Vilken annorlunda rulltårta och vad gott det lät med mascarpone i - att jag aldrig tänkt på det! Mums! :-)

nantawan sa...

ไม่มีภาษาไทยหรืออังกฤษเหรอค่ะ อ่านไม่ออก